Wanneer kan er weer getrouwd worden? Er heerst veel onzekerheid over trouwen in combinatie met het Coronavirus. Eerlijk? Wij zouden niet in jullie schoenen willen staan en maken een diepe buiging voor alle stellen die in deze tijden toch een geweldige bruiloft aan het organiseren zijn.

We willen jullie graag goed informeren over de ontwikkelingen rondom het Coronavirus. We volgen hierbij de richtlijnen van rijksoverheid. Dit artikel is gepubliceerd op 01-03-2021, dus het is mogelijk dat er inmiddels nieuwe ontwikkelingen hebben plaatsgevonden. Lees je mee?

Foto: bekijk alle leveranciers die hebben meegewerkt aan deze shoot hier.

Trouwen en Corona

Rijksoverheid heeft op dit moment een aantal regels gesteld aan bruiloften. Zo mogen bij de ceremonie maximaal 30 personen aanwezig zijn, waarbij iedereen 1,5 meter afstand moet houden.

Richtlijnen voor jullie bruiloft

Op dit moment (01-03-2021) moet je rekening houden met de volgende richtlijnen:

  • Er mogen maximaal 30 personen aanwezig zijn bij het officiële ja-woord. Dit is inclusief kinderen, maar exclusief personeel.
  • Buiten is het niet toegestaan om met meer dan twee personen samen te komen, uitgezonderd mensen die samenwonen. Het aantal van 30 personen is dus alleen geldig tijdens de huwelijksvoltrekking zelf, niet na afloop.
  • De 30 aanwezigen worden door jullie, het bruidspaar, uitgenodigd. De uitnodiging is de reservering.
  • Wil je een receptie of feest organiseren na afloop? Dan gelden de regels, zoals die ook gelden in de horeca. Op dit moment is de horeca helaas nog gesloten. Lees hier meer over de actuele horeca richtlijnen van Rijksoverheid.

Wanneer kan er weer getrouwd worden?

Dit is dus geheel afhankelijk van jullie wensen. Officieel kunnen jullie gewoon trouwen, met een select gezelschap. Maar wil je een groot feest met alles erop en eraan? Dan zul je helaas nog even geduld moeten hebben. Met de vaccinaties die worden verspreid is er in ieder geval nieuw perspectief. Wij duimen (kei-hard) met jullie mee!

Artikelen die interessant kunnen zijn

Intussen alvast inspiratie opdoen? Dat kan! Misschien zijn deze artikelen ook interessant voor je:


Bekijk alle leveranciers die hebben meegewerkt aan deze shoot hier.

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant