Maak kennis met de Curly Babs

“Ik ben Marloes, bijna 42, mama van 2 boys en ruim 19 jaar samen, maar pas in 2022 getrouwd, met Iwan; mijn prins zonder paard, maar met idealen… en dat is potverdorie belangrijk 😉 en dus Zelfstandig Trouwambtenaar oftewel de Curly BABS.”
Marloes stelt zich graag even voor en deelt meteen ook 5 waardevolle tips.

Wanneer ben je met dit bedrijf gestart?

Ik ben dus altijd actief geweest binnen het HR vak… Eerst bijna 20 jaar in dienst bij bedrijven en later heb ik als zelfstandige HR Professional nog heel wat leuke en mooie projecten mogen doen. En toch bleef er iets knagen… Alsof ik iets miste…

Want ik kan oprecht zeggen: mensen zijn mooi! Dus toen voor mij ruim een jaar geleden de kans voorbij kwam om Trouwambtenaar te worden van de gemeente Best hoefde ik dan ook niet lang na te denken… Mijn passie voor schrijven, de liefde en mensen kwam perfect samen. Dit was wat ik al die tijd miste. I said YES. 

Mij was eigenlijk al heel snel duidelijk; ik word hier zo gelukkig van; ik wil overal de liefde vieren. De next chapter van deze L-O-V-E story kon dan ook niet anders zijn dan ook als Zelfstandig Trouwambtenaar verder te gaan. Dus omdat de liefde geen grenzen kent komt deze BABS met d’r bos krullen sinds 2023 ook buiten Best.

Bekijk ook de bedrijfspagina van de Curly Babs >>

De curly babs trouwambtenaar brabant best

Wat is jouw achtergrond en waarom ben je dit bedrijf gestart?

Ik denk dat het ruim 2 jaar geleden is… Ik was enorm druk met alle voorbereidingen van mijn eigen huwelijk en was HR Manager. En ik kreeg zoveel fijne en goede energie van het plannen en organiseren van ons huwelijk… En met een verleden als weddingplanner was het misschien ook niet zo gek dat juist hier mijn hart sneller van ging kloppen. Maar toch wist ik dat volledig terug in dat vak het niet meer was voor mij. Nee, ik wilde bijdragen aan het ‘hoogtepunt’ van de dag! En al die lieve bruidsparen laten shinen precies zoals ze zij zijn. Zodat ze denken: “Zooooooooo wij zijn potverdorie leuk en een mooi bijzonder liefdevol stel samen…” Het ja-woord wordt dan echt een moment om nooit meer te vergeten. En iedereen die mij een beetje kent weet dat een van mijn grote passies schrijven is en creatief bezig zijn. Zo mooi om te mogen ervaren dat als je doet wat je leuk vindt je geen dag meer hoeft te werken…

Van alles wat je tot nu toe hebt mogen doen… waar ben je het meest trots op?

Dat klinkt misschien gek, maar ik ben op de eerste plaats trots op mezelf… Ik doe wat ik het allerleukste vind en dat mij het meest gelukkig maakt. En dat was soms even alles op zijn kop, keihard werken aan een brand met een eigen identiteit – website – social media. Maar ik heb nog 100.000 ideeën die allemaal een plek verdienen in het leven van de Curly BABS en ben dus nog lang niet uitgehold maar ik kan oprecht genieten van de eerste fase van deze L-O-V-E story! Maar ik ben ook zeker trots op al die lieve bruidsparen die mij hebben meegenomen in hun leven en soms ook gewoon een kwetsbare kant hebben laten zien. Want we vergeten wel eens te zeggen dat JA zeggen soms zoveel meer kan betekenen dan in eerste instantie gedacht wordt.

Welke ervaring, die je hebt meegemaakt in je werk, was het meest bijzonder?

Ik moet zeggen dat mijn hart nog altijd een sprongetje maakt als mensen mij kiezen om samen met hun de liefde te vieren en de ceremonie aan mij toe te vertrouwen. Maar het meest bijzondere was toch wel de bruiloft van een lief stel waarbij de moeder van de bruidegom was overleden. En dat dan na de ceremonie de nieuwe vriendin van de vader van de bruidegom naar me toekwam en zei: “Zo mooi hoe je iedereen precies op de juiste manier en met de juiste woorden een podium hebt gegeven dat ze verdienen”

Daar was ik wel even stil van….

 

De curly babs trouwambtenaar brabant best (7) lr

Aan welk bruidspaar heb je de meest warme herinneringen? En waarom?

Ooh jeetje; daar ga ik geen keuze in maken want echt allemaal hebben ze een plekje in mijn hart gekregen… Het is een soort nieuwe vriendengroep geworden die je via social media blijven volgen, die af en toe nog eens een leuk bericht sturen en waarvan je zelfs te horen krijgt dat ze papa en mama geworden zijn…

Waarom kiezen bruidsparen voor jou?

Every L-O-V-E story is beautiful but I want to make yours the favorite one…’
Ik probeer iemand te zijn waar je meteen bij op je gemak bent, je onverwachts je meest bijzondere momenten uit je leven samen aan toevertrouwt. Dat is het allerbelangrijkste… Jullie moeten tenslotte ook wel echt met mij willen trouwen.

Ik zou zeggen neem eens een kijkje op mijn website of social media en bekijk al mijn reviews dat zijn tenslotte de mensen die hebben mogen ervaren of ik het inderdaad een beetje leuk doe haha…

Bekijk ook de bedrijfspagina van de Curly Babs >>

De curly babs trouwambtenaar brabant best (7) lr

Wat is jouw specialiteit?

Als ik mijn reviews mag geloven dan ben ik iemand die in ieder geval altijd eerst luistert naar wat het bruidspaar zelf wil. Dat is eigenlijk het begin van alles. En vanuit daar is het eigenlijk; “Samen op liefdesreis gaan”. Maar wat zeker niet mag ontbreken is een stuk liefdevolle humor… En het is ook niet voor eerst dat er een traan rolt. Ik zeg altijd: “met een schaterlach en een paar dikke tranen moet het vooral JULLIE verhaal zijn.”
Ik probeer zoveel mogelijk mensen die het bruidspaar lief heeft te betrekken of een beetje in de shine te zetten… Ook als verrassingselement voor het bruidspaar… Altijd leuk om die heerlijke verbaasde blikken te zien van het bruidspaar dat dacht alles tot in detail te weten en te hebben geregeld en dan tijdens de ceremonie verrast te worden met de meest leuke – mooie – bijzondere anekdotes van de mensen die zij lief hebben…

En zo trouwt iedereen een beetje met het bruidspaar mee. En wordt het voor allemaal een dag om nooit meer te vergeten. Eentje met een gouden randje! En als jullie dan getrouwd zijn heb ik nog een kleine verrassing voor jullie…

Wat is de grootste blunder die je hebt meegemaakt?

Mijn grootste blunder maakte ik meteen bij mijn eerste huwelijk ooit…Na het sluiten van mijn eerste huwelijk bracht ik vol enthousiasme de akte terug naar de gemeente. En met een vrolijke noot liep ik daarna naar mijn auto. Ik zit 1 minuut in de auto, word ik gebeld; “Hé Marloes, wij hebben hier de akte voor ons maar we missen jouw handtekening…”. Je snapt dat ik meteen naar binnen ben gegaan en heb direct die krabbel gezet. Ik denk wel is ooit; zou het ze opgevallen zijn? Ach ja beginnersfoutje…

Welke adviezen zou je aanstaande bruidsparen willen meegeven?

Ik heb altijd 5 tips die ik mijn bruidsparen meegeef voor we op de zogeheten liefdesreis gaan.

En dat is:

1) Maak een tijdlijn (spiekbriefje) van jullie tijd samen.
2) Probeer in woorden te omschrijven waarom je gekozen hebt voor jouw getuige(n).
3) Denk alvast na over de muziek tijdens de ceremonie.
4) Wat mag zeker niet besproken worden.
5) Willen jullie ook mensen speciaal benoemen?

Als jullie dat samen bij elkaar weten te sprokkelen dan maak ik het verder af…

De curly babs trouwambtenaar brabant best (7) lr

Bekijk ook de bedrijfspagina van de Curly Babs >>

Wat zijn praktische tips die je kunt delen over m.b.t. vakgebied?

Ik ben beëdigd en benoemd Trouwambtenaar, dat wil zeggen; dat ik jullie in principe binnen iedere gemeente in Nederland in de echt mag verbinden zoals dat zo mooi heet. Kortom een echte BABS…

 

Maar steeds vaker kiezen bruidsparen ervoor om ceremonieel te trouwen.

Waarom zou je dat willen vraag je jezelf misschien af? Nou het kan dus zo zijn dat jullie een trouwlocatie hebben gekozen die niet is aangesteld als officiële trouwlocatie en dan zit er helaas niets anders op dan ceremonieel te trouwen als deze locatie voor jullie echt van grote waarde is.

 

Maar ho even… Want dat kan ook zeker een voordeel zijn want de invulling van de ceremonie blijft gewoon hetzelfde, we gaan er net zo’n mooie dag van maken, als voor het eggie, daar gaat niemand iets van merken hoor. Maar wat misschien wel het grootste voordeel is van ceremonieel trouwen is dat je dan zelf een moment kan kiezen, dat vaak veel goedkoper of zelfs gratis is, bij jullie eigen gemeente waarop jullie dan (alsnog) formeel , dit kan zelfs met mij, in het huwelijksbootje stappen. Kortom ceremonieel of niet… we gaan er iets heel moois van maken. 

Wat zou je nog meer willen delen?

Dat ik zelf, tijdens mijn eigen huwelijk, heb mogen ervaren wat een zelf gekozen zelfstandig Trouwambtenaar extra bijdraagt aan het creëren van het plaatje dat je in je hoofd hebt voor jouw huwelijksdag. Een zelfstandig Trouwambtenaar is iemand die heel veel tijd, liefde en energie stopt in het creëren van een verhaal dat het absolute hoogtepunt van de dag is. En even… jullie willen toch ook dat de ceremonie het hoogtepunt van de dag is, ja toch?

Waar kunnen we je volgen en wat deel je daar zoal?

Ik ben actief op Instagram en op een aantal trouwsites waaronder Trouwen in Brabant. En je kan alles nog eens rustig teruglezen op www.decurlybabs.nl

De curly babs trouwambtenaar brabant best

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant