Manousch Trouwambtenaar & Ceremoniespreker

Trouwambtenaar en ceremoniespreker uit Den Bosch

Daar waar de deur altijd open staat. De buurvrouw een pan verse soep brengt als je het niet verwacht. Waar je kei lekkere worstenbroodjes hebt en de echte Bossche bollen. Mooie natuurgebieden, het café op de hoek waar iedereen zich, met of zonder zachte – G – mee laat voeren in de Brabantse gezelligheid. Waar het arbeidsethos hoog is, de lijnen kort zijn en de koffie altijd klaar staat.

Volg haar ook op Instagram @manousch.nl  

Brabant verbindt. De stad met het platteland, oude tradities met innovaties. Mensen met elkaar en inzet met plezier. Ons Brabant, jullie Brabant, mijn Brabant. Het is waar ik geboren ben, nog altijd woon, waar mijn familie en vrienden wonen en waar het overal voelt als thuiskomen. Brabanders denken, durven en doen en hebben het lef om buiten de lijntjes te kleuren.

En buiten de lijntjes kleuren, laat dat nou precies zijn waar ik verzot op ben. Want als het aan mij ligt is de ceremonie de kickstart van jullie huwelijksdag. Standaard en cliché definities van het huwelijk en de liefde; die kennen we, maar in Brabant, daar doen we het op onze eigen manier.

Het hart van jullie trouwdag is de ceremonie en dat verhaal mag écht over jullie gaan en zo uniek zijn als jullie zelf zijn. Wie jullie zijn, het leven dat jullie leiden, hoe stapelgek jullie op elkaar zijn en ook waar jullie je keihard aan irriteren. Die echte verhalen over jullie, daar gaat het om.

Ik schrijf elke huwelijksceremonie op maat en die ceremonie speech gaat over wie jullie zijn, waarom jullie zoveel van elkaar houden en waarom jullie willen trouwen. Ik vertel herinneringen en anekdotes die jullie ontroeren en laten lachen. Naast dat ik alles van jullie wil weten vraag ik ook aan jullie vrienden en familie wat hun mooiste herinneringen zijn en waarom jullie zo speciaal zijn voor hen. Tijdens de huwelijksceremonie breng ik alle verhalen tot leven. Het is echt jullie moment, met jullie leven en liefde in de hoofdrol. Verpakt in mooie zinnen, grappig, warm, betekenisvol en met veel liefde en enthousiasme gebracht.

Vinden jullie interactie tijdens de ceremonie leuk? Ook daar kan ik op een bevlogen manier voor zorgen. Hoeft niet, het kan! Zijn er kinderen aanwezig? Met vertrouwen kan ik hen een speciale rol geven. Ik ben namelijk echt gek op kinderen en laat hen ook graag stralen! Of ik kan andere sprekers helpen om een mooie bijdrage te leveren. Als het ja-woord is uitgesproken worden jullie toegejuicht en heeft iedereen zin in het feest. De ceremonie hoeft niet saai te zijn, het is de start van het spetterende feest dat volgt, jullie feest!

Als ceremoniespreker en trouwambtenaar (ook wel BABS) werk ik overal in Nederland. Met mijn zachte – G- en zachte – R – trouw ik heel graag bruidsparen uit Brabant. “Mijn ceremonies zijn relaxt, laagdrempelig, met humor, diepgaand als jullie verhaal daar om vraagt, verrassend, mega persoonlijk en onvergetelijk”.

Wil jij een topceremonie? Wil jij je geen moment zorgen maken?
Dan ben je bij mij aan het juiste adres: http://www.manousch.nl

Foto 1, 2 & 7: For Love We Live
Foto 3: Roos Jooren
Foto 4: By Bo Balsing
Foto 5 & 6: Martine van der Linden

10 reviews

 1. “Manouschka als BABS? Een Topper, alsof ze je al jaren kent!

  “Manouschka als BABS? Een Topper, alsof ze je al jaren kent!

  Ze heeft onze dag echt gemaakt, nam er in de voorbereiding alle tijd voor, betrekt iedereen bij de ceremonie waardoor het ook voor de gasten écht een feestje was om naar te luisteren! Jammer dat we het niet nog een keer kunnen doen!

  Zoek je een vrolijke, energieke en oprechte trouwambtenaar die echt jouw verhaal persoonlijk en met humor brengt? Dus niet zo’n stijve ambtenaar van de gemeente? Twijfel niet en bel Manousch!!”

  Gerard & Nicky

 2. In één woord; Geweldig

  Manouschka is in 1 woord geweldig!
  Zo veel passie voor haar vak! Wij hebben enorm genoten van haar enthousiasme voor, tijdens en zelfs nog na het huwelijk!
  Ze steekt enorm veel energie in het leveren van jouw boodschap. Van A tot Z heeft zij ons geholpen om onze trouwdag perfect te maken!

  Ik kan het niet vaak genoeg zeggen maar Manouschka bedankt!

  Selina en Lennard

 3. Hét hoogtepunt van onze bruiloft

  Terugkijkend op onze bruiloft was de ceremonie hét hoogtepunt van onze bruiloft, welke naar onze wens heel persoonlijk is gemaakt door Manouschka.

  Een geweldig verhaal wat met de juiste interactie én vol enthousiasme werd verteld.

  Wij hadden Manouschka voor geen goud willen missen op onze bruiloft! Veel gasten van ons ook niet gezien de vele enthousiaste reacties op de ceremonie onder leiding van haar.”

 4. Je weet de juiste snaar te raken

  “Mede dankzij jou was deze dag voor ons onvergetelijk. Je mooie ceremonie maakte ons plaatje helemaal compleet. Je brengt het met zoveel enthousiasme en je weet de juiste snaar te raken. We zijn onder de indruk. Voelt fijn.

  We zijn heel erg blij dat we je getroffen hebben. Je hebt onze dag compleet gemaakt met je mooie, warme woorden, precies zoals je ook als mens bent!”

 5. Onze dag nog mooier gemaakt

  “Bedankt voor jouw mooie woorden op ons huwelijk. Wat ben je toch een fijne BABS, een die onze dag nog mooier heeft gemaakt”

 6. Positieve energie: zij heeft het!

  “Manousch is super spontaan, enthousiast en als je het hebt over positieve energie; zij heeft het! Ze is heel persoonlijk en stelt meteen iedereen op zijn gemak.

  De huwelijksceremonie bracht ze enorm beeldend en boeiend waardoor onze verhalen echt tot leven kwamen.
  Extra fijn voor ons was dat ze de ceremonie op ons verzoek gedeeltelijk in het Engels deed voor onze gasten uit het buitenland. Heel blij met onze keuze.”

 7. She connected our family and friends

  “I moved from Brasil to the cold but beautiful Holland to spend the rest of my life with my love. For our wedding in Amsterdam my family and friends would join our special day so we did not want it to be in Dutch but for my husband´s family and friends, we did not want it to be entirely in English.
  Manousch came up with the idea to mix the two languages up during the wedding ceremony and did that in such a way that everyone felt connected and engaged. She even threw in a bit Portuguese which made our quest feel even more welcome. It became instantly clear to everyone attending why we had chosen her as our celebrant. The way that she connected our family and friends from that moment made our day perfect and meaningful.
  It was the absolute highlight of our day. We cannot thank her enough: Thank you, Obrigada, Dank je wel!“

 8. Wij kunnen ons niet voorstellen dat iemand niet "de klik" heeft met Manouschka.

  Wij kunnen ons niet voorstellen dat iemand niet “de klik” heeft met Manouschka. Wat een fantastische vrouw, zoo lief en enthousiast. En zo goed in haar vak. De toespraak die ze voor ons heeft geschreven klopte aan alle kanten. En onze gasten waren ook erg te spreken over haar enthousiasme en lieve, leuke karakter. Voor toekomstige bruidsparen kunnen wij jullie met volle 100% Manouschka aanbevelen 🙂

 9. Professioneel en warm

  Manouschka was onze trouwambtenaar op onze bruiloft. Zij heeft onze huwelijksceremonie fantastisch geleid, tot in de kleinste details dacht ze met ons mee. Ze luistert echt naar je wensen en snapt wat wel en niet bij je past. Met een heldere uitleg over het verloop van de ceremonie gaf ze ons meteen het gevoel dat dit bij haar in goede handen was. Na ons uitgebreide gesprek heeft ze met verschillende leden van onze familie en vrienden contact opgenomen en wist ze veel leuke anekdotes te verwerken in de ceremonie. Ook zij hebben het contact met Manouschka als zeer professioneel en warm ervaren.

  De ceremonie op de dag zelf was echt een verrassing en het voelde goed dat we met Manouschka de juiste keuze hadden gemaakt. Ze bracht haar mooie woorden met zoveel liefde en passie voor ons als bruidspaar maar ook voor onze gasten.

  Aan bruidsparen die echt een warme, mooie huwelijksceremonie willen raden we Manouschka als ceremoniespreker zeker aan.

 10. Een levensdocument geworden

  Als je echt een bijzonder verhaal wilt op je bruiloft dan moet je echt bij Manousch zijn. Tijdens onze eerste kennismaking dachten we al, “ja, haar moeten we hebben”. Hoe mooi ze ons verhaal uiteindelijk heeft verteld, dat hadden we niet verwacht. Het was mooi, eerlijk, echt, en het ging echt helemaal over ons. Heel veel respect want dit is echt een gave. Dit verhaal is een soort van levensdocument voor ons geworden, prachtig!

Schrijf een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bestel ons nieuwste magazine

truowen-in-brabant-magazine-2022

Offerte of informatie aanvragen?

Contact deze leverancier
Vul hier de naam van de leverancier in waarmee je contact op wilt nemen.