10 tips voor sfeervolle tafelstyling

De tafelstyling vormt een belangrijk onderdeel van de herinneringen aan de bruiloft, zowel voor het bruidspaar als voor hun gasten. Mooie foto’s van de gedekte tafels zullen jarenlang gekoesterd worden als een blijvende herinnering aan de speciale dag. Weten jullie al hoe je de styling aan gaat pakken? Mochten jullie er voor kiezen om zelf de tafel styling te verzorgen, helpen wij je graag goed op weg met deze tips!

Een prachtig gedecoreerde tafel maakt een sterke eerste indruk op de gasten. Het creëert binnen no-time een gezellige, gastvrije en feestelijke sfeer die bijdraagt aan de beleving van jullie droombruiloft. Wij geven je 10 tips voor het stijlen en decoreren van de tafels op jullie bruiloft. Zo creëren jullie zelf binnen een handomdraai de meest gezellige en sfeervolle tafel settings!

Passend bij het thema van jullie bruiloft

Zorg ervoor dat de tafeldecoraties in lijn zijn met het thema van de bruiloft. Dit kan variëren van kleurenschema’s tot specifieke stijlelementen.

 

Persoonlijke touch van het bruidspaar

Voeg persoonlijke accenten toe aan de tafeldecoraties, zoals gepersonaliseerde naamkaartjes, foto’s van het bruidspaar of kleine herinneringen aan belangrijke momenten in hun relatie.

 

 

tips tafelstyling bruiloft
Alles-Flits

Bloemstukken

Bloemstukken zijn vaak het middelpunt van tafeldecoraties. Kies bloemen die passen bij het seizoen en de stijl van de bruiloft, en overweeg verschillende hoogtes en texturen voor een speelse en gezellige uitstraling.⁠

Tafellinnen

Investeer in hoogwaardig tafellinnen dat past bij de algehele esthetiek van de bruiloft. Dit kan klassiek wit zijn, maar ook een subtiel gekleurd of patroonrijk tafelkleed kan de tafel mooi aankleden.

Kaarsen en verlichting

Kaarsen en verlichting creëren altijd meteen een warme en romantische sfeer. Kies voor kaarsen in bijpassende houders en overweeg ook subtiele accentverlichting om de tafel extra te laten stralen. Een diner bij sfeervolle verlichting, maar de setting al gelijk heel romantisch, knus en gezellig. ⁠


Tafelgerei en servies

Zorg ervoor dat het tafelgerei en servies goed bij elkaar passen en passen bij de algehele tafelstyling. Denk aan mooie glazen, bestek en borden die de elegantie van de bruiloft benadrukken.

 

Menukaarten en servetdecoraties

Voeg menukaarten en/of naamkaartjes toe aan elke tafelsetting voor jullie gasten. Het staat ook verzorgd, chique en professioneel. Overweeg ook om de servetten op een creatieve manier te vouwen of te decoreren voor een extra speciale uitstraling. Op zoek naar mooi drukwerk voor jullie bruiloft? Kijk dan eens op het profiel van @yaydaysnl⁠

Alles-Flits

Tafelnummers of namen

Gebruik tafelnummers of namen om gasten gemakkelijk hun plaats te laten vinden. Deze kunnen worden geïntegreerd in de tafeldecoraties op een manier die past bij de algehele stijl van de bruiloft.

 

Let op de indeling

Zorg ervoor dat de tafelindeling ruimte biedt voor gesprek tussen gasten. Vermijd overmatige of te grote decoraties die het moeilijk maken om oogcontact te maken of te communiceren.

 

Finishing touches

Voeg details toe, zoals linten, thema gerelateerde decoratie, parels of kleine bloemblaadjes, om de tafeldecoraties helemaal af te maken en een extra vleugje elegantie toe te voegen.

Deze foto’s zijn gemaakt door: Alles-Flits 

Andere leveranciers die aan onze Bohemian Disco shoot hebben meegewerkt zijn:

 

⁠Organisatie: @trouweninbrabant
Concept, planning & organisatie: @belevenismaker.nl @mimosaevents.nl
Fotografen: @allesflits ⁠
Locatie: @house.of.barns
Modellen: @richellephilippi @jasperdejel
Styling: @droomstyling @seelovemarry
Styling verhuur: @velvetgreen_rentals
Bloemdecoratie: @magical_flower_budel_schoot ⁠
Haar: @youbyhester
Visagie: @tatianaorsini
Jurk: @cielflora
Pak: @ddreamsbruidsmode
Sieraden: @elinedevisserjewelry

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant