Hoe maak je je trouwjurk schoon?

Het reinigen van je trouwjurk is o.a. afhankelijk van het type stof, versieringen en eventuele vlekken. Wij geven je graag advies voor het reinigen van jouw bruidsjurk.

Het schoonmaken van je trouwjurk kan afhankelijk zijn van het type stof, versieringen en eventuele vlekken. Hier zijn een aantal stappen (en checks) die je kunt volgen om je trouwjurk schoon te maken. Maar let op, kom je er niet uit, of vind je het een risico om zelf jouw jurk te reinigen? Schakel dan een professioneel bedrijf in die gespecialiseerd zijn in het reinigen van bruidsjurken, trouwjurken en andere trouwkleding.

Inspecteer de jurk

Controleer de jurk op eventuele vlekken of beschadigingen. Markeer deze plekken indien mogelijk zodat je ze gericht kunt behandelen.

Lees het label

Als je trouwjurk een label heeft met reinigingsinstructies, volg deze dan nauwkeurig op. Sommige jurken kunnen alleen professioneel gereinigd worden.

Spot-on behandeling

Als er vlekken op de jurk zitten, probeer die vlekken dan voorzichtig te behandelen met een mild reinigingsmiddel dat geschikt is voor de stof van je jurk. Test het reinigingsmiddel eerst op een klein, onopvallend deel van de jurk om ervoor te zorgen dat het geen schade veroorzaakt.

Handwas of professionele reiniging

Afhankelijk van de stof en de instructies op het label, kun je ervoor kiezen om de jurk met de hand te wassen of professioneel te laten reinigen. Als je de jurk zelf gaat wassen, vul dan een badkuip met lauw water en een mild reinigingsmiddel. Laat de jurk voorzichtig weken en beweeg hem zachtjes in het water om vuil los te maken. Spoel de jurk grondig uit en laat hem plat drogen, bij voorkeur op een handdoek om te voorkomen dat de stof uitrekt.

trouwjurk reinigen bruidsjurk schoonmaken
Alles-Flits

Stomen

Als je trouwjurk kreukgevoelig is, kun je overwegen om hem te laten stomen om eventuele rimpels te verwijderen. Dit kan het beste worden gedaan door een professional.

Bewaar de jurk op de juiste manier

Zodra je jurk schoon is, bewaar hem dan op een koele, droge plaats, bij voorkeur in een ademende kledinghoes om stofophoping te voorkomen.

 

Maar, let op!

Als je niet zeker bent van het reinigingsproces of als je jurk kostbare versieringen heeft, is het altijd het beste om professionele hulp in te schakelen om ervoor te zorgen dat je trouwjurk op de juiste manier wordt gereinigd en behandeld.

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant