Ellen Trouwt

BABS uit Waalre

Foto’s v.l.n.r. gemaakt door: Darioendara Photography, Foto Nicolai, van der Ploeg Fotografie, Azcona

Ellen: Trouwambtenaar I BABS I ceremoniespreker I coach BABS voor 1 dag

Hoe werk ik?
Ik luister, vraag, vraag nog meer. Ik geef tips want er zijn zoveel mogelijkheden om te trouwen, het wordt een ceremonie die bij jullie past.

Ik kijk, noteer, de emoties, de antwoorden, de blikken en als ik denk jullie echt te kennen dan ga ik naar huis. Laat alles bezinken, denk aan jullie tijdens het koken en andere activiteiten. Ik mail met jullie, bel, zoek contact met jullie dierbaren.

En dan ga ik schrijven, ik draai ondertussen de muziek die jullie gekozen hebben want dat zijn jullie ook. Schrijven, herschrijven, fine tuning.

Jullie trouwdag
Ik ben al vroeg aanwezig, om de sfeer te proeven, om nog zaken door te spreken met jullie ceremoniemeester. En dan mag ik jullie verhaal vertellen, een persoonlijk verhaal met ontroering, een glimlach, intiem, serieus maar ook met die ontspannen lach, ontlading, liefde en geluk!

Het is ontzettend mooi als ik (jullie) kinderen echt mee kan nemen in de trouwceremonie. Ik vertel altijd vooraf aan de kinderen wat we gaan doen maar ook wat zij mogen doen. Zoals het afhameren, het ondertekenen van de kinderaktes. “Wij trouwen met z’n drieën, met z’n vieren, met z’n vijven”. Dat hoor ik als oud-onderwijzeres graag.

Ik heb sinds 2012 zoveel huwelijken gesloten, zoveel bijzondere ceremonies meegemaakt, zoveel lieve mensen ontmoet. Ooit zei ik: “Ik zou er een boek over kunnen schrijven!” Dat boek heb ik niet geschreven maar ik blog wel regelmatig op mijn website http://www.ellentrouwt.com

Inspiratie voor een speech krijg ik overal. Het is natuurlijk een beetje beroepsdeformatie maar overal zie ik bruidsparen, zie ik dingen die mij aan trouwen doen denken. En die fotografeer ik, die beelden zijn een inspiratiebron voor mij en anderen en ik deel ze via Instagram ellentrouwt.

Waarom past het trouwambtenaar zijn zo bij mij?
Ik heb iets met taal
Ik ben begonnen als docent Nederlandse taal en Communicatieve vaardigheden bij de Philips Bedrijfsschool.

Ik heb iets met organiseren
Daarna heb ik allerlei leidinggevende functies gehad die hebben bijgedragen aan het verder ontwikkelen van mijn organisatietalent.

Ik heb iets met feestjes
Ik heb allerlei ontvangsten en bedrijfsfeestjes geregeld rondom concerten in het Muziekgebouw. Zorg met oog voor de details, gastvrouwschap en perfectie zodat de gasten ultiem genoten.

Ik heb iets met mensen
Mijn passie ligt bij het ontmoeten, luisteren, kijken en vragen stellen. Mensen ontmoeten, hun verhaal horen, noteren en vertellen.

Hoe een Sinterklaas surprise kan leiden tot een eigen bedrijf!
Mijn dochter was al meerdere keren komen kijken naar mijn huwelijksvoltrekkingen en vond dat ik voor mijzelf moest beginnen. Ik kreeg zoveel positieve reacties en zij zag hoe ik er van genoot. Maar de stap naar zzp’er was voor mij wel een dingetje.

Sinterklaas 2017, mijn dochter had mij getrokken. Ik kreeg een Starterskit voor een trouwambtenaar. In de doos met allerlei foto´s van mijn bruiloften erop zat haar laptop. Wat was dat?
Zij klikte en daar kwam een website van mij als trouwambtenaar tevoorschijn. Mijn bedrijf had ook al een naam Ellentrouwt.
Een complete website met foto’s, referenties etc. en met de mededeling erbij dat de domeinnaam geregistreerd was én dat de website al online was. Ik moest mij dus snel inschrijven bij de KvK, dit had ik nodig. En mijn 1e bruiloft was meteen in het buitenland, in Gdansk.

Nog ieder dag ben ik ontzettend blij met die positieve zet van mijn geweldige dochter en haar fantastische Sinterklaas surprise.

14 reviews

 1. Huiswerk bij trouwen

  Wij hebben het geluk gehad dat Ellen ons op 24-09-2016 heeft getrouwd. Ellen heeft voor een hele mooie en persoonlijke ceremonie gezorgd. Ter voorbereiding op de ceremonie hebben wij Ellen bij ons thuis op bezoek gehad en een heel open en spontaan gesprek gehad. Ellen was professioneel voorbereid op dit gesprek (we kregen zelfs ook huiswerk) en in de periode richting de bruiloft was ze betrokken en laagdrempelig bereikbaar.

  ​Met dit gesprek als startpunt heeft Ellen een hele mooie toespraak geschreven waarbij zij precies de juiste snaar wist te raken, zowel bij ons als de genodigden. Er werd gelachen en ook een traantje weggepinkt. Zij wist het tevens op een leuke spontane manier te brengen waarbij het bruidspaar duidelijk het middelpunt van de belangstelling was. Wij kunnen dan ook niet anders dan Ellen meer dan aanraden als Buitengewoon Ambtenaar!

  Laurien & Nick
  ​24 september 2016

 2. Mijn vader als gastspreker

  Heel hartelijk bedankt voor het verzorgen van de ceremonie op onze bruiloft! De speech was top!

  ​En ik ben je heel dankbaar dat mijn vader ook hier aan zijn bijdrage heeft kunnen leveren, erg bijzonder!

  Floor & Raymond
  7 oktober 2016

 3. Voor de 2e keer trouwen binnen 1000 dagen

  Ellen heeft onze speciale dag nog specialer gemaakt. Op een hele professionele en toch persoonlijke manier heeft ze ons verhaal verteld en omdat we een klein intiem gezelschap hadden, werden er wel wat traantjes weggepinkt.
  Wat was het mooi! Dank Ellen, we zien je binnen 1000 dagen weer!
  Dan gaan wij nog een keer trouwen met jou en al onze familie en vrienden!

  Esther & Mark
  11 oktober 2020

 4. Trouwen in Brabant bij Klooster Bethlehem

  We hebben enkel lof voor Ellen, nadat ze onze babs is geweest. De ceremonie was écht het hoogtepunt van de dag. Alle elementen zaten erin: de humor, de emotie, en het was vooral ontzettend persoonlijk. Dit hebben we ook teruggehoord van onze gasten, die ontzettend enthousiast waren!

  Ellen is een ontzettend leuke, nieuwsgierige, geïnteresseerde en warme dame, die echt de tijd neemt om je verhaal eerst te leren kennen, en vervolgens mooi te verwoorden.

  Ellen, nogmaals hartelijk dank! We hebben oprecht genoten.

  Kim & Yuri
  26 september 2020

 5. Ontmoeting op een trouwbeurs

  Kort op onze verloving zijn wij, Margot en Simon, naar een trouwbeurs gegaan. We hadden wel wat ideetjes, maar het plaatje moest echt nog vorm krijgen. Op zo’n beurs spreek je allerlei mensen en weet je al snel of er een klik is. Achteraf gezien hebben wij echt het geluk gehad dat we zowel onze trouwambtenaar als onze fotograaf op deze beurs zijn tegengekomen; we hadden er gelijk een goed gevoel bij!
  Wat ons enorm aansprak tijdens de eerste kennismaking met Ellen en de daaropvolgende uitvoerige voorbereidende gesprekken was de oprechte interesse van haar in ons als persoon en als stel. We hebben veel gedeeld met elkaar, veel gelachen en soms ook een traantje moeten laten. Ellen heeft veel tijd genomen om ons te leren kennen en wat ons ook aansprak in haar aanpak is dat ze daarmee een ceremonie heeft neergezet die fantastisch paste bij de sfeer die we wilden creëren tijdens onze grote dag. De samenwerking tussen Ellen, onze wedding planner, onze zangeres, de fotograaf en de videograaf was ook fantastisch; en heel fijn dat het draaiboek van Ellen dan naadloos integreerde in het grote draaiboek van de dag. Bovendien heeft Ellen ook met onze ouders, broer/zus en getuigen gesproken om daarmee een toespraak neer te zetten die ons en onze gasten raakte. Heel mooi werk en eigenlijk geen geld als je ziet wat Ellen voor deze verdiensten vraagt.
  De fles Rioja die we van haar cadeau hebben gekregen zal dan ook in de toekomst op een hele speciale aangelegenheid geopend worden.

  Margot & Simon
  11 september 2020

 6. Complimenten van de ouders

  We zijn weer bijgekomen van een bijzondere en mooie bruiloft van Margot en Simon. Het was geweldig allemaal.
  Zeker ook met jouw inbreng tijdens de ceremonie. Een mooie en zeer persoonlijke inbreng van je. Betrokken en goed gebracht. Onze complimenten!
  Mocht er in de toekomst iemand op zoek zijn naar een BABS dan zullen wij jou zeker aanbevelen. Kan volgens ons niet beter.
  Dank nogmaals en de hartelijke groeten.

  Fred en Betty
  (de ouders van de bruidegom)
  11 september 2020

 7. Jouw vader als BABS voor 1 dag

  Wanneer je als ‘vader van de bruid’ gevraagd wordt om de trouwceremonie te leiden, ben je natuurlijk ontzettend vereerd en trots! Maar je wilt die rol natuurlijk ook heel serieus nemen… Daarom heb ik Ellen als coach benaderd. Zij heeft mij op prettige en kundige wijze wegwijs gemaakt in de rol van ‘Babs voor één dag’. Ellen heeft er mede voor gezorgd dat ik met zelfvertrouwen die grote verantwoordelijkheid kan dragen. Dank!
  (omdat het huwelijk nog moet plaatsvinden en mijn rol een verrassing moet blijven, post ik deze beoordeling anoniem…)

 8. Hoe liefde zorgt dat "absoluut geen huwelijksmateriaal" de man van jouw leven wordt

  Ellen heeft voor een belangrijk deel een bijdrage geleverd aan onze fantastische dag. Dit heeft zij gedaan door zich in te leven in de personen die wij zijn en de manier waarop wij deze dag willen vormgeven. Persoonlijk, ongedwongen, informeel en met een lach.
  Tijdens het kennismakingsgesprek bij ons thuis heeft ze de moeite genomen ons goed te leren kennen en is het haar gelukt dit herkenbaar te vertellen tijdens de ceremonie.
  Van onze gasten kregen we veel positieve reacties op de keuze voor Ellen. Zij waren enthousiast over haar persoonlijke en informele benadering. Als vreemden de ceremonie hadden bijgewoond, hadden zij ons goed leren kennen.

  Judith & Ben
  11 juli 2019

 9. Ook complimenten voor Ellen's draaiboek

  ​Ellen is niet alleen een fantastische spreker op onze trouwdag geweest. Ze is zeer betrokken bij het bruidspaar en haar aanpak zorgt ervoor dat je als bruidspaar geen enkele stress meer hebt. Zij stelt een draaiboek op waarin de complete ceremonie is samengevat en je exact weet waar je aan toe bent. Dat was voor ons een enorme opluchting.
  Ook de benadering van de kinderen is heel persoonlijk geweest. Zij voelden zich daardoor erg op hun gemak met Ellen en ook vrij om hun verhalen te delen.
  Kortom laat Ellen uw ceremonie verzorgen!

  Eugenie & Jan
  ​18 juli 2019

 10. Bedankt voor het verzorgen van de trouw- en rouwceremonie binnen 14 dagen

  Nogmaals bedankt dat je op ons pad bent gekomen. Ongelooflijk jouw talent om door weinig vragen te stellen toch achter de essentie te komen van mensen en dan met zo’n mooie woorden een ceremonie in elkaar te toveren. Jij hebt een grote bijdrage geleverd aan de laatste magische momenten van het leven van Anja.

  Erika & Anja † 19 januari 2020
  11 januari 2020

 11. Over drank, verlegenheid, valkparkieten en onze gezamenlijke passie voor taal!

  Al tijdens de voorbereiding op onze trouwdag waren we heel blij dat we Ellen als onze BABS gekozen hadden. Ze bereidde niet alleen haar eigen verhaal voor, maar hielp ons de gehele ceremonie vorm te geven hoe wij dat wilden. Ontzettend fijn, want wij wisten niet goed wat daar allemaal bij kwam kijken. Op de dag zelf heeft Ellen er een hele sfeervolle, persoonlijke ceremonie van gemaakt waar wij van genoten hebben. Ze wist ons verhaal goed te vertellen. Onze gasten dachten er hetzelfde over, we hebben veel complimenten gekregen. Bedankt Ellen!

  Eva en Sander
  ​17 september 2021

 12. Trouwen in de tuin van jouw ouders met honderden dahlia's

  Ellen heeft een hele mooie en vooral persoonlijke ceremonie voor ons verzorgd, wat bij ons paste en waar iedereen van onder de indruk was.
  We hebben elkaar 2 keer echt ontmoet maar met het verhaal wat ze deelde tijdens onze ceremonie leek het net alsof we elkaar al een tijdje kenden.
  De ceremonie was echt een onderdeel van deze bijzondere dag!
  We willen jou nogmaals bedanken voor het schrijven en het delen van het mooie verhaal en zullen het zeker nog vaker terug gaan lezen!

  ​Luuk en Nancy
  ​7 augustus 2021

 13. Drie uur in gesprek

  Toen wij hoorden dat de tweede kennismaking met Ellen ongeveer 3 uur in beslag zou nemen, dacht wij: ‘huh zo lang? Waar is dat dan precies voor nodig?’. Uiteindelijk snapten we dit precies. Onze ceremonie is door Ellen heel persoonlijk gemaakt. Ze heeft precies de juiste woorden gevonden om onze relatie te beschrijven en naast de serieuze dingen ook een vrolijke noot toegevoegd. Dit maakte onze ceremonie perfect. Achteraf hoorden we dat wij dat niet alleen vonden, maar ook onze genodigden spraken dit allemaal uit. Dit heeft onze trouwdag helemaal af gemaakt. De ideeën die we zelf aandroegen werden omarmd, maar Ellen heeft ook mooie dingen aangedragen om mee te kunnen nemen. Zo hebben we ons idee bij kunnen schaven naar een super ceremonie en zeiden wij met alle plezier Ja!

  Simone en Glenn
  18 juni 2021

 14. Hi lieve Ellen!!

  Er is zoveel tegelijk gebeurd dat we nu pas reageren. Maar jeetje wat heb jij een enorm mooie speech gegeven. Alles klopte, 2 verhalen mooi in 1 verhaal vloeiend in elkaar laten overlopen. We kregen alleen maar complimenten en mensen waren erg onder de indruk van ons verhaal! Echt super hartverwarmend!! Dus een dikke dankjewel.
  We hopen dat alles goed met jou en je familie gaat en weten zeker dat je nog honderden mensen persoonlijk gaat raken met de gave die je hebt gekregen om (verhalen) te schrijven en over te brengen!

  Esther en Jeffrey
  ​11 juni 2021

Schrijf een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *