Corona bruiloft: tips en update

In dit artikel lees je de nieuwste updates rondom de richtlijnen van een bruiloft en inspirerende tips voor een corona bruiloft.

Het coronavirus speelt nog steeds een belangrijke rol in ons dagelijks leven. Helaas heeft corona ook invloed op bruiloften die gepland stonden of bruiloften die nog gepland moeten worden. Wanneer er weer ‘normaal’ getrouwd kan worden is nog steeds een belangrijke vraag. En jammer genoeg kunnen wij hier nog steeds geen antwoord op geven.

In dit artikel lees je over de nieuwste ontwikkelingen rondom het vieren van een bruiloft en we geven inspirerende tips voor een coronabruiloft. Wij volgen de richtlijnen van rijksoverheid. Dit artikel is gepubliceerd op 19-04-2021. Het is mogelijk dat er inmiddels nieuwe ontwikkelingen hebben plaatsgevonden.


Fotograaf: Iris Dorine

Bruiloft in tijden van corona

Helaas hebben er op dit moment nog geen grote versoepelingen rondom bruiloften plaatsgevonden. Bij een huwelijksvoltrekking mogen er nog altijd maar maximaal 30 personen aanwezig zijn (inclusief kinderen, exclusief personeel). Ook moeten gasten altijd 1,5 meter afstand kunnen houden met elkaar. Enkel tijdens de huwelijksvoltrekking mogen er 30 personen bij elkaar komen. Voorafgaand of na afloop van de huwelijksvoltrekking is het niet toegestaan om in groepen van meer dan 2 personen (uitgezonderd personen van 1 woonadres) bij elkaar te komen. Ook moeten alle aanwezige gasten een uitnodiging hebben voor de plechtigheid. Tijdens een geloofsceremonie (zoals bijvoorbeeld een kerkelijk huwelijk) moet er aan regels worden voldaan die gelden voor het belijden van een geloof of levensovertuiging. Meer informatie is te vinden via rijksoverheid.

Rijksoverheid benadrukt het belang om thuis te blijven bij klachten!


Fotograaf: Iris Dorine

5 tips voor een prachtige corona bruiloft

Tip 1: Intiem trouwen

Vanwege corona kiezen er steeds meer bruidsparen voor om een intieme bruiloft te organiseren. Tijdens een intieme bruiloft kunnen jullie met een select gezelschap genieten van een hele speciale dag. Voor meer tips voor het organiseren van een intieme bruiloft klik hier.

Tip 2: Trouwceremonie tijdens corona

Een ceremonie regelen in tijden van corona is anders dan normaal. Je moet rekening houden met het maximale aantal gasten en de 1,5 meter samenleving tijdens jullie bruiloft. Maar… Jullie kunnen ervoor zorgen dat jullie dierbaarste gasten aanwezig zijn op jullie ceremonie. Doordat er een klein gezelschap aanwezig is tijdens jullie bruiloft wordt de ceremonie nog persoonlijker en intiemer. Veel locaties bieden de mogelijkheid om een ceremonie te houden in tijden van corona. Bespreek met de locatie wat de mogelijkheden zijn.
Willen jullie toch meer gasten uitnodigen tijdens jullie ceremonie? Wellicht is een livestream dan een goed idee. Nodig gasten die niet live aanwezig kunnen zijn online uit en laat ze live mee genieten van jullie ceremonie.

Tip 3: Zorgeloze trouwdag

Vóór de coronapandemie waren trouwdagen vaak van de ochtend tot laat in de avond volgepland. Dit was natuurlijk erg gezellig en leuk, maar vaak ook heel vermoeiend voor het bruidspaar. In tijden van corona kun je veel relaxter en zorgeloos trouwen, omdat je veel meer tijd hebt om te genieten. Je hoeft niet te haasten tijdens de fotoshoot, maar jullie hebben alle tijd om de mooiste plaatjes te schieten. 

Tip 4: Receptie

Willen jullie graag een receptie organiseren? Denk dan aan een online- of drive thru receptie. Op deze manier kan iedereen zelf bepalen of ze jullie komen feliciteren en jullie kunnen je aan de coronarichtlijnen houden. 

Tip 5: Geniet van jullie trouwdag

Jullie trouwdag moet een van de mooiste dagen van jullie leven zijn! Genieten van deze dag is daarom erg belangrijk. Ondanks dat jullie misschien aanpassingen hebben moeten doorvoeren in verband met corona, blijft het jullie bruiloft! Kies voor aanpassingen die goed bij jullie passen en waar jullie je goed bij voelen. 


Fotograaf: Iris Dorine

 

Visagie en haar: Sandra Bierens Bridal
Bloemen: Violetera
Concept en planning: a taste of Italy weddings
Fotograaf: Iris Dorine

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant