Even voorstellen Cecile Beek van Ciel Flora

Bij de duurzame en vintage bruidsboetiek ‘Ciel Flora’ kies je gegarandeerd voor een duurzame jurk. Alles wat aangeboden wordt, is bewust uitgekozen door de eigenaresse Cecile. Daarbij wordt zeer nauw gelet op de materialen (natuurlijke stoffen, het liefst GOTS gecertificeerd), een ethologisch verantwoord productie- en distributieproces en een zo’n laag mogelijke impact hiervan op het milieu.

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Cecile Flora Maria Beek – de Leeuw. Dan weet je ook meteen waar de naam van de boetiek vandaan komt. Samen met mijn man, twee dochters en zoontje woon ik in een heerlijk huis in het Brabantse Heeze. In de winkelstraat heb ik een duurzame bruidsboetiek, waar ik elke dag met liefde heen fiets. Ik werk elke dag met dames die in een van de mooiste momenten van hun leven zitten en veel energie en liefde uitstralen. Een heerlijke werkomgeving!

 

Wanneer ben je met dit bedrijf gestart?

In 2019 startte ik met een Vintage Bruidsboetiek vanuit huis. Ik heb de eerste periode een geweldige collectie met vintage jurken verzameld en ben die vanuit een bedrijfsruimte achter ons woonhuis gaan vermaken/herstellen en vervolgens gaan verkopen. Ook ben ik begonnen met het maken van nieuwe items, bestaande uit nieuwe duurzame stoffen en hergebruik van vintage stoffen/jurken.

Na een succesvolle start van Ciel Flora aan huis, heb ik nu een eigen boetiek in de winkelstraat van het mooie dorp nabij Eindhoven. Hierbij is er genoeg ruimte voor de collecties die ik heb opgebouwd de afgelopen jaren en tevens voor collecties van duurzame nieuwe merken die ik graag een podium bied.

Wat is je achtergrond en waarom ben je dit bedrijf gestart?

Oorspronkelijk ben ik afgestudeerd biomedicus en neuropsycholoog en heb ik dus een compleet andere achtergrond dan waar ik me momenteel mee bezig houd. Door meerdere factoren heb ik besloten te gaan doen wat me het meest gelukkig maakt. “Als kind stond ik al te staren voor elke juwelier of bruidsboetiek etalage. Ik waardeerde toen al mooi ambacht en genoot van de kleine details. Al die verschillende luxe stoffen, enorme gelaagde rokken, hoeden en sluiers. Nog steeds ben ik gefascineerd door het ambacht en bewonder de luxueuze materialen, accessoires en de vrouwelijke uitstraling die de mode van toen had. Maar, ik kan ook echt gegrepen worden door minimalistisch ontwerp van hoge kwaliteit.

Het idee van Ciel Flora begon op het moment dat ik mee mocht met het zoeken naar de trouwjurk voor mijn schoonzus. Een paar jaar geleden gingen we voor haar naar een vintage trouwwinkel (nu helaas opgeheven), maar daar vond ze een prachtige jurk. ⁠Ik kwam er op dat moment achter dat dit mijn passie was; dat speciale moment, de sfeer, de prachtige stoffen, het duurzame aspect, de bruiden, het creatieve etc. Dit was wat ik wilde gaan doen. ⁠Gelukkig had ik al coupeuse-ervaring en ben ik altijd met stoffen bezig geweest. Maar de rest was helemaal nieuw voor mij. Met veel wilskracht, enorm veel liefde en passie heb ik Ciel Flora opgericht. En daar ben ik nu zo enorm trots op!

Daar komt bij dat ze de wereld van de bruidsmode eens flink wakker wilde schudden. Een trouwdag is mooi voor het bruidspaar en de gasten, maar kan ook mooi zijn voor de rest van de wereld. Alles wat bij Ciel Flora wordt aangeboden is vanuit een milieuvriendelijk en duurzaam oogpunt. Hiermee zijn ze de eerste en meest duurzame bruidsboetiek van Nederland, in de hoop dat velen zullen volgen!

 

Van alles wat je tot nu toe hebt mogen doen… waar ben je het meest trots op?

Ik ben trots dat ik iets heb neergezet wat de wereld van de bruidsmode eens flink wakker schudt. Alles wat Ciel Flora aanbiedt wordt door mij bewust uitgekozen vanuit een milieuvriendelijk en duurzaam oogpunt. En dat is absoluut niet gemakkelijk geweest. In plaats van bekende grote merken in te kopen ben ik zelf op zoek gegaan naar nieuwe duurzame merken die samen met mij de uitdaging wilde aangaan. Ik heb onderzoek gedaan naar duurzame stoffen/materialen en daarbij ook goed onderzocht wat wel en niet mogelijk was. Het heeft energie, tijd en lef gekost, maar het is gelukt om een aantal prachtige duurzame bruidsmerken te mogen representeren en te verkopen in de boetiek. Wat er nu staat is absoluut anders dan alle andere trouwwinkels in Nederland en zelfs vrij uniek in heel Europa. Ik ben trots dat ik samen kan werken met andere duurzame ondernemers in de trouwbranche en dat we samen iedereen net iets bewuster mogen maken van de impact van ons gedrag op mens, dier en onze planeet.

Welke ervaring, die je hebt meegemaakt in je werk, was het meest bijzonder?

Poeh… dat is echt de moeilijkste vraag tot nu toe. Heel eerlijk, ik maak zo vaak bijzondere momenten mee dan ik er geen wil kiezen. Dat zal iedere leverancier in de trouwsector wellicht ervaren. We werken met mensen die ‘in love’ zijn en dit samen met hun meest dierbare vrienden en familie willen vieren. Exact met deze groep mensen heb ik elke dag weer te maken. Ik zie en voel telkens weer de speciale dynamiek van de bruid met haar gezelschap, de warmte, gezelligheid, verdriet, gemis en humor. En allerlei emoties komen in korte tijd voorbij, waar ik deel van mag uitmaken of steun mag bieden als dat nodig is. Dat is keer op keer hartstikke bijzonder!

 

Aan welk bruidspaar heb je de meest warme herinneringen? En waarom?

Dat is toch wel mijn schoonzus en zwager die gingen trouwen, waarmee ik een warme band heb. Al eerder vertelde ik hoe het idee van Ciel Flora is ontstaan. Mijn schoonzusje Anouk zocht een paar jaar geleden een trouwjurk die ze heeft gevonden bij een toen nog bestaande vintage bruidszaak. Die dag ontstond de passie die ik nu nog elke dag voel als ik in mijn eigen zaak sta.

Een paar weken nadat ze de jurk vond, startte ik met Ciel Flora. En bij het zoeken en inkopen van mijn collectie kwam ik een jurk tegen, waarvan ik meteen wist dat dit Anouks jurk was. ⁠Maar ja, ze had er al eentje. Toch heeft ze de jurk gepast, en ze werd er meteen verliefd op. Ze ruilde haar andere jurk snel in, want ja, dit was hem! Wat was dat speciaal en mooi! En elke keer als ik hun trouwfoto’s terug kijk ben ik stiekem toch wel een beetje trots. Wat was ze mooi! ⁠

 

Ciel Flora duurzame bruidswinkel-min

Waarom kiezen bruidsparen voor jou? Of waarom zouden aanstaande bruidsparen voor jou moeten kiezen?

Bruiden die bij Ciel Flora komen zijn over het algemeen niet op zoek naar een ‘over-de-top’ bruidsjurk. Ze willen meestal wel ‘de bruid’ zijn en iets speciaals dragen, maar een spierwitte jurk met hoepelrok spreekt hen niet aan. Het idee van een comfortabele jurk of separates van natuurlijke, ademende, soepelvallende stoffen doet dat wel. Ze zijn op zoek naar een bepaalde stijl bij de vintage jurken, kiezen bewust voor een eerder gedragen jurk, of kiezen juist voor een ‘nieuwe’ jurk maar dan wel eentje die zo’n laag mogelijke footprint heeft op mens, dier en onze planeet. Een uniek item dus!

 

Ciel Flora duurzame bruidswinkel-min

Een duurzame trouwjurk? Ja, dat kan tegenwoordig, en nee, duurzaam betekent niet duurder, doffer of saaier, maar juist comfortabeler, ademend, soepelvallend en uniek!

De standaard bruidswinkel past niet bij je; te onpersoonlijk, te groot of teveel van hetzelfde wit in de rekken. Je hoeft niet te trouwen in een bekende designer jurk waar genoeg andere bruiden in hetzelfde seizoen ook in trouwen, maar durft te gaan voor een unieke trouwjurk van een van de prachtige nieuwe duurzame merken. Of misschien sta je wel open voor de meest duurzame keuze, een authentieke vintage trouwjurk. Dan ben je gegarandeerd van een prachtige én duurzame keuze!

Wat is jouw specialiteit? Waar sta je om bekend?

Bij Ciel Flora kies je gegarandeerd voor een duurzame trouwjurk. Er is zowel een ruime collectie vintage jurken aanwezig als ook nieuwe collecties trouwjurken van relatief jonge, nieuwe designers. Alles wat aangeboden wordt, is bewust uitgekozen door Cecile. Daarbij wordt zeer nauw gelet op de materialen, een ethologisch verantwoord productie- en distributieproces en een zo’n laag mogelijke impact hiervan op het milieu. Bij Ciel Flora kun je er vanuit gaan dat je altijd kiest voor een eco-vriendelijke en op ethische verantwoorde wijze geproduceerde, bruidsoutfit. Daarbij bieden we ook separates aan. Zo kunnen we jouw smaak tot in detail verwezenlijken.

Uiteraard is het de meest milieubewuste keuze om te gaan voor een eerder gedragen jurk. Helaas is het aanbod van vintage jurken per maat en stijl verschillend en soms niet haalbaar. Dit is de reden dat we naast vintage jurken ook nieuwe bruidskleding aanbieden.
We representeren momenteel exclusief in Nederland de merken Yoora Studio, Leila Hafzi en Poesie Sposa en breiden onze collectie nog steeds uit.

We hebben een geweldige collectie met authentieke vintage trouwjurken en andere bruid gerelateerde accessoires die komen uit de jaren 20 tot 90 van de vorige eeuw. Het aanbod wisselt en is enorm divers. Van Victoriaans, Art Deco, Rock ‘n Roll, Bohemian/Hippie tot klassiek. De jurken zijn een klasse apart, als je ze vergelijkt bij het moderne aanbod in de standaard trouwwinkel. Denk aan de handgemaakte items, de bijzondere neklijnen en prachtige mouwen. De jurken zijn gemaakt van luxueuze stoffen en sommigen zelfs met handgemaakt kant. De vintage jurken kunnen gemoderniseerd worden en naar smaak worden aangepast.

Wat is de grootste blunder die je hebt meegemaakt?

Geen idee! Daarvoor moet ik misschien nog net iets langer meedraaien :). Die grote blunder komt vast nog wel een keer, al hoop ik uiteraard dat me die bespaard blijft.

Welke adviezen zou je aanstaande bruidsparen willen meegeven?

De voorbereiding en planning van je bruiloft is een geweldig traject waarbij je al veel lol kan beleven. Neem er de tijd voor en probeer het samen te doen. Word geen bridezilla en durf dingen uit handen te geven. Geniet vooral en hou hierbij een ontspannen sfeer vast. Het hoeft niet perfect, maar verdient wel aandacht en liefde. Net als je huwelijk straks ;). En als je bij het maken van alle beslissingen een beetje wilt nadenken over eventuele duurzame opties, kan dat al een aardig verschil maken bij de footprint die je achterlaat. Een bruiloft hoeft niet alleen mooi te zijn voor het bruidspaar en de gasten, maar kan ook mooi zijn voor de rest van de wereld.

 

Wat zijn praktische tips die je kunt delen over m.b.t. vakgebied?

Zie voor de meest voorkomende vragen de sectie FAQ op de website. Hierbij staan meerdere adviezen en tips.

Waar kunnen we je volgen en wat deel je daar zoal?

We zijn te vinden op InstagramFacebook en Pinterest onder de naam @cielflora. Hier worden beelden/foto’s van de nieuwe collecties, speciale vintage items, trouwfoto’s van Ciel Flora bruiden, inspiratie voor accessoires en andere nieuwtjes gedeeld.

Breng voor informatie over Ciel Flora, FAQs en het maken van een afspraak een bezoek aan de website www.cielflora.nl
Ook zijn we gemakkelijk bereikbaar via Whatsapp via het nummer 0615561469 of stuur een email naar info@cielflora.nl

Meer weten over deze topleverancier?

Bekijk dan ook de bedrijfspagina op www.trouweninbrabant.com 

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant