Help, mijn trouwjurk past na Corona niet meer. Wat nu?

Wil je een paar kilo afvallen voor de je bruiloft? Wij delen tips zodat jij lekker in je vel zit op de grote dag.

Misschien ben jij een van die bruidjes die haar trouwjurk langer in de kast moest laten hangen vanwege Corona. Is jouw bruiloft verplaatst vanwege het virus, dan hebben we hier alvast een aantal tips voor je. Maar goed, die trouwjurk heb je dus al een tijdje geleden gekocht. Wat nou als je er niet meer inpast zo vlak voor je bruiloft?

Afvallen bruiloft

Laten we vooropstellen: vraag jezelf af of afvallen voor je bruiloft nodig is. Je bent waarschijnlijk prachtig hoe je bent en jouw aanstaande is hartstikke verliefd. Dus maak jezelf vooral niet gek en wees trots op dat mooie lichaam van je!

Maar… die trouwjurk is al een tijdje terug vermaakt en misschien zitten er inmiddels wat corona kilo’s aan. Daarnaast kunnen we ons natuurlijk ook voorstellen dat je gewoon lekker in je vel wilt zitten tijdens de grote dag. Graag geven we een aantal tips om een een paar kilootjes af te vallen voor je bruiloft.

* Wil je afvallen onder professionele begeleiding? Schakel dan een expert in. Wij zijn geen experts en kunnen je slechts inspiratie (en motivatie) bieden.

Wees realistisch

Zorg ervoor dat je op tijd begint als je wilt afvallen. Ga niet voor een crashdieet, daarmee put je jouw lijf uit. En je wilt juist lekker fit zijn op de grote dag, toch?

Stel een realistisch doel voor jezelf. Heb je al jaren maatje 40, verwacht dan niet dat je over een maand in maat 36 past. Dat is ook helemaal niet nodig, kijk naar wat past bij jouw lichaamsbouw. Om lekker gemotiveerd te blijven is het belangrijk dat je een haalbaar doel stelt.

Trouwjurk

Heb je jouw trouwjurk al een tijdje geleden gekocht? Neem dan zeker even contact op met de bruidsmodezaak, zodat je weet hoeveel speling je hebt om af te vallen.

Mag je jouw trouwjurk nog gaan uitzoeken? Kies dan een model dat goed aansluit bij jouw figuur. En koop je jurk nooit (!) te klein.

Gezond eten bruiloft

Snack gezond

Bruidstaart proeven, catering testen, champagne om te vieren… Er zullen genoeg geniet momentjes zijn in aanloop naar jullie grote dag. Dus probeer in het dagelijks leven lekker gezond te eten. Verwen jezelf met gezonde tussendoortjes, zoals fruit of groeten met een humus dipje.

Blijf lekker eten, maar neem geen reuze porties. En maak bewuste keuzes, dus vervang dat koekje door een bakje druiven. Zorg dat je geen honger krijgt, want voor je het weet ligt jouw winkelmandje vol met chips en chocolade.

Doe een dansje

Je kunt wat ons betreft niet vroeg genoeg beginnen met het oefenen van de openingsdans! Oftewel: ga lekker bewegen. Zoek iets wat je leuk vindt, of dat nou dansen of hardlopen is. Of ga samen met je aanstaande sporten, win-win. Jullie motiveren elkaar, hebben samen qualitiy time en werken samen toe naar een fit lichaam voor de bruiloft.

Afvallen trouwjurk

Drink veel water

De champagne komt later, drink nu vooral veel… water! 😉 Water zorgt ervoor dat afvalstoffen je lichaam kunnen verlaten. Bovendien telt water 0 (NUL!) calorieën. Lekker hydrateren dus. En ben je dat water nou helemaal beu? Voeg er dan wat munt, citroen of vers fruit aan toe voor meer smaak. Ook koffie en groene thee zijn verstandige keuzes.

Vermijd bruiloft-stress

Ben jij een echte bridezilla? Nergens voor nodig! Wist je dat stress het afvallen zelfs kan belemmeren? Bewaar dus je rust en slaap voldoende. Na een goede nachtrust heb je overdag minder zin in ‘slechte’ dingen en zeg je makkelijker nee tegen verleidingen.

Afvallen bruid

Meer weten over afvallen voor je bruiloft?

In het Trouwen in Brabant magazine geeft Rosalyn van Voorst (vitaliteitscoach en personal trainer) nuttige tips die je direct kunt gebruiken ter voorbereiding op je bruiloft. Deze tips gaan over slapen, bewegen, ontspannen en voeding. Alles wat je nodig hebt om lekker in je vel te zitten tijdens de grote dag. Bestel het magazine hier.

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant