Interview met Isa Trouwt

Sinds 2021 werkt Isa Baijens als zelfstandig trouwambtenaar onder de naam Isa Trouwt. In juli 2022 is zij officieel beëdigd.

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Isa Baijens, geboren in het hartje van dé bourgondische provincie van Nederland. Mijn wieg stond namelijk in de ‘Bossche bollen stad’. 20 jaar later maakte ik een uitstapje naar een studentenkamer in Nijmegen. Maar uiteindelijk moest ik terug naar Brabant. Dus mijn eerste ‘echte’ woning was daarom te vinden in Breda. Samen met mijn vriend en onze kat vond ik mijn weg weer terug naar mijn thuis-provincie. Onze volgende grote mensen woning vonden we in de parel van Brabant; Oisterwijk.
Je begrijpt het al; ik ben een échte Brabander in hart en nieren, met daarbij ook een lichte Brabantse tongval. Iets waar ik trots op ben.

Wanneer ben je met dit bedrijf gestart?

In oktober 2021 heb ik de opleiding tot zelfstandig trouwambtenaar van CR Academy gevolgd. En sindsdien werk ik als zelfstandig trouwambtenaar. in juli 2022 ben ik officieel beëdigd, waardoor ik naast ceremoniële huwelijken ook wettelijke huwelijken mag sluiten.

Wat is jouw achtergrond en waarom ben je dit bedrijf gestart?

In 2015 heb ik een theateropleiding afgerond, daarnaast heb ik in diverse theaterproducties gespeeld. In 2020 heb ik mijn diploma Sociaal Pedagogisch Hulpverlening gehaald. Momenteel combineer ik mijn werk als zelfstandig trouwambtenaar met mijn functie als persoonlijk begeleider in de zorg.

Van alles wat je tot nu toe hebt mogen doen… waar ben je het meest trots op?

Ik ben het meest trots op dat ik vorig jaar heb gekozen om deze weg in te slaan. Ik vind het enorm waardevol dat mijn beide studies samen komen in dit fantastische vak als trouwambtenaar!

isa trouwambtenaar brabant
Foto: Alles-Flits

Welke ervaring, die je hebt meegemaakt in je werk, was het meest bijzonder?

Afgelopen seizoen heb ik een verrassingsbruiloft mogen doen! Dit was ongelofelijk mooi en bijzonder. De bruid wist van niks en werd die ochtend ten huwelijk gevraagd. Alle familieleden en vrienden zaten in het complot. En op de dag zelf, in de avond, kreeg zij een trouwjurk aan en mocht ik in toga verschijnen. Er is gelachen en gehuild en alles daar tussenin. Deze ceremonie heeft echt een plekje in mijn hart gekregen.

Aan welk bruidspaar heb je de meest warme herinneringen? En waarom?

Elk bruidspaar heeft weer een ander uniek levens- en liefdesverhaal. En aan elk van hen heb ik weer een unieke en warme herinnering.

isa trouwt bruiloft brabant
Foto: Alles-Flits

Waarom kiezen bruidsparen voor jou? Of waarom zouden aanstaande bruidsparen voor jou moeten kiezen?

Met mijn 27 jaren jong, ben ik één van de jongste zelfstandig trouwambtenaar en ceremoniespreker van Nederland. Maar dit doet zeker niet af aan mijn resultaten, in tegendeel! Ik ben energiek, enthousiast, zorgzaam, gedreven, zorgvuldig, een tikkeltje naïef en ik geniet van alle kleine dingen om mij heen.

Wat is jouw specialiteit? Waar sta je om bekend?

Ik combineer mijn vaardigheden als persoonlijk begeleider in de zorg met mijn ervaring in en liefde voor theater. Dat maakt dat VERBINDEN, SCHRIJVEN en SPREKEN voor mij als een rode draad door mijn leven loopt. Voor mij zijn dit kernwaarde die ik zoveel mogelijk probeer door te voeren in mijn bedrijf.

VERBINDING staat voor mij voor het maken van een warme en vertrouwde connectie met de mensen om mij heen. Uiteraard met jullie als bruidspaar, maar dit gaat bijvoorbeeld ook over het betrekken van jullie dierbaren bij de ceremonie. Zowel in het voortraject als in de ceremonie zelf.

Ik BESCHRIJF jullie liefdesverhalen zo, zodat jullie mijn speech als een cadeau kunnen ontvangen.

En tijdens jullie ceremonie SPREEK ik op een manier zodat er een losse, informele en gemoedelijke sfeer is.

>> Bekijk ook haar bedrijfsprofiel <<

Wat is de grootste blunder die je hebt meegemaakt?

Pfoe, de grootste blunder? Deze heb ik nog niet heel vaak meegemaakt.

Wel heb ik een keer een bruid gehad met een hele lange naam, vijf namen in totaal, en behoorlijke tongbrekers ook. Deze kwam dan ook niet heel vloeiend mijn mond uit tijdens de ceremonie. Maar ja, is dat een blunder? Ik weet het niet…. Er werd ook gelachen, en dat maakt alles goed!

Welke adviezen zou je aanstaande bruidsparen willen meegeven?

Luister naar jullie gevoel. Er komt veel op jullie af wanneer jullie de huwelijksdag gaan plannen en voorbereiden. Blijf altijd naar je gevoel luisteren tijdens de voorbereidingen, dan zit je altijd goed.

isa trouwambtenaar brabant
Foto: Alles-Flits

Wat zijn praktische tips die je kunt delen over m.b.t. vakgebied?

Een hoop mensen zijn er niet van op de hoogte dat je ook kunt kiezen voor een zelfstandig trouwambtenaar i.p.v. een trouwambtenaar van de gemeente. Het voordeel van een zelfstandig trouwambtenaar, is dat er meer tijd en ruimte is voor jullie verhaal. Een trouwambtenaar van de gemeente komt vaak maar één keer langs bij jullie thuis (of in sommige gevallen verloopt het gesprek via videobellen). En hij of zij schrijft naar aanleiding van dat gesprek een speech. Vaak is het daarom ook zo, dat er gewerkt wordt met standaard stukken teksten. Gewoon omdat er simpel gezegd weinig tijd is voor de trouwambtenaar. Daarnaast is de ceremonie tijdsgebonden, omdat er meerdere huwelijken (kunnen) zijn die dag.

Wanneer jullie kiezen voor een zelfstandig trouwambtenaar, zijn er meerdere en diepgaandere gesprekken met jullie én met jullie dierbaren. De ceremonie is meer op maat gemaakt. En dat is super persoonlijk! En, bij de keuze voor een zelfstandig trouwambtenaar kun je zowel wettelijk als ceremonieel trouwen.

Wat zou je nog meer willen delen?

Wanneer jullie nieuwsgierig zijn geworden naar mij en meer willen weten over de verschillende mogelijkheden die ik te bieden heb, dan kunnen jullie altijd een vrijblijvend kennismakingsgesprek samen met mij inplannen. Ik kan dan met jullie meedenken over jullie wensen en jullie kunnen kijken of dat er een klik is.

Waar kunnen we je volgen?

Website: http://www.isatrouwt.nl
Instagram: @trouwambtenaar_isa

 

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant