Even voorstellen: Ellentrouwt

In deze voorstelronde lees je van alles over Ellentrouwt. Op vele bruiloften heeft Ellen als Babs mogen spreken. Ellentrouwt verast jullie door haar warme, oprechte en respectvolle verhalen.

Wie ben ik…

Ik ben Ellen Beusen en getrouwd met René. Moeder van 3 kinderen, Britt, Dion en Bob die allemaal gelukkig zijn met hun partner. Dus ik ben ook schoonmoeder én daarnaast trotse oma van 4 kleindochters. Ik ben altijd werkzaam geweest in het onderwijs en de cultuur, maar nu werk ik alleen nog als trouwambtenaar en soms ook als rouwspreker. Ik kan dus alle aandacht geven aan het ontmoeten van bruidsparen en het schrijven van een persoonlijke trouwceremonie. Natuurlijk heb ik ook hobby’s, ik ben een lezer, zo zit ik al 15 jaar bij een fanatieke leesgroep. En een beetje beroepsdeformatie, ik verzamel tijdens het lezen allerlei teksten over trouwen, de liefde, het huwelijk. Die gebruik ik bij trouwceremonies maar ook bij het bloggen. Daarnaast zie ik overal om mij heen en op social media dingen die iets met trouwen te maken hebben. Al die inspiratie deel ik op Instagram. Ik wandel graag, bezoek met verschillende vriendinnengroepen graag steden, musea, ga gezellig winkelen en bijkletsen. Met mijn man ga ik ook graag op stap, stedentrips, wandelen, naar het theater, een concert, de film, vakantie of gewoon niets doen, genieten in onze tuin. Of op bezoek bij onze (klein)kinderen die helaas niet allemaal in de buurt van Eindhoven wonen maar daardoor leren wij verschillende delen van Nederland beter kennen. En daarnaast ben ik mantelzorger voor mijn ouders van 90 en 93 jaar die nog zelfstandig wonen én al bijna 65 jaar getrouwd zijn.

Fotocredits: De Fotomeneer

De start was een surprise

Mijn dochter was al meerdere keren komen kijken naar mijn huwelijksvoltrekkingen en vond dat ik voor mijzelf moest beginnen. Ik kreeg zoveel positieve reacties en zij zag hoe ik er van genoot. Maar de stap naar zzp’er was voor mij best wel een dingetje. Sinterklaas 2017, mijn dochter had blijkbaar mij getrokken. Ik kreeg een Starterskit voor een trouwambtenaar. In de doos met allerlei foto’s van mijn bruiloften erop zat haar laptop. Wat was dat? Zij klikte en daar kwam een website van mij als trouwambtenaar tevoorschijn. Mijn bedrijf had ook al een naam Ellentrouwt. Een complete website met foto’s, referenties etc. en met de mededeling erbij dat de domeinnaam geregistreerd was én dat de website al online was. Ik moest mij dus snel inschrijven bij de KvK. Dit had ik nodig, ik ben meteen begonnen om de website nog meer een Ellen gevoel te geven. Begin 2018 heb ik mij ingeschreven bij de KvK. Mijn eerste bruiloft als zelfstandig trouwambtenaar was meteen in het buitenland, in Gdansk. Nog ieder dag ben ik ontzettend blij met die positieve zet van mijn geweldige dochter en met haar fantastische Sinterklaas surprise.

Ik ben gestart, omdat ik iets heb met..

Ik heb iets met taal
Ik ben begonnen als docent Nederlandse taal en Communicatieve vaardigheden bij de Philips Bedrijfsschool, dat sloot aan bij mijn passie voor taal en mensen.

Ik heb iets met organiseren
Daarna heb ik allerlei leidinggevende functies gehad bij het Muziekgebouw Frits Philips en de Krabbedans, die hebben bijgedragen aan het verder ontwikkelen van mijn organisatietalent.

Ik heb iets met feestjes
Jarenlang heb ik allerlei ontvangsten en bedrijfsfeestjes geregeld rondom concerten in het Muziekgebouw. Mijn doel was zorgen dat onze gasten een heel fijn feestje hadden. Zorg met oog voor de details, gastvrouwschap en perfectie zodat de gasten ultiem genoten.

Ik heb iets met mensen
Mijn passie ligt bij het ontmoeten, luisteren, kijken en vragen stellen. Het in contact komen met mensen, hun verhaal horen, noteren en vertellen. Ik ben sinds 2012 trouwambtenaar bij de gemeente Waalre (NB). Trouwen deed ik naast mijn werk bij de Krabbedans en later bij het KNGF. In 2018 ben ik begonnen als zelfstandig trouwambtenaar/BABS omdat ik op dat moment zonder werk zat en dan kijk je naar wat je allemaal hebt gedaan de afgelopen 35 jaar. En wat blijkt, het vak van zelfstandig trouwambtenaar brengt al mijn ervaringen én opleidingen samen. Dus ben ik, met dat beetje hulp van mijn dochter, als zzp-er gestart.

Deze foto is gemaakt door Pleuni van der Pas tijdens een Styled Shoot. Bekijk hier alle foto’s en de leveranciers.

Hier ben ik trots op

Natuurlijk het cliché antwoord (maar zo voelt het ook echt), mijn kinderen, mijn kleinkinderen en mijn relatie.
Daarnaast wat werk betreft, mijn lesboeken die ik heb geschreven op het gebied van communicatieve vaardigheden. Het opbouwen van een gebouw, het Muziekcentrum Frits Philips (opening september 1992) naar een organisatie waar mensen echt een avondje uit waren en genoten van de muziek en de gastvrijheid. De vele mooie projecten met jonge kunstenaars in de Krabbedans en nu ben ik enorm trots op mijn bedrijf “Ellentrouwt” want bruidsparen mogen trouwen is gewoon zo’n mooi vak.

Meest bijzondere ervaring als trouwambtenaar

Elke bruiloft zorgt voor een bijzondere ervaringen zowel voor mij persoonlijk als voor mijn werk. Hoe ga je om met een bruidegom die 5 verschillende “moeders” heeft gehad? Hoe met een incestverleden? Hoe met een ouder die terminaal is? Hoe met een samengesteld gezin waar nog de nodige spanning is? Hoe met een huwelijk dat gebaseerd is op zakelijke gronden? Hoe met een bruidspaar dat net hun ongeboren kindje heeft verloren? Hoe met een “geheim” huwelijk omdat de wederzijdse ouders het nooit zouden accepteren. Hoe met trouwen in Coronatijd? Hoe met ongelijkheid in een relatie? Maar vooral hoe bijzonder dat ik deze mensen mag ontmoeten en hoe verwoord ik deze grootse verliefdheid, dit ultieme geluk!

Fotocredits: Foto Nicolai 

Warme herinneringen aan mooie ceremonies

Mijn eerste trouwceremonie waarbij het bruidspaar geen ringen uitwisselden maar ik de naam van hun ongeboren dochtertje mocht onthullen want zij was hun teken van verbondenheid. Zo eervol om dit te mogen uitspreken. Maar natuurlijk ook de bruiloft van mijn zoon en schoondochter, de ervaring als moeder van de bruidegom, al die emoties. Mijn 2 bijzondere vrouwen die ik vorig jaar mocht trouwen, een terminale bruid maar wat was het prachtig om hen te leren kennen en hun zoektocht en liefdesverhaal te mogen vertellen. En hoe mooi ook om 2 weken daarna de rouwceremonie te mogen leiden met dezelfde gasten, met dezelfde warmte. Zeer verdrietig, zeer intens maar een onuitwisbare herinnering.

Vertrouwen, warmte en respect

Bruidsparen kiezen voor mij, omdat zij mij vertrouwen. Hun gevoelens durven uitspreken en overtuigd zijn dat ik met respect en warmte hun “lovestory” zal vertellen. Ik ben echt geïnteresseerd in mijn bruidsparen en hun verhaal. Daarnaast benader ik ook hun naasten en weet daarmee het bruidspaar te verrassen. Kinderen krijgen bij mij ook de ruimte en ik neem ze mee in het trouwen. Mijn trouwceremonie is warm en oprecht, het bruidspaar en hun gasten voelen dat en dat brengt de juiste sfeer. Ik zorg voor een mooi maar ook realistisch verhaal waar een traan, lach of andere gevoelens spontaan naar boven komen, het gevoel van “wat is dit mooi!”

Mijn specialiteit als trouwambtenaar

Mijn voordracht, een warme stem, goede intonatie, een verhalenschrijver maar ook verhalen verteller. En daarnaast zijn bruidsparen erg blij met het draaiboek wat ik maak voor hun trouwceremonie. Alles wordt doorgesproken en vastgelegd voor het bruidspaar, de foto- en videograaf, de ceremoniemeester en contactpersoon van de trouwlocatie.

Fotocredits: Foto Nicolai 

Oeps! Mijn blunder

Ik vind het altijd heel belangrijk dat namen goed uitgesproken worden. Soms vraag ik het bruidspaar om de vele, buitenlandse namen, fonetisch in te spreken want het moet wel goed klinken dus dan speel ik dat berichtje af en loop hardop in huis te oefenen. Maar één keer sprak ik de naam van de bruidegom bij een huwelijk in mijn trouwgemeente, verkeerd uit. Pas halverwege de trouwceremonie fluisterde de vader van de bruid mij dat in. Ik heb meteen excuses gemaakt maar de bruidegom reageerde heel laconiek. Dat doet iedereen, bij mijn promotie sprake de professor mijn naam ook verkeerd uit. Maar voor mij was dit een echte fout.

Mijn advies voor jullie

Probeer op tijd te beginnen met plannen zodat je de weken voor de trouwdag kunt ontspannen. Spreek meerdere trouwleveranciers per vakgebied. Kies voor degene die jou een goed gevoel geeft, bij wie jullie je prettig voelen. Zij zijn er immers op een van op de mooiste dagen van jouw leven bij en dan moet je je heel goed voelen bij hem/haar. Ieder bruidspaar ervaart spanning en goede trouwleveranciers zijn gewend om met die spanning om te gaan en zelfs een groot deel van die spanning weg te nemen.

Kijk goed wat jullie willen, want er zijn veel mogelijkheden rondom een trouwceremonie. Gaan jullie voor wettelijk trouwen of ceremonieel? Bekijk de verschillen, naast financieel is er soms ook een emotioneel verschil. Leer vooraf een trouwambtenaar kennen door hem/haar website te bezoeken, wie is zij/hij, bekijk de foto’s, proef de sfeer, lees de referenties. Probeer eerst telefonisch in contact te komen en maak dan een live afspraak. Zet de voor jullie belangrijke vragen op papier en kijk of hij/zij past bij jullie en de sfeer die jullie willen neerzetten.
Maar vooral laat jullie gevoel spreken, wat voel ik bij hem/haar, is het vertrouwd.

Heel veel plezier met alle voorbereidingen en geniet optimaal van jullie trouwdag met al die topleveranciers van Trouwen in Brabant.

Fotocredits: Foto Nicolai 

Mij kun je vinden via de volgende kanalen

Via Trouwen in Brabant: www.trouweninbrabant.com
Via mijn website: www.ellentrouwt.com
Via mijn Instagram:  www.instagram.com/ellentrouwt
Via facebook:  www.facebook.com/ellentrouwt/
LinkedIn: www.linkedin.com/in/ellenbeusen/
Ik ben erg actief op Instagram, hier krijg je heel veel trouwinspiratie!

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant