10 tips voor het kiezen van de trouwkaart

Het kiezen van trouwkaarten en ander drukwerk voor je bruiloft is een leuke, maar soms ook uitdagende taak. Waar begin je? Welke kleuren en materialen zijn mogelijk? Wij geven je 10 tips om je te helpen bij het maken van keuzes.

1. Bepaal je budget

Stel een realistisch budget vast voor trouwkaarten en ander drukwerk. Dit helpt je om binnen je financiële grenzen te blijven bij het maken van keuzes.

2. Bepaal de stijl en het thema van jullie bruiloft

Overweeg de algehele stijl en thema van je bruiloft. Zorg ervoor dat de trouwkaarten en ander drukwerk passen bij de sfeer die je wilt creëren.. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. 

3. Begin op tijd

Begin vroeg met het plannen van je trouwkaarten en ander drukwerk, omdat dit enige tijd kan vergen. Het geeft je ook de mogelijkheid om verschillende opties te overwegen.

4. Coördineer kleuren en ontwerpen

Zorg ervoor dat de kleuren en ontwerpen van de trouwkaarten overeenkomen met de rest van je bruiloftsdecoraties en thema. Consistentie draagt bij aan een samenhangende uitstraling.

5. Informatie op de trouwkaart

Zorg ervoor dat de essentiële informatie op de trouwkaart staat, zoals de namen van het bruidspaar, de trouwdatum, de locatie en eventuele RSVP-details.

6. Personaliseer de kaarten

Overweeg het toevoegen van persoonlijke elementen, zoals foto’s van het bruidspaar, een speciale quote of iets dat betrekking heeft op jullie relatie.

7. Kies het juiste type drukwerk

Er zijn verschillende drukopties beschikbaar, zoals letterpress, foliedruk, digitale druk, etc. Kies een type dat past bij je stijl en budget.

8. Vraag om voorbeelden

Vraag om voorbeelden van het drukwerk voordat je een definitieve beslissing neemt. Dit helpt je de kwaliteit van het papier, de kleuren en het afdrukproces te beoordelen.

9. Denk aan bijpassend drukwerk

Overweeg ander drukwerk zoals save-the-date-kaarten, menukaarten, naamkaartjes en bedankkaartjes. Zorg ervoor dat ze qua ontwerp bij elkaar passen.

10. Wees praktisch

Houd rekening met de verzendkosten en de tijd die nodig is voor het afdrukken en verzenden van de kaarten. Kies een planning die realistisch is en ervoor zorgt dat je alles op tijd in handen hebt.

Door deze overwegingen in gedachten te houden, kun je weloverwogen keuzes maken bij het selecteren van trouwkaarten en ander drukwerk voor je bruiloft. Het belangrijkste is dat de gekozen items passen bij jullie als paar en bij de sfeer die je voor je bruiloft wilt creëren.