Maak kennis met Kim en Lennie

Wij zijn Kim & Lennie en runnen samen vol passie onze latin dansschool in Best, Passion2Dance. We zijn hélemaal verslaafd aan Salsa en Bachata en dansen samen de wereld rond. We organiseren dansreizen op tropische plekken in Mallorca en Cyprus. En last but zeker not least, ontvangen we héél veel trouwkoppels die graag van hun openingsdans een bijzonder moment willen maken.

Wanneer zijn jullie met dit bedrijf gestart?

Salsa heeft als een rode draad altijd door ons leven gelopen. Wij zijn samen onze latin dansschool gestart, middenin de Corona periode, september 2020. Vooral bruidsparen vonden het heel fijn om samen quality time in te plannen en echt iets leuks te doen met z’n tweetjes. Even weg van het gezin en de alledaagse dingen om samen te genieten van elkaar.

>> bekijk ook de bedrijfspagina van Passion2dance <<

 

Wat is jullie achtergrond en waarom zijn jullie Passion2Dance gestart?

Kim heeft altijd (bedrijfs)evenementen en reizen georganiseerd. Ze is al 20 jaar ondernemer: “In mijn vrije tijd danste ik Jazz-Ballet, modern, Salsa en later ook Bachata en Kizomba. Nu komt alles samen. Ik organiseer alles op kantoor, regel de voorbereidingen voor de dansreizen en ben het eerste aanspreekpunt voor onze leden en danskoppels.” Lennie heeft verstand van alles wat met computers en telefonie te maken heeft. Lennie: “Hartstikke handig. Zo kan ik mijn expertise echt kwijt in de website, ons ledensysteem etc.”

>> DOE OOK DE OPENINGSDANS-TEST >>

Van alles wat jullie tot nu toe hebben mogen doen, waar zijn jullie het meest trots op?

We zijn er het meest trots op als een bruidspaar voor de eerste keer bij ons binnenkomt en na een uur echt verrast en met een lach op hun gezicht samen naar huis gaat. Daar doen we het voor! Om de connectie met elkaar te versterken.

>> bekijk ook de bedrijfspagina van Passion2dance <<

Welke ervaring, die jullie tijdens het werk hebben meegemaakt, was het meest bijzonder?

Chris en Liesbet kwamen elk maand een weekend naar ons toe om een stuk te leren van hun Bachata choreografie. Chris vond het best een uitdaging om de pasjes te onthouden, maar voor hen was zo’n weekendje weg echt een quality time momentje samen. Tijdens hun één-na-laatste sessie gaven ze aan: “Joh, misschien doen we de openingsdans wel niet, we hebben sowieso al een gave tijd gehad met jullie.” Nou, daar hebben we ze even op andere gedachte gezet en gelukkig hebben ze het toch gedaan. Het YouTube filmpje is pràchtig geworden. En de foto’s zeggen meer dan 1000 woorden (en pasjes, hihi).

>> Doe ook de openingsdans-test >>

passion2dance

Aan welk bruidspaar heb je de meest warme herinnering? En waarom?

Jeetje, wát een moeilijke vraag. Het bijzondere is namelijk dat elk bruidspaar anders is. Ze hebben allemaal hun eigen achtergrond, hun eigen verhaal, hun eigen reden om samen te gaan trouwen. En dat maakt onze passie zo mooi. Bijzonder ook dat tot nu toe elk bruidspaar een ander nummer heeft gebruikt. Muziek is ook zo persoonlijk en de juiste keuze valt echt samen met je eigen verhaal en beleving. Dus, misschien heel cliché, maar echt waar, we vinden de ontwikkeling dat elk bruidspaar, stuk voor stuk, doormaakt een genot om te ervaren.

Waarom kiezen bruidsparen voor Passion2Dance? Of waarom zouden aanstaande bruidsparen voor jullie moeten kiezen?

Een openingsdans leren is weliswaar het eindresultaat waar je voor wil gaan. Maar zo’n dans samen leren, biedt zoveel meer dan alleen die twee minuten show bij de opening van je feestavond. Het is elkaar leren kennen op een andere manier. Een manier die jullie nog niet kennen. Zonder woorden. Aanvoelen wat de ander je wil zeggen. Genieten van elkaar zonder dat iets of iemand je daarvan afleidt. We ontvangen jullie altijd in onze cosy dansruimte aan huis, met de kaarsjes aan en een lekker drankje tussendoor. Gewoon even genieten van elkaar en de muziek. Maar pas op! Misschien willen jullie na die openingsdans zelfs wel lekker verder blijven dansen.

>> bekijk ook de bedrijfspagina van Passion2dance <<

Wat is jullie specialiteit? Waar staan jullie om bekend?

Bachata. Deze dans bied je de meeste connectie met elkaar. De mensen die je liefhebt, zien jullie liefde van de dans afspatten.

Heb je nog nooit van Bachata gehoord? Google maar eens. Van veel bekende love-songs bestaat wel een Bachata remix.

Wat is de grootste blunder die jullie hebben meegemaakt?

Hmmm.. We kunnen ons niet herinneren dat we een grote blunder hebben meegemaakt. Voorbereiding op alles wat we doen, is vaak al de basis om geen grote blunders te maken. Wel heeft een bruidspaar tijdens het oefenen zo’n heftige woordenwisseling gehad, dat we ons even moesten inhouden om ze weer terug op de rails te krijgen. Hihi. Voor hen was het even nodig om daarna als een speer verder te gaan. Hun openingsdans is echt een uniek plaatje geworden.

Welke adviezen wil je aanstaande bruidsparen meegeven?

Iedereen kan (leren) dansen. Ook als je denkt dat je een houten hark bent. Of als je het spannend vindt om in de spotlights te staan. Vaak vindt één van de twee zo’n openingsdans maar niks. Maar we verzekeren je, als je het één keer geprobeerd hebt, een uurtje, ben je verkocht. Stap onze drempel over en we zijn heel benieuwd hoe jullie het ervaren.

>> bekijk ook de bedrijfspagina van Passion2dance <<

Wat zijn praktische tips die je kunt delen m.b.t. jullie vakgebied?

Leg je verwachtingen niet te hoog. De reis ernaartoe is zeker zo gaaf als de uiteindelijke openingsdans die jullie gaan showen.

Wat zou je nog meer willen delen?

We zijn heel benieuwd naar alle bruidsparen die we nog mogen ontvangen. Ieder met z’n eigen verhaal.

Meer weten over Passion2Dance?

Naast dit artikel ‘Maak kennis met Kim en Lennie van latin dansschool Passion2Dance‘ kun je ook de bedrijfspagina bekijken op onze website. 

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant