Even voorstellen: Stefi Beckers Ceremoniespreker

Stefi Beckers is trouwambtenaar en komt uit Hapert. Ze vindt het mooi om liefdes te vertalen naar woorden en verhalen.

Kennismaken met Stefi Beckers Ceremoniespreker

Ik ben Stefi, enorm trotse moeder van 2 kinderen (Tuur 5 & Imme 1) en woon samen met Jeroen in het kleine Brabantse dorpje Hapert. (Wij zijn dus niet getrouwd, maar bij de loodgieter lekt de kraan ook wel eens toch?). Ik ben trouwambtenaar en mag liefdes vertalen naar woorden en verhalen. Ik heb de liefste vriendinnen en hou enorm van lekker eten. Ik ga graag op vakantie en hoewel ik zon, strand en zee kan waarderen, sta ik liever in de sneeuw op de piste. In de zomer zoeken we vaak de natuur op met een beetje rust. Ik heb een sportieve uitdaging nodig en ben een enorme chocolade fan. Ik zwijmel weg bij elke film van Nikolas Sparks en dans de hele dag als ik op een festival sta. Ik drink mijn thee zonder theezakje en ben een dromer met grootse plannen.


Fotocredits: Platimo bruidsfotografie

De start van Stefi als ceremoniespreekster

Ik ben hier in 2017 letterlijk ingerold. In mijn baan bij de gemeente zat in mijn ‘taken’ pakket de gratis huwelijken. Alhoewel ik de eerste keer 7 kleuren ****, vond ik het super leuk om te doen. Toen er een vacature BABS vrijkwam had ik binnen 3 minuten mijn sollicitatie brief geschreven en kwam erachter dat ik dat wel heel leuk vond. Tijdens een workshop vertelde Marielle Jongmans mij over de wereld van zelfstandig trouwambtenaren en heb dit mijn open mond zitten beluisteren. Ik kwam binnen als BABS en ging naar buiten met een nog grotere droom. Toen ik was bevallen van mijn dochter Imme is het heel snel gegaan.

Je hart volgen

Ik ben letterlijk mijn hart gaan volgen. Toen ik na mijn bevalling (vol hormonen) afkeurend in de spiegel keek, zag ik dat mijn dochter naar mij keek. Ik dacht na en vroeg mezelf af: ‘Wat wil ik mijn kinderen meegeven? Hoe wil ik dat zij later in de spiegel kijken?’ Ik besefte dat ik zelf het voorbeeld moet zijn voor mijn kinderen. Dat ik wil meegeven dat je je droom kan volgen en waarmaken. Sindsdien is mijn leven en carrière in een stroomversnelling gegaan ondanks covid. Ik ben me verder aan het ontwikkelen op persoonlijk vlak, in ondernemen, trouwen en verhalen vertellen. Ik werk elke dag aan mijn mindset en mediteer regelmatig. Maakt dit mij zweverig? Nee, maar wel een vrouw met een visie, een doel en een plan. De liefde vieren op de meest bijzondere momenten in iemands leven op zoek naar de mens en de kern achter de verhalen.Trotse ceremoniespreekster

Wat mij oprecht het meest trots maakt zijn de appjes en bedankjes die ik mag ontvangen van bruidsparen na hun grote dag. Samen werken we naar deze dag toe en als het dan klopt, dat beetje magie, verbinding en liefde kan voelen blijf ik ook stuiteren. Een berichtje daarna is voor mij de kers op de taart en precies de rede dat ik blijf doen wat ik doe en waarom ik het doe. En het feit dat je zo dicht bij mag komen, we hebben het over echte dingen en het is een grote EER dat bruidsparen zich open op durven te stellen.

Ik denk het meeste bijzondere moment is dat een bruidspaar samen had besloten om te gaan trouwen om alles goed te regelen voor de kleine die op komst was. Van een kleine bruiloft werd de dag steeds groter, maar een echt aanzoek is er niet geweest. Als verrassing wilde de bruidegom zijn bruid nog verrassen om tijdens de ceremonie alsnog op zijn knieën te gaan. Ik vond dit zo spannend en de reactie was zo leuk.

Warme herinneringen aan bruidsparen 

Oprecht elk bruidspaar brengt mij iets. Met D&H zou ik zo de kroeg in duiken, door L&M ben ik in sprookjes gaan geloven. De verrassing van E&K was enorm en heb enorm gelachen met R&I omdat ze zo puur en zichzelf zijn. Ook de droge humor van K&M vond ik geweldig, net als de sabelwacht en als we het over een pracht gezin hebben denk ik aan B&W. S&M hebben mij geleerd alles uit het leven te halen en J&M kom ik nog regelmatig tegen op het schoolplein. A&R heb ik op mijn meest kwetsbare moment ontmoet en bij de dag van M&M klopte alles, gevoel, plaats, aankleding en de liefde. Bij P&M staat gastvrijheid boven aan en S&N was het misschien klein maar zo fijn. En nu heb ik natuurlijk niet iedereen kunnen benoemen maar wat ik wil aangeven dat elk verhaal zo anders is, elk verhaal is zo mooi en puur. Elk bruidspaar sluit ik in mijn hart.


Fotocredits: Marieke photography

Stefi’s eigenschappen als ceremoniespreker

Ik sta open voor goede gesprekken, diepgang. Ik ben spontaan/enthousiast en heb een open houding. Ik ben attent, gevoelig en betrokken. Tijdens mijn ceremonies heerst het ‘ons kent ons’ gevoel, informele sfeer en nadruk op de lach maar een echt gesprek en diepgang is ook zeker een must. Ik geef bruidsparen een podium, hun verhaal precies zoals ze zijn. Ik heb een enorm gevoel voor rechtvaardigheid en ben opzoek naar de pure mens en kern achter de verhalen. Daarnaast sta ik open voor ideeën en kan ook praktisch over de ceremonie meedenken.
Zoals mijn bruidsparen ben ik een levensgenieter. Ik probeer er alles uit te halen wat erin zit en geniet van kleine en grote dingen in het leven. Ik sta niet stil en blijf groeien, op persoonlijk gebied maar ook zakelijk blijf ik ontwikkelen. Ik geniet van een knuffel, mooie woorden maar ook van vakanties. Van een wandeling in de bossen en lekker eten. Grote en kleine dingen. Ik vier het leven, ik leef mijn leven en leer de lessen die op mijn pad komen. Ik groei, ik geniet, ik ben bewust van wie ik ben en waar ik naar toe wil. Ik volg mijn hart. Daar is waar alles om gaat. Het vieren van de liefde en het leven, letterlijk. Zonder (zelf) liefde kom je er niet. Zonder te zien wie je daadwerkelijk bent, ben je niet gezien. Elk persoon heeft een kracht. Mijn taak is om juist die kracht en de liefde van familie, vrienden, getuigen en alle dierbaren tijdens zo’n huwelijksdag te zien, voelen, benoemen en woorden aan te geven. Liefhebben gaat niet alleen om woorden, maar ook gebaren, iets goeds doen voor de mensen om je heen, niet voor iedereen is het vanzelfsprekend om woorden te gebruiken, dus ook daden, acties, gebaren mogen niet onopgemerkt blijven om liefde te voelen, te zien en te delen. Ik geef je mijn hart, ik geef je mijn liefde!

Brabantse ceremoniespreker

Ik wil niks liever dan het verschil maken op bijzondere moment in iemands leven. Ik zoek de pure mens en kern achter de verhalen. Ik geef alles op dat moment en geef je mijn hart en tegelijkertijd sluit ik je in mijn hart. Ik spreek met een zachte G en val onder de categorie ‘levensgenieter’.

Blunders op je bruiloft

Ik een ceremonie in het Engels gedaan. Hier voelde ik me totaal niet comfortabel in, omdat ik me niet kon uitdrukken zoals in het Nederlands. Dit was eens en voorlopig niet meer! Wat ik wel een keer heb meegemaakt is dat de bruid 45 minuten te laat was, 1 belangrijk persoon onverwacht toch niet kwam opdagen en de bruidegom de getuigen van de bruid niet kende. Op dat moment verwachte ik elk moment dat Frans Bauer met Bananensplit om de hoek zou komen. Schakelen en door, schakelen en oplossen vind ik geen probleem en zie ik zelfs als een uitdaging.


Fotocredits: Sasien photography

Tips van een ceremoniespreker

Zoek iemand die bij jullie past. Ik geloof niet in concurrentie en er is iemand waarbij jullie denken dit past. Zorg dat je leveranciers verzamelt waarbij jullie je op je gemak voelen, waarbij je jezelf kan zijn. En doe zoals jullie het willen, laat los hoe het ‘hoort’. Het is jullie dag, jullie liefde dus maak het persoonlijk.

Trouw je buiten of heb je een grote groep, denk dan aan een microfoon. Welke nummers speel je af tijdens de ceremonie en denk hierover na. Denk aan de opkomst en wat je na de ceremonie gaat doen. Zorg dat de trouwambtenaar het complete plaatje heeft zodat hij niet voor verrassingen komt te staan en dit zelf mee kan nemen in zijn ceremonie.

Volg je hart en trouw zoals jullie het in gedachten hebben. Plan niet de dag en maak geen beslissingen ‘omdat het hoort’, juist die eigen keuzes maken het vaak al zo bijzonder.

Contact met Stefi Beckers Ceremoniespreker

Instagram: @trouwambtenaar_stefi
Facebook: @trouwambtenaarstefi
Website: www.stefibeckers.com

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant