Maak kennis met Loren Litjens Florals

Maak kennis met Loren Litjens, eigenaresse van Loren Litjens Florals. Zij maakt de prachtigste bruidsboeketen, bruiloft decoratie en ware bloemkunstwerken en gebruikt moeder natuur als grootste inspiratiebron. Haar werk bevat altijd elementen uit de natuur en daarmee creëert ze gelijk een magisch en dromerig effect.

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Loren en maak wilde en weelderige bloemstukken voor op jullie bruiloft! In de herfst van 2022 ben ik gestart met mijn bedrijf. 

Wat is jouw achtergrond en waarom ben je dit bedrijf gestart?

In 2019 studeerde ik af als bloemiste in Nijmegen en werkte daarna in diverse bloemenzaken. Ik leerde veel maar qua stijl kon ik niet helemaal mijn ding kwijt. Toen heb ik besloten om een aantal jaar te gaan reizen en tijdens deze reis leerde ik veel over het leven zelf. In Australië ontmoette ik een hele toffe bloemiste en ik ging bij haar aan de slag. Daar ontdekte ik meer en meer mijn stijl en maakte de mooiste bloemwerken op schitterende locaties. Van rijkelijk gevulde arches aan zee tot lange tafels vol met bloemen in de bergen van Sidney. Op slag was ik weer verliefd op het vak.

Toen ik vorig jaar hartstikke zwanger was, maar plots job-loos op de bank zat, heb ik besloten mijn droom te volgen en mijn start te maken als bruidsbloemist en om mensen te overweldigen met bloemenpracht.

>> Bekijk ook de bedrijfspagina van Loren Litjens Florals <<

loren litjens florals brabant 4
Foto: Beauty Buko Photography

Van alles wat je tot nu toe hebt mogen doen… waar ben je het meest trots op?

Oeh, goeie vraag! Ik denk vooral het ‘blij maken’ van mensen. Kijk, je maakt iets met je hart en hoopt dat dit is wat zij ook voor ogen hadden. Als blijkt dat ze helemaal overdonderd zijn en het precies is wat ze hoopten dan is dát alles wat je als bloemist kunt wensen.

Welke ervaring, die je hebt meegemaakt in je werk, was het meest bijzonder?

Dat zijn toch wel de momenten dat ik de bruidsboeketten overhandig aan de bruid, die zijn vaak vol zenuwen, op hun allermooist en om die momenten mee te mogen maken… damn dat is écht speciaal!

Aan welk bruidspaar heb je de meest warme herinneringen? En waarom?

Aah, dat was mijn allereerste bruidspaar! Wouter & Esther, zij gaven mij zoveel vertrouwen, gaven zich over en ik mocht helemaal los. In the end paste het zó goed bij elkaar! Daar geniet ik nog steeds van! 

>> Bekijk ook de bedrijfspagina van Loren Litjens Florals <<,

Waarom kiezen bruidsparen voor jou? 

Ik hoop dat ze voor mij kiezen, omdat ik een kleine ondernemer ben, lokaal opereer en vooral ook omdat ik een duurzame bloemist ben. Ik probeer mijn voetafdruk zo klein mogelijk te houden wat betekent dat ik zoveel mogelijk biologische bloemen gebruik. En omdat mijn bloemwerk heel persoonlijk is, is het meer dan zomaar een opdracht. Ik wil jullie graag echt leren kennen, wie zijn jullie?

Wat is jouw specialiteit? Waar sta je om bekend?

Ik maak foam free bloemstukken, dit betekent dat ik zonder oase werk. Je kent het vast wel die groene blokken, waar je zo lekker in kunt knijpen. Anywas oase wordt veel gebruikt in het bloemisten vak, een handige tool, maar ontzettend slecht voor de wereld. Ik vermijd dit en probeer op
deze manier ook awareness te creëren. En als je het mij vraagt kun je zowel te gekke bloemen weelde hebben op je bruiloft en tegelijk de wereld helpen. 

What’s more to like ;).

 

Foto: Beauty Buko Photography

Welke adviezen zou je aanstaande bruidsparen willen meegeven?

Doe wat goed voelt, niet wat anderen doen. Willen jullie geen corsages neem dan vooral geen corsages. Maak het persoonlijk, het is jullie bruiloft!

Wat zijn praktische tips die je kunt delen over m.b.t. vakgebied?

Zorg altijd dat je bruidsboeket op een klein laag water staat en dat iemand (vaak is dit de ceremonie meester) checkt of de stelen goed droog zijn, zodat je geen water en vlekken op je jurk krijgt.

Wat zou je nog meer willen delen?

Ik ga dit jaar eindelijk mijn tuin aanleggen waar ontzettend veel bloemen soorten in komen. Daar kijk ik onwijs naar uit. Vooral omdat ik op deze manier nóg biologischer en lokaler kan werken.

Waar kunnen we je volgen en wat deel je daar zoal?

Je kunt me volgen op Instagram, waar ik dagelijkse dingen deel uit mijn leven en natuurlijk al het moois wat ik mag maken. 

En neem ook gerust eens een kijkje op mijn website www.lorenlitjens.com

Loren litjens florals brabant 1_lr
Foto: Beauty Buko Photography
loren litjens florals brabant 5
Foto: Beauty Buko Photography
loren litjens florals brabant 3
Foto: Beauty Buko Photography

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant