8 Beauty tips in de week voor je bruiloft

Simpele beauty tips voor een stralende bruid

Spannend… jullie grote dag staat voor de deur! Na maanden voorbereiding is het eindelijk zo ver. Om je goed voorbereid de laatste week voor de bruiloft in te laten gaan, delen we onze beauty 8 tips. Hopelijk ga je hierdoor stralen als nooit tevoren.

8 Beauty tips voor je bruiloft

De grootste voorbereiding zit hem natuurlijk niet in de week voorafgaand aan je bruiloft. Wil je goed voorbereid zijn? Start dan op tijd. Geef je lichaam, nagels, huid en haar de maanden voor je bruiloft wat extra aandacht. En selecteer de juiste specialisten voor (de voorbereiding van) jullie bruiloft. Denk hierbij aan een schoonheidsspecialiste, visagist en kapper.

Bekijk hier onze favoriete trouwleveranciers op het gebied van beauty.

Beauty tips bruiloft

#1 Lichaam

Voorzie je hele lichaam van een lekkere scrub deze week. Smeer jezelf na het douchen lekker in met een rijke crème of olie. En wil je ook graag een lekker kleurtje? Ga dan onder de zonnebank, neem een spray tan of gebruik zelfbruiner. Let wel op, want verbranden of oranje vlekken is wel het laatste wat je wilt in de dagen voorafgaand aan je bruiloft.

#2 Gezicht

Je wilt stralen op je bruiloft. Liefst wil je dan ook geen oneffenheden, maar een verzorgde huid. Reinig en hydraten je gezicht deze week extra goed. Neem een gezichtsmasker, drink voldoende en slaap goed.

Probeer deze week alcohol, sigaretten, vet eten en suiker te laten staan. Geef je huid een boost met veel water en vitaminen.

Breng deze week een laatste bezoekje aan de schoonheidsspecialiste voor een fijne gezichtsbehandeling. Zij kan eventueel ook je wimpers verven, wenkbrauwen epileren of een andere extra behandeling uitvoeren.

#3 Haar

Een goede kapper zal je in de maanden voor de bruiloft al adviseren over de juiste producten. Deze week geef je je haar een extra oppepper met een verzorgend haarmasker.

Belangrijk is dat je deze week je haren niet laat knippen of verven. Dit doe je ongeveer 10 – 14 dagen voor de bruiloft.

#4 Nagels

Je wilt de ring natuurlijk dragen om mooie, verzorgde handen. Je nagels spelen hierin een grote rol. Smeer je handen dagelijks in met een lekkere crème. Wil je deze week het huis nog grondig poetsen of tuinieren? Gebruik dan handschoenen.

Deze week kun je de manicure een bezoekje brengen. Of je nou gaat voor neonagels, gelpolish of gewoon een subtiel lakje, de behandeling zal je nagels verstevigen, eventueel verlengen en laten shinen.

#5 Voeten

Zorg voor verzorgde nagels en voeten. Dit kun je uitstond zelf. Maar als het even kan, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om lekker naar de pedicure te gaan.

En vergeet ook niet je schoenen goed in te lopen. Want je wilt dat natuurlijk wel dat die verzorgde voetjes pijnloos de dag door komen.

#6 Haarvrij

Veel bruiden vinden het prettig om haarvrij te zijn op de bruiloft. Onze ultieme tip: ga harsen! Je wilt voorkomen dat je stoppels voelt of ziet. Plan je behandeling aan het begin van de week, zodat eventuele irritaties weg zijn tijdens de bruiloft.

#7 Musthaves inpakken

Je favoriete geurtje of mooiste kleur lippenstift wil je misschien graag bij de hand hebben tijdens jullie trouwdag. Zorg ervoor dat je een tasje klaarmaakt met jouw favoriete musthaves en geef deze mee aan de ceremoniemeester.

Tip: stop voor de zekerheid ook wat blarenpleisters, zonnebrandcrème en andere praktische benodigdheden in dit tasje.

#8 Relax

De allerbeste tip die we je kunnen geven is: ontspan en geniet! Zorg dat je goed uitgerust bent wanneer de bruiloft aanbreekt. Laat ook je huid in de week ervoor nog even ontspannen, door geen (of minder) make-up te dragen.

Jouw dreamteam, de kapper en visagist, zullen ervoor zorgen dat je stralend voor de dag komt. Wanneer jij je goed hebt voorbereid, mag je ultiem gaan genieten.

Beauty tips week voor bruiloft#

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant