Even voorstellen: Iris van Iris Wuijster Fotografie

Lees alles over trouwfotograaf Iris Wuijster van Iris Wuijster Fotografie. De klik met een bruidspaar vindt Iris essentieel voor haar werk, alleen dan kan ze de mooiste momenten en emoties vastleggen.

Wie ben ik…

Ik ben Iris Wuijster! Forty-something, zelf al jaaaren getrouwd, ons fijne huis vol huisdieren (2 katten en 2 honden) staat in Rosmalen. Van oorsprong secretaresse. Bijna 10 jaar geleden ben ik voor mijn passie fotografie gegaan, na een aantal jaar de stap durven nemen naar bruidsfotografie en heb inmiddels al zo’n 80 prachtige bruiloften mogen fotograferen en met vele gezinnen op de heide geweest voor toffe shoots. Daarnaast geef ik diverse workshops aan hobby- en collega fotografen. Ik ben gekwalificeerd Playful Heart Teacher (docent ongeposeerde kinderfotografie voor gezinsfotografen) en gecertificeerd Moment Design Fotograaf, een hele fijn techniek waarover ik hieronder meer vertel.

De start als fotograaf

In 2012 ben ik naar de KvK gegaan om me in te schrijven. Super spannend vond ik dat! Nooit verwacht, dat het inmiddels mijn (meer dan) fulltime job zou zijn. Van oorsprong ben ik secretaresse en heb dit jarenlang met heel veel plezier gedaan. In 2011 werd ik door reorganisatie boventallig bij mijn werkgever en zag dit als mijn kans om van mijn passie mijn beroep te maken. De beste keuze, die ik ooit had kunnen maken en ik ben dan ook ontzettend dankbaar voor deze kans.

Ik ben trots op alle mooie herinneringen

Ik ben vooral trots dat ik kan doen wat ik het liefste doe en daar heel veel mensen blij mee mag maken. Elke keer als ik een mooi moment en daarvan een mooie herinnering mag creëren, voel ik mij weer blij en trots. Uitspringers waren voor mij persoonlijk het moment dat ik, na een pittig traject benoemd werd tot gekwalificeerd Playful Heart Teacher en natuurlijk het moment dat ik mijn eerste Master of Weddingphotography Award won, de blijdschap op dat moment en alle toffe reacties waren onbeschrijfelijk.

Bijzondere ervaring

In mijn werk mag ik heel vaak heel dicht bij mensen en hun emoties komen. Ik heb het geluk, dat veel van mijn klanten zichzelf en hun gevoel gemakkelijk bij mij laten zien. En dat maakt zoveel momenten heel speciaal en dierbaar. Gezinnen en bruidsparen vinden al gauw een plekje in mijn hart.

Ik heb eigenlijk aan al mijn bruidsparen warme herinneringen. Ik mag gedurende een heel belangrijke periode in hun leven heel dichtbij komen. De klik met het bruidspaar is voor mij dan ook een van de belangrijkste uitgangspunten. Dan wordt de band vanzelf heel warm. Ik vind dat essentieel voor mijn werk, alleen dan kan ik de mooiste momenten en emoties vastleggen.

kiezen voor Iris Wuijster Fotografie

Ik hoop dat de bruidsparen vallen voor mijn pure beelden en mijn betrokkenheid en warmte.
Mijn kracht ligt in het fotograferen van pure emoties, het vangen van de liefde. Dit doe ik tijdens de shoot door de Moment Design techniek te gebruiken, een hele fijne methode om jullie te laten genieten van een ongeposeerd moment voor jullie zelf. Door kleine opdrachtjes te geven en leuke vragen te stellen, zorg ik ervoor dat jullie helemaal in elkaar opgaan en de camera vergeten. Uiteraard zorg ik er daarbij voor dat we gebruik maken van de beste lichtinval en help ik jullie met de beste houdingen. Gedurende de rest van de dag leg ik op journalistieke wijze het verhaal en alle emoties van jullie dag vast. Als gecertificeerd gezinsfotograaf, word ik voor 80 procent geboekt door bruidsparen die al kinderen hebben of waar kinderen een grote rol spelen op de dag. Ik word heel snel vriendjes met de kleintjes en weet als geen ander, dat dit ook voor hun een heel speciale dag is.

Blunder

Ik ben ooit in een vijver gevallen tijdens het fotograferen van de spelende bruidskindjes: nog iets verder naar achteren…. nog een beetje….. nog een klein beetje….. PLONS. Ik was doorweekt, maar mijn camera hield ik bovenwater, haha. Alles voor de beelden, hè.

Advies en tips voor het bruidspaar

Ga zo vroeg mogelijk na het bepalen van de trouwdatum op zoek naar een bruidsfotograaf. Niet alleen worden we vaak ruim van te voren geboekt, ook is het heel fijn en zeker aan te raden, om je bruidsfotograaf al in een vroeg stadium bij de planning van de dag te betrekken. Door zijn of haar ruime ervaring met bruiloften, kan hij of zij heel veel nuttige tips geven. Bijvoorbeeld voor het plannen van het tijdstip van de shoot ten aanzien van de lichtval. Zelf kijk ik altijd heel graag mee naar de planning en denk ik graag mee hoe jullie, niet alleen op fotografisch gebied, het meeste en het beste uit jullie dag kunnen halen.
Kies altijd voor een professionele fotograaf. Een bruiloft fotograferen is echt een vak. Het licht, de omstandigheden en de elkaar snel opvolgende momenten, vragen om iemand, die weet wat hij of zij doet. Bekijk verschillende websites/portolio’s, vraag vrienden om hun ervaringen. In eerste instantie moeten de beelden, de gefotografeerde momenten en de bewerkingsstijl je natuurlijk aanspreken. Maar de klik is minstens zo belangrijk, ga samen kennismaken met de fotograaf, bekijk meer werk en demo albums en ga op je gevoel af.

Voel de klik

Op mijn kanalen deel natuurlijk vooral veel foto’s, maar ook heel veel enthousiasme, leuke tips, soms iets over mezelf, soms een vraag en nog veel meer. Kortom je leert mij en mijn werk kennen. Gezellig als je me volgt!

Kom gezellig kennismaken met mij, ik zorg voor iets lekkers!

Liefs,
Iris Wuijster

Trouwen in Brabant: Iris Wuijster Fotografie
Facebook: Iris Wuijster Fotografie
Instagram: iriswuijsterweddingphotography & iriswuijsterfamilyphotography

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant