Maak kennis met Janka van Ja ik wil!

Mijn naam is Janka en ik ben trouwambtenaar en ceremoniespreker. In 2021 ben ik zelf getrouwd. Kort na onze eigen bruiloft ben ik gestart met mijn eigen bedrijf Ja ik wil!

Wat is je achtergrond en waarom ben je dit bedrijf gestart?

In de tijd voorafgaand aan onze eigen bruiloft vielen voor mij de puzzelstukjes in elkaar. Eindelijk wist ik wat ik met mijn creativiteit wilde doen. Ik heb jarenlang als recruiter gewerkt en heb veel mensen geïnterviewd om hen te helpen met het zoeken naar een baan. Dit ging mij goed af omdat ik oprechte interesse in de mensen heb en er veel energie van krijg om mensen te helpen. Om met de informatie die jullie mij geven een mooi en pakkend verhaal te maken voelt voor mij nog altijd als een bevoorrechte positie. 

 

Van alles wat je tot nu toe hebt mogen doen, waar ben je dan het meest trots op?

Ik ben er trots op dat ik van mijn passie mijn beroep heb gemaakt. Dat ik ben gaan doen wat mij energie oplevert en dat ik van de bruidsparen terug hoor dat het ook merkbaar is dat ik dit vanuit mijn hart doe.

Welke ervaring die je hebt meegemaakt in je werk was het meest bijzonder?

Het klikt afgezaagd denk ik, maar iedere bruiloft is mooi op zijn eigen manier. Natuurlijk is het prachtig om op een bijzondere locatie te mogen komen. Zo vond ik de oudste doorvaargroenteveiling van ons land heel bijzonder. Het bruidspaar stapte letterlijk in het huwelijksbootje. Een andere keer ben ik met het bruidspaar naar de stadsgrens gelopen en daar het ja-woord te laten zeggen, omdat de locatie daar net buiten viel.

Bekijk ook het bedrijfsprofiel van Janka Timmers >>

 

janka ja ik wil trouwambtenaar brabant
Photo's by Jill

Aan welk bruidspaar heb je de meest warme herinnering en waarom?

Dit vind ik een hele moeilijke vraag omdat ik een band krijg met alle bruidsparen. Het voelt ook iedere keer weer een beetje ‘leeg’ als de grote dag voorbij is. Als ik dan toch moet kiezen, dan zijn het twee vrouwen uit Tilburg geweest. Zij hadden erg veel meegemaakt en dat raakte mij. Ik was zelf ook een beetje emotioneel geworden tijdens de ceremonie. Gelukkig vonden ze dat alleen maar mooi. Ze hebben inmiddels samen een zoontje gekregen en ik ben ook op babybezoek gegaan. Zo leuk!

Waarom kiezen bruidsparen voor jou?

Mensen komen bij mij omdat ze voelen dat ik “echt” ben. Iedereen kan zeggen dat je dit werk doet omdat je mensen wilt helpen en blij wilt maken maar bij mij is écht mijn passie. Ik kan niet anders zeggen dat dit mijn roeping is.

Wat is jouw specialiteit? Waar sta jij bekend om?

Ik neem de tijd voor ieder bruidspaar en het is voor mij geen lopende band werk. Bruidsparen mogen mij ook altijd 24/7 appen, bellen, mailen. Ik zal altijd snel antwoorden.

Bekijk ook het bedrijfsprofiel van Janka Timmers >>

Wat is de grootste blunder die je ooit hebt meegemaakt?

Na het ja-woord is het normalter het moment om de ringen bij elkaar om te doen. Doordat de kinderen van het bruidspaar een kettinkje kregen, was ik helemaal vergeten dat het bruidspaar zelf ook de ringen om moest doen. Ik zag de fotograaf al naar mij seinen en ineens viel het kwartje Dit vergeet ik echt nooit meer! 

 

Welk advies wil je aanstaande bruidsparen meegeven?

Een heel belangrijk advies; GENIET. Zorg ervoor dat je alles van tevoren goed geregeld hebt, zodat je ieder moment van de dag er met 100% aandacht bij kunt zijn. En laat het verder los. Loopt iets een beetje anders? Dan is dat het en komt dat ook wel weer goed. Daarnaast zou ik willen zeggen: het is jullie dag. Laat je niet beïnvloeden door meningen van anderen als het gaat over hoe jullie je dag zouden “moeten” invullen en wie je zou “moeten” uitnodigen. 

janka ja ik wil trouwambtenaar brabant
Photo's by Jill

Wat zijn praktische tips die je kunt delen m.b.t. jouw vakgebied?

Zoek altijd een trouwambtenaar/ceremoniespreker waar jij zelf een goed gevoel bij hebt en bij wie jij je vertrouwd voelt. 

 

Waar kunnen we je volgen?

Website www.jaikwil.nu

Instagram: @ja_ik_wil_trouwambtenaar

 

Bekijk ook het bedrijfsprofiel van Janka Timmers >>

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant