Even voorstellen: Manousch Trouwambtenaar & Ceremoniespreker

Manouschka duikt in elk levens- en liefdesverhaal en gaat echt van mijn bruidsparen houden. Daardoor zijn haar speeches uniek.

Kennismaken met Manouschka van Manousch Trouwambtenaar & Ceremoniespreker

Manouschka is een bevlogen spreker met veel ervaring. Betrokken, scherp, warm en oprecht. Met aandacht voor detail en oprechte interesse weet ze als geen ander te verbinden. Ze creëert unieke ceremonies. Puur, rauw, grappig, poëtisch, warm, betekenisvol.

Als ceremoniespreker en trouwambtenaar (ook wel BABS) werkt Manouschka landelijk en ook in het buitenland. Met haar zachte – G-  trouwt ze heel graag bruidsparen uit Brabant. Van het levens- en liefdesverhaal van jullie als bruidspaar creëert ze een droomceremonie die écht over jullie gaat. Zoals jullie als mens zijn en zoals het leven en het huwelijk is. Trouwen zoals jullie willen en perfect bij jullie als bruidspaar past.

Manouschka belooft jullie een onvergetelijk mooi liefdesfeest of huwelijksceremonie te bezorgen. Zo eentje waar alleen jullie van dromen. Hoe ze dat doet? Met haar inlevingsvermogen, energie en volle overgave, humor en tomeloos enthousiasme. Ze houdt van het leven en van mensen en hun verhalen. Bovenal houdt ze van de liefde. Verhalen delen is haar passie. Liefdesverhalen. Jullie liefdesverhaal.

Manouschka vindt het een eer om dit samen met jullie te vertalen in een perfecte ceremonie, waar jullie voor altijd met een grote glimlach op terug zullen kijken.

Ze gaat dan ook voor het ‘wow’ effect en maakt van het bruidspaar en hun gasten echte supersterren.

De start van Manousch Trouwambtenaar & Ceremoniespreker

De achtergrond van Manouschka ligt in de marketing en sales. Merken en bedrijven steeds mooier maken, Manouschka deed niets liever. Waar ze tevens in uitblonk was een verbindende factor zijn tussen mensen onderling. Manouschka gaf regelmatig trainingen en presentaties en wist steeds de juiste verhalen boven te halen en de snaar te raken. In haar privé omgeving fungeerde ze tevens als de gangmaker, speechschrijver en verteller. Het gegeven dat ze mensen daar mee kon verblijden heeft haar doen besluiten dit breder te trekken. En waar kun je mooier de mooiste verhalen vertellen en mensen in het zonnetje zetten dan op hun mooiste dag! Sinds 2021 heeft ze daarom de stap genomen om verder te gaan als trouwambtenaar & ceremoniespreker.

Trotse BABS

Het meest trots is Manouschka op het feit dat de verhalen die ze heeft verteld verder zijn gegaan dan alleen het verhaal. In haar speeches heeft ze echt iets kunnen betekenen door hetgeen er in het verleden is gebeurd positief om te buigen naar het heden en daarmee mensen de kracht te geven om met vertrouwen samen de toekomst tegemoet te zien. Voor Manouschka gaat de ceremonie veel verder dan alleen vertellen wat er tot nu toe was. Het gaat ook om de toekomst en het beginnen met een schone lei, samen. De dankbaarheid die daarna werd uitgesproken, niet alleen door de bruidsparen maar ook door hun naasten maakt haar het meest trots. Dankbaar. Dat haar woorden van betekenis zijn geweest.

Bijzondere ervaring als ceremoniespreker

Elk bruidspaar, elk verhaal en elke ceremonie was uniek. Van het bruidspaar dat al hun huisdieren bij de ceremonie aanwezig liet zijn, het bruidspaar dat verrast werd met een persoonlijke speech van hun dochter die ik samen met haar had voorbereid, de bruidegom die op zijn crossmotor zijn entree maakte, het bruidspaar dat dansend op Crazy in Love van Beyonce dansend de trouwzaal verliet. Ze zijn me allemaal enorm dierbaar.

Aan elk bruidspaar heeft Manouschka warme herinneringen. Ze duikt in elk levens- en liefdesverhaal en gaat echt van haar bruidsparen houden. Ze vond de huwelijksdag van A&E erg bijzonder. Zij wilden het liefst trouwen in Italië maar omdat de vader van E ongeneeslijk ziek is besloten ze in Nederland te trouwen. Het was voor hen belangrijker dat iedereen erbij kon zijn dan dat zij op hun lievelingslocatie zouden trouwen. Het was nog maar de vraag of de vader van E erbij kon zijn. Maar hij was erbij. Op het moment dat hij samen met zijn dochter naar het altaar liep was iedereen stil en ontroerd. Na afloop van de ceremonie gaf de vader aan Manouschka een omhelzing waarin niets werd gezegd en tegelijk alles. Dit zijn onvergetelijke momenten met veel betekenis en dankbaarheid.

Kiezen voor Manousch Trouwambtenaar & Ceremoniespreker

Bruidsparen kiezen voor Manouschka om haar warme persoonlijkheid. Ze geeft hen vertrouwen, zet hen op een podium en weet te benoemen wat hen zo speciaal maakt. Manouschka gaat ver om alles op tafel te krijgen en schrijft elke speech vanaf een blanco blad. Ze spreekt met veel vrienden en familieleden om leuke en mooie herinneringen aan te kunnen halen. Haar enthousiasme is eveneens een sterk punt, ze is vrolijk, positief en gevat. Ze kan goed improviseren en inspelen op onverwachte momenten.

Haar specialiteit is de dynamiek in de speeches. Er is geen standaard opbouw. Elke speech is anders en uniek. Ze zoekt naar symboliek, poëzie en humor. Als er een specifieke taal, muziekstuk of tekst belangrijk is verwerkt ze dat in haar speech. Ze schuwt moeilijke onderwerpen niet en dankzij haar eigen ervaringen heeft ze het vermogen om moeilijke dingen te benoemen en mooi te omschrijven. Om vervolgens de humor weer terug te brengen. Interactie is eveneens haar specialiteit, ze vindt het leuk om aan de gasten of het bruidspaar iets te vragen tijdens de ceremonie en speelt direct in op wat zich op dat moment voltrekt. Dit zorgt voor een ontspannen sfeer.

Blunder van een trouwambtenaar

Gelukkig heeft Manouschka niet vaak blunders meegemaakt. Wel heeft ze meegemaakt dat de eventmanager van de locatie de verkeerde muziek had ingezet. Dit heb ze opgelost met een lach en verzocht om alsnog de juiste muziek op te zetten. 

Adviezen van een trouwambtenaar en ceremoniespreker

Een belangrijk advies volgens Manouschka is dat het gevoel tussen jou en de leverancier moet kloppen. Deze mensen zijn heel dicht bij jou op jullie mooiste en meest persoonlijke dag. Je moet echt het gevoel hebben dat je de mensen die daar onderdeel van uit gaan maken dicht bij jullie staan.

Daarnaast is een goede voorbereiding van essentieel belang. Maak een schets van hoe je de dag voor je ziet. Teken het, schrijf het op. Maak het helder en concreet en vul daarbij in wat je wel en niet wilt. Hou je daar aan vast om te voorkomen dat je gek gemaakt wordt door wat anderen zeggen en wat er zoal op je afkomt.

Manouschka is meer dan alleen een trouwambtenaar en ceremoniespreker

Manouschka maakt ook ceremonies en speeches voor huwelijksverjaardagen, liefdesfeesten.
Dus als je al een aantal jaar getrouwd bent en je wilt dat eens goed vieren dan kan Manouschka daar een mooie speech of ceremonie voor creëren.

Manouschka heeft in Amerika gewoond en voor een Brits bedrijf gewerkt. Ze verzorgt ook ceremonies in het Engels of gecombineerd in het Engels en Nederlands.

Manousch Trouwambtenaar & Ceremoniespreker volgen:

Instagram: manousch.nl
Facebook: Manouschka Bouman Trouwambtenaar & Ceremoniespreker
Youtube: Manouschka Bouman Trouwambtenaar & Ceremoniespreker
Spotify: manousch.nl
Pinterest: Manouschka Bouman Trouwambtenaar & Ceremoniespreker
Website: www.manousch.nl

Fotocredits:

By Bo Balsing, Nadeche Fotografie, Martine van der Linden, For Love We Live, Roos Jooren

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant