Even voorstellen: trouwambtenaar Femke Crielaers

Femke Crielaers komt uit Breda en is sinds 2019 zelfstandig trouwambtenaar onder de naam Trouwen met Femke.

Kennismaken met trouwambtenaar Femke Crielaers 

Ik ben Femke! In het dagelijks leven run ik samen met mijn man met veel plezier en enthousiasme ons makelaarskantoor Crielaers Makelaardij & Taxaties. Maar, mijn echte passie en de kers op de (bruids)taart is dat ik met volle overgave huwelijken mag sluiten.

Wanneer ben je met dit bedrijf gestart?

In 2019 ben ik begonnen met Trouwen met Femke.

trouwambtenaar-femke-crielaers-breda-trouwen-met-femke

Wat is jouw achtergrond en waarom ben je dit bedrijf gestart?

Zolang lang ik me kan heugen ben ik al bezig met zingen, dansen, bewegen en geniet ik van toneel en theater. Ik had ook de diepe wens om hier mijn carrière in te gaan maken. De voorbereidingen daarvoor trof ik al op de middelbare school. Ik zat daar in de schoolband, had muziek als keuzevak en ik ging in mijn vrije tijd naar de muziekschool voor zanglessen en pianoles. Heerlijk!

Helaas was dit een te zware belasting voor mijn stembanden en werd langzaam maar zeker duidelijk dat ik niet avond aan avond op het toneel kon staan. Mijn stem zou dat simpelweg niet volhouden.
Ik koos dus een ander pad.

In 2014 zijn wij door een super leuke, warme en enthousiaste vrouw getrouwd. Zij stond aan de vooravond van haar pensioen en wilde nog 1 keer uitpakken. Dat is gelukt!! Nog diezelfde dag heb ik tegen mijn man gezegd: “ik kan geen toneelvoorstellingen spelen avond aan avond, maar dit kan ik wel!” Het zaadje was geplant in mijn brein.

Mijn man is een zeer bevlogen makelaar. Ik zeg wel eens tegen hem dat hij geen vak uitoefent maar echt een makelaar ís! Het zit in zijn DNA. Na vele jaren loondienst wilde hij graag voor zichzelf gaan beginnen.
Ik kom zelf uit een ondernemersnest en begreep zijn droom. Samen zijn we dan ook in 2015 ons mooie kantoor gestart.
We hebben een aantal jaren enorm hard gewerkt om alles op te zetten en vorm te geven. Dit gaf mij uiteindelijk ook ruimte om mijn eigen tijd in te delen.

Dus tijd voor mijn droom! En dat is Trouwen met Femke.

Van alles wat je tot nu toe hebt mogen doen… waar ben je het meest trots op?

Dat wij samen hand in hand de keuze én beslissing hebben durven maken om allebei te stoppen met een baan in loondienst en ons hart zijn gaan volgen. Tot op de dag van vandaag ben ik er ook van overtuigd dat onze lef en bevlogenheid ons heeft gebracht waar we vandaag staan.

Trouwambtenaar Femke Crielaers Breda via Trouwen in Brabant

Welke ervaring, die je hebt meegemaakt in je werk, was het meest bijzonder?

Ik heb een dierbare vriend mogen trouwen. Wij hebben samen op de middelbare school gezeten en waren heel hecht. Met onze studies zijn we allebei een ander pad in geslagen en zijn we aan de andere kant van Nederland terechtgekomen. bijna 25 jaar hebben we nauwelijks contact gehad. Toch hoorde hij via via dat ik BABS ben en belde hij mij om zijn huwelijk te sluiten. We hebben elkaar in de weg daar naar toe ook gezien en het was alsof de tijd had stilgestaan. Onze vriendschap ging door en het voelde meteen weer als vanouds.

Aan welk bruidspaar heb je de meest warme herinneringen? En waarom?

Aan Edwin en Roos. Dit is het bruidspaar wat ik hierboven beschrijf.  Ik moet er wel bij zeggen dat ik eigenlijk geen enkel huwelijk heb gesloten waar ik geen warme herinnering heb. Ik investeer veel tijd in een bruidspaar tijdens de weg naar de huwelijksdag toe. Daarmee leren we elkaar echt goed kennen en dat schept een band. Die is dan ook merkbaar en voelbaar tijdens de huwelijksdag. Dit geeft ook vrijheid en ruimte voor wat humor. Dat is ook leuk voor de gasten.

 

Waarom kiezen bruidsparen voor jou? Of waarom zouden aanstaande bruidsparen voor jou moeten kiezen?

Ik heb voor mezelf 5 kenwoorden opgeschreven die 100% beschrijven wie ik ben en waar ik voor sta. Deze kernwoorden zijn: verfrissend, energiek, humoristisch, betrokken en ‘met liefde’. Deze vijf kernwoorden geven zowel zakelijk als privé helemaal weer wie ik ben. Als dat bij je past dan gaan wij samen een geweldige herinnering maken.

Wat is jouw specialiteit? Waar sta je om bekend?

Aandacht en passie.

Wat is de grootste blunder die je hebt meegemaakt?

O, zoveel! Ik geloof in stralend falen. Van blunders kun je leren. En soms zijn ze gewoon stom en onhandig. En die mogen er ook zijn.

trouwen met femke

Welke adviezen zou je aanstaande bruidsparen willen meegeven?

Kies met gevoel en je hart je BABS en andere partners voor je huwelijksdag. Je maakt een levenslange herinnering en die moet kloppen.

Wat zijn praktische tips die je kunt delen over m.b.t. vakgebied?

Zoek goed uit – als je op een niet traditionele locatie trouwt – aan welke eisen een locatie moet voldoen. De richtlijnen hiervoor kunnen per gemeente verschillen. Je zult de 1e niet zijn die er (te) laat achter komt dat er toch nog zaken geregeld hadden moeten worden (denk aan brand voorschriften e.d.). Dat geeft stress en dat kun je missen als kiespijn. Maak ook duidelijk overzichten voor jezelf van dingen die je nog moet doen maar ook van je kostenplaatje. Spreek van te voren met elkaar budgetten. Zo voorkom je discussie en strijd. Want ook die wil je niet als het je huwelijksdag betreft.

Wat zou je nog meer willen delen?

Het is een enorm cliché maar die zijn er niet voor niets. Probeer van je huwelijk geen stressbijeenkomst te maken. Probeer te genieten, ook van de weg ernaartoe. Het is niet erg als iets niet 100% strak verloopt. Het geeft juist lucht als je dat jezelf toestaat. Daarnaast weten jouw gasten vaak helemaal niet hoe iets gepland is en valt het niet eens op. Vertrouw op de professionals om jullie heen. Zij weten wat ze doen.

 

Contact met Femke Crielaers van Trouwen met Femke

Facebook: www.facebook.com/femkecrielaers
Instagram: @trouwenmetfemke
Website: www.trouwenmetfemke.nl


En… natuurlijk hier op Trouwen in Brabant.

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant