Het Champagne moment

Heeft jullie bruiloft ook een Champagne moment? Wij geven je ideeën voor het invullen van dit feestelijke onderdeel van jullie bruiloft.

Hebben jullie elkaar het ja-woord gegeven? Dan is het de hoogste tijd voor een feestelijk Champagne moment. Wij geven je een paar ideeën voor het invullen van dit feestelijke onderdeel van jullie bruiloft. 

Wij zeggen alvast…. Proost en veel geluk!

Sabreren

Je kunt er voor kiezen om samen met je lief als bruidspaar de Champagne fles zelf te sabreren. Of wil je dit door iemand laten doen? Laat de Champagne vervolgens inschenken en uitserveren. Heb je dat zelf nog nooit gedaan? Er bestaan diverse wijn- en/of champagne specialisten waar je dat kunt leren. Of huur een professional in zoals de Champagne Dame. 

Special effect met droogijs

Wil je de glazen voorzien van echt een speciaal effect? Dan kun je werken met droogijs. Met deze verkoeltechniek creëer je een mistige en rokerig effect.

champagne moment bruiloft
Suzanne Pijnenburg Fotografie

Champagne toren

Laat door een aantal medewerkers de Champagne glazen uitserveren aan de gasten, maar je kunt ook kiezen voor een spectaculaire en glinsterende champagne toren. Daarmee maak je het toost-moment nét wat specialer en het is ook nog eens hartstikke leuk voor de foto’s en video’s.

Bouw zelf een Champagne toren

Wist je dat je heel gemakkelijk zelf een champagne toren kunt bouwen? Zorg er wel voor dat je de juiste glazen uitkiest. De glazen die hier het meest geschikt voor zijn, zijn de champagne coupe/jazz glazen. Door de bredere bovenkant gaat het stapelen een stuk makkelijker. En wordt de toren stabiel.

Houd rekening met de volgende dingen:

  • Zorg voor een stabiele en vlakke ondergrond
  • Zorg ervoor dat bij het bouwen van de toren de glazen elkaar altijd raken.
  • Schenk de champagne langzaam maar met een vaste/steady hand uit in het bovenste glas. De Champagne verspreid zich daarna zelf over de andere glazen.
  • Je kunt de toren vooraf opbouwen, dan staat deze klaar en hoef je alleen nog maar de Champagne in te (laten) schenken.
 
Geschikte glazen huur je bijvoorbeeld bij Velvet Green Rentals.
bruiloft inspiratie

Alternatief voor het inschenken van de Champagne

Vind je het inschenken van de Champagne vanuit het bovenste glas te lang duren of is dit niet wat je zoekt? Dan kun je er ook voor kiezen om vooraf alle Champagne glazen te vullen en daarna met gevulde glazen de toren op te bouwen. Let er wel op dat je de toren vlak voor het Campagne moment inschenkt en opbouwt en dat de reeds ingeschonken Champagne niet al uren “open in het glas” staat te wachten, dat is zonde.

Hoeveel glazen heb je nodig?

3 lagen: 14 glazen
4 lagen: 30 glazen
5 lagen:  55 glazen
6 lagen: 91 glazen
7 lagen: 140 glazen

champagne moment bruiloft
Suzanne Pijnenburg Fotografie
champagne toren bruiloft
Suzanne Pijnenburg Fotografie
champagne toren bruiloft
Suzanne Pijnenburg Fotografie

Meer bruiloft inspiratie? Bestel dan ons nieuwste magazine!

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant