20 onmisbare items voor jullie bruiloft bij een hittegolf

Natuurlijk hoop je op zonnig en goed weer tijdens jullie bruiloft. Maar wat nu als het echt die dag mega zonnig is en 40 graden? Wees creatief! Er zijn zoveel manieren om op een leuke en originele wijze hele handige en zon-proof gadgets en faciliteiten aan jullie trouwdag toe te voegen. Zo wordt het voor jullie én de gasten een stuk dragelijker, en levert het ook nog een positieve bijdragen aan de gehele sfeer. Hier zijn 20 ideeën:

#1 Verfrissende drinkstations

Bied stations aan met water, ijsthee, limonade, of fruitinfusies voor hydratatie.

#2 Zonnebrandstations

Voorzie gasten van zonnebrandcrème, zodat ze zichzelf kunnen beschermen tegen de zon.

#3 Handventilatoren

Plaats manden met handventilatoren in de ceremonie- of receptieruimte.  Of deel (automatische) handwaaiers uit bij binnenkomst.

#4 Koele handdoekjes

Zorg voor verfrissende, gekoelde handdoekjes bij de ingang of tijdens de receptie. Je kunt ook de gasten allemaal een klein pakketje met verfrissingsdoekjes geven.

#5 Zonnebrillen

Zet een mand neer met goedkope zonnebrillen die gasten kunnen gebruiken. Winkels als de Xenos en SoLow hebben ook hele leuke wedding zonnebrillen in de vorm van hartjes.

#6 Parasolletjes en waaiers

Verspreid mooie parasolletjes voor schaduw en stijl.

#7 Waternevelstations

Installeer nevelstations om de gasten op te frissen. Deze kun je ook zo plaatsen dat men een lichte nevel voelt tijdens de ceremonie of het diner.. Vraag de locatie of jullie weddingplanner even om advies.

#8 IJsjes of ijskarren

Trakteer gasten op verfrissend ijs of ijssorbet. Ook leuk voor eventuele kinderen die bij de bruiloft aanwezig zijn.

#9 Verfrissende cocktails

Serveer zomerse cocktails zoals mojito’s of pina colada’s. Of alcoholvrije slush puppies of mocktails. Zolang er maar veel verkoelende ijsblokjes in zitten.

#10 Lichte en luchtige decoratie

Gebruik lichte stoffen en luchtige decoraties die de ruimte koel en fris laten aanvoelen. Ook kun je bij zonnig weer extra tenten neerzetten en schaduwdoeken plaatsen.

#11 Schaduwrijke lounges

Creëer schaduwrijke loungeplekken met comfortabele zitgelegenheden.

#12 Tropisch fruit of frozen yoghurt

Serveer een fruitbuffet met sappig tropisch fruit zoals watermeloen en ananas. Je kunt er ook voor kiezen om een foodtruck neer te zetten met frozen yoghurts.

#13 Waaiers met programma's

Laat je ceremonieprogramma’s op waaiers drukken voor een praktisch souvenir. Zet bij elke stoel ook een flesje water neer. Deze flesjes kun je ook laten personaliseren.

#14 Buitenventilatoren

Zet grote ventilatoren op strategische plekken om de lucht te laten circuleren.

#15 Waterbadjes

Plaats op sommige plekken kleine baby waterbadjes waar men even verkoelend ‘pootje kan baden.’

#16 Verfrissingssprays

Voorzie gasten van verfrissingssprays met munt of citrus. Je kunt de gasten ook een persoonlijk verfrissingspakketje geven. Met doekjes, mini deodorant, handgel etc.

#17 Aangepaste kledingkeuze

Kies lichte en ademende stoffen voor je trouwkleding en moedig je bruidsfeest en gasten aan om hetzelfde te doen. Je kunt ook aangeven dat het voor de gasten ook mogelijk is om een korte broek aan te trekken. Voor heel de dag, of bijvoorbeeld na de ceremonie. 

#18 Lichte snacks

Serveer lichte hapjes zoals gazpacho, ceviche of salades.

#19 Gekoelde zitzakken

Plaats zitzakken die koel blijven voor een comfortabele zithoek.

#20 Tijdige updates en aanpassingen

Informeer je gasten regelmatig over weersverwachtingen en eventuele aanpassingen in het programma. Je kunt er ook voor kiezen om de ceremonie in de avond plaats te laten vinden of aan het einde van de ochtend.

Bekijk alle leveranciers

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *