Coronabruiloft: Rick en Nicole

Je huwelijk gepland in coronatijden? Rick en Nicole besluiten om elkaar toch het ja-woord te geven in een andere vorm. Onder andere de huwelijksceremonie, trouwjurk, pak en huwelijksfeest stellen ze uit naar een ander moment.

Jaren gelukkig samen, al drie jaar samenwonend, een hondje verder en toen kwam het aanzoek!

Nicole wilde Rick voor zijn dertigste verjaardag graag verrassen, met een mannendiner voor zijn beste vrienden en familie. Nicole had al weken haar mond kunnen houden, maar enkele dagen voor het diner had ze zichzelf toch een klein beetje versproken en wist Rick dat Nicole iets voor hem had gepland. Hoe en wat precies wist hij toen nog niet.

Rick wilde graag van dit moment gebruik maken en heeft Iris, de zus van Nicole, opgebeld om te vragen of zij mee een verlovingsring ging uitzoeken. Zo gezegd zo gedaan… Wat Rick niet wist is dat niet alleen zijn familie, maar ook zijn vrienden aanwezig zouden zijn tijdens dit diner. Toen Rick dit zag schrok hij daarom alsnog! Hij heeft even getwijfeld om zijn speech wel op die avond te doen… Maar ja hoor! Nicole was samen met enkele andere dames in de keuken om het eten voor te bereiden. Ze werd toen geroepen, want de jongens wilde haar ‘bedanken’. Nicole vond dit een beetje verdacht en ze zei dat ze niet mee naar de jongens ging. Maar ze moest mee. Toen ze binnen kwamen en Rick begon met speechen had Nicole al vrij snel in de gaten welke kant het op ging. Nicole was helemaal overrompeld en dolgelukkig! De voorbereidingen konden beginnen.

In november was Nicole geslaagd voor haar droomjurk en met de feestdagen in december hebben Rick en Nicole de getuigen en ceremoniemeesters gevraagd! Dit waren erg leuke en speciale momenten.

In het nieuwe jaar hebben Rick en Nicole met de ceremoniemeesters afgesproken en zijn ze begonnen met het plannen van de bruiloft. Hoe moet onze bruiloft er uit zien? Rick en Nicole willen de ceremonie in een Italiaanse tuin, het feest bij de ouders van Nicole in de tuin, de fotoshoot bij een kasteelruïne, een feestband en het liefst een camping in de tuin waar alle vrienden en familieleden kunnen slapen na afloop van het feest.

Rick en Nicole zouden op 07-07-2020 voor de wet gaan trouwen in het gemeentehuis van Someren en op 17-07-2020 zouden zij de ceremonie in de Italiaanse tuin en het feest bij de ouders van Nicole in de tuin hebben. Maar toen kwam corona…

Wat betekende dit voor Rick en Nicole?
Voorbereidingen uitstellen
Onzekerheid
Aanpassingen (nee, dat was geen optie!)
Veel overlegmomenten met familie, vrienden en de ceremoniemeesters
Twijfels
Veel vragen

Uiteindelijk was het besluit van Rick en Nicole om op 7 juli elkaar toch het ja-woord te geven en alvast een corona-proef wedding te vieren. Ze besloten om de ceremonie en het feest uit te stellen tot 16 oktober 2020. En inmiddels is dit uitgesteld tot volgend jaar of 2022 of 2023. Dit is nog even afwachten…

Rick en Nicole hebben een change the date foto, op de plek waar eigenlijk het huwelijksfeest zou zijn geweest, gemaakt en hebben dit doorgestuurd.

Rick en Nicole besluiten om het trouwpak en trouwjurk nog niet aan te doen op 7 juli. Wel gaan ze in de ochtend naar de kapper en zorgen ze dat ze een gevuld dagprogramma hebben.
Om 9.15 uur moesten ze in het gemeentehuis zijn. Iedereen moest voldoende afstand houden en tijdens het tekenen werd de pen na elke getuige schoongemaakt.
Toen ze buiten kwamen werden ze verrast door familie en vrienden. De familie en vrienden hadden als verrassing afgesproken om zich te verzamelen bij het gemeentehuis om Rick en Nicole te verrassen. Dit was zeker gelukt!

Met de eigen gezinnen, de opa’s en oma’s en de ceremoniemeesters zijn ze naar het huis van Rick en Nicole gegaan. Hier gingen ze genieten van een heerlijke bruidstaart.
In de middag kwam er een kok koken in de tuin en genoten ze van een heerlijk diner. Rick en Nicole hadden geluk dat de ‘coronaregels’ ietwat waren versoepeld in juli, waardoor ze in de avond toch nog gasten konden uitnodigen. Ze besloten om enkel de vrienden in de avond te laten komen en de familie nodigen ze op de ‘echte’ bruiloft uit.

Ze hebben een erg speciale dag gehad en ze hebben er een berg energie van gekregen! De dag was gevuld met liefde en ze hebben samen enorm genoten.

Dit was alvast een voorproefje op wat er nog komen gaat. Met dit in hun achterhoofd kijken ze positief naar de toekomst. Ze zien wel wat er gaat komen, zolang iedereen maar gezond blijft!

Al trouwen ze pas over 5 jaar, deze dag nemen ze in ieder geval niet van ze af en ze doen het dan gewoon nog een keer goed over!!!

trouwen gemeentehuis wet bruidstaart met bloemen bruidstaart aansnijden coronabruiloft anderhalvemeter

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant