Een geschikte trouwlocatie in Brabant vinden

Gaan jullie trouwen in Brabant en zijn jullie op zoek naar een perfectie trouwlocatie? Wij geven jullie tips voor het vinden van jullie droomlocatie in Brabant.

Een van de eerste stappen die je gaat zetten na je verloving is het kiezen van een trouwlocatie. Voordat je op zoek gaat naar een trouwlocatie in Brabant is het belangrijk dat je een aantal zaken weet. Het is bijvoorbeeld belangrijk op welke dag je wilt trouwen. Misschien heb je wel verschillende opties qua data dan kun je kijken op welke dag de locatie nog beschikbaar is. Ook is het belangrijk om te bepalen hoeveel gasten er op jullie bruiloft komen. Zo weet je hoe groot jullie trouwlocatie moet zijn. Het team van ‘Trouwen in Brabant’ geeft jullie nu praktische tips voor het vinden van een geschikte trouwlocatie in Brabant.

BEKIJK AL ONZE TROUWLOCATIES >> 

Zoek de perfecte trouwlocatie

Op verschillende manieren kun je inspiratie opdoen. Kijk bijvoorbeeld rond op PinterestInstagram of andere kanalen. Op deze manier krijg je al een goede eerste indruk van de sfeer en uitstraling van een trouwlocatie. Mocht je een geschikte trouwlocatie in Brabant tegenkomen is het belangrijk om contact op te nemen met deze locatie. Vaak kun je kosteloos een rondleiding krijgen en informatie verkrijgen over deze trouwlocatie. Het is belangrijk dat je gevoel goed is bij de trouwlocatie waar je uiteindelijk voor kiest.

BEKIJK AL ONZE TROUWLOCATIES >> 

Aantal gasten op trouwlocatie

Het is belangrijk om vooraf te bepalen hoeveel gasten jullie ongeveer verwachten op jullie bruiloft. Het aantal gasten kan per onderdeel verschillen. Zo kun je kiezen voor een intiem gezelschap tijdens de ceremonie en een groot gezelschap tijdens het huwelijksfeest.
Het is belangrijk om geschikte ruimtes te vinden voor het aantal gasten. Een té grote ruimte voor een intiem gezelschap oogt ‘leeg’ en ongezellig, maar een té kleine ruimte voor een groot gezelschap is ook niet fijn. De contactpersoon van de trouwlocatie kan goed aangeven welke ruimtes geschikt zijn voor jullie bruiloft.

de avenue trouwlocatie breda
De Avenue in Breda

Praktische zaken

Bekijk de bereikbaarheid van de trouwlocatie. Is het mogelijk om in de buurt te parkeren en is de locatie rolstoelvriendelijk? Het is natuurlijk fijn als alle gasten goed op de trouwlocatie kunnen komen. Daarnaast kun je bespreken wat je allemaal in het ‘pakket’ wil hebben. Zo kun je kiezen om enkel een locatie te boeken of een volledig arrangement inclusief catering.

Bekijk al onze trouwlocaties >> 

Droom trouwlocatie in Brabant

Uiteindelijk is het allerbelangrijkste dat jullie gelukkig worden van de trouwlocatie. Het gevoel moet goed zijn en al jullie wensen moeten uitgevoerd kunnen worden. De locatie moet zich daarom aanpassen aan jullie wensen en niet andersom.
In Brabant zijn er veel geschikte trouwlocaties. Dromen jullie van een bruiloft op een kasteel of landgoed? Het team van ‘Trouwen in Brabant’ geeft tips voor het trouwen op speciale trouwlocaties in Brabant:

Bekijk al onze trouwlocaties >> 

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant