Interview met Drip & Janneke

Janneke Dotinga is eigenaresse van Drip & Janneke en dé specialist op het gebied van bruidstaarten, sweet tables en alle andere zoetigheden die je maar kunt wensen bij een bruiloft.

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Janneke Dotinga, eigenaresse van Drip & Janneke. 27 jaar oud. Met Drip & Janneke mag ik veel mensen blij maken met taart en zoetigheden. Ik draag een stukje bij aan bruiloften, verjaardagen, babyshowers, gender reveals, jubileums en noem zo maar op. Elke taart is uniek en dat maakt het zo leuk om dit te doen.

Naast mijn eigen bedrijf ben ik ook nog werkzaam bij Beko groothandel op de verkoopbinnendienst. Dit is een groothandel voor bakkerij grondstoffen. Hier help ik bakkerijen, patisserieën, chocolaterieën en ijs salons met het plaatsen van hun orders en advies over grondstoffen en alle vragen die ze hebben over hun orders en grondstoffen. Ook dit is erg leuk om te doen omdat je met veel verschillende bedrijven in contact bent.

Wanneer ben je met dit bedrijf gestart?

In oktober 2021 ben ik gestart met het delen van mijn passie voor banket en patisserie via social media kanalen zoals Instagram en Facebook. En dat ging al snel van mond-tot-mond. Op 31 december 2021 heb ik mij officieel ingeschreven bij de KVK.

Wat is jouw achtergrond en waarom ben je dit bedrijf gestart?

Vanaf mijn 14e ben ik gestart met werken in een broodbakkerij. Dit maakte mij enthousiast om het bakkersvak in te gaan. Vervolgens heb ik er voor gekozen om een brood- en banketopleiding te volgen op de Vakschool in Wageningen. Tijdens die opleiding heb ik stage gelopen bij verschillende bedrijven en kwam ik er toch wel achter dat mijn passie meer bij banket en patisserie ligt dan bij brood. Na mijn opleiding ben ik bij twee verschillende bakkerijen gaan werken, waar ik veel heb geleerd. Hier werkte ik vooral met banketproducten en chocolade. Toen ik merkte dat ik toe was aan een verandering in mijn werk en andere uitdaging is het idee van Drip & Janneke ontstaan. Bij Drip & Janneke kan ik de focus leggen op wat ik écht leuk vind om te maken; bruidstaarten en taarten voor andere gelegenheden. Daar kan ik mij helemaal op uitleven en mensen blij maken met mijn creaties.

Foto: Marloes Niemeijer Fotografie

Van alles wat je tot nu toe hebt mogen doen… waar ben je het meest trots op?

Moeilijk om te zeggen omdat ik het vooral leuk vind om te zien dat door de jaren heen de creaties veranderen en nog beter worden. Dat ik mijzelf weer kan uitdagen met nieuwe opdrachten en er dan op terug kunnen kijken met: “Wauw, heb ik dit gemaakt?!”

Welke ervaring, die je hebt meegemaakt in je werk, was het meest bijzonder?

Voor mij was het meest bijzondere het winnen van het Nederlands kampioenschap banket bakken. Tijdens mijn werk als banketbakker bij Bakkerij Verba deden we mee met de bakkerswedstrijden in Drachten. Hiervoor kun je je inschrijven voor verschillende categorieën. Met niet heel veel verwachting gingen we de producten inleveren en uit eindelijk met 5 trofeeën naar huis! Met als hoofdprijs Nederlands kampioen banket! Dit was een hele bijzondere ervaring omdat we niet verwacht hadden dat we met prijzen naar huis zouden gaan en al helemaal niet met de titel Nederlands kampioen banket.

Aan welk bruidspaar heb je de meest warme herinneringen? En waarom?

Tijdens mijn werk als banketbakker heb ik een hoop bruidsparen mogen spreken en veel bruidstaarten mogen maken voor hun bruiloften. Maar, dan is voor mij toch de warmste herinnering aan Yrla & Boy. Dit was mijn eerste bruidspaar voor Drip & Janneke. Via een flyer kwamen ze bij mijn bedrijf. Ze zaten nog midden in een verhuizing én met een kleintje op komst. We hadden direct een heel fijn gesprek en ze gunde mij juist deze opdracht, omdat ik nog startende was met mijn bedrijf. Tijdens de bruiloft was er ook nog een heftige storm, maar dat mocht voor hun de pret niet drukken. Ik kreeg ook zoveel lieve complimenten over de taart!

Waarom kiezen bruidsparen voor jou? Of waarom zouden aanstaande bruidsparen voor jou moeten kiezen?

Tijdens een gesprek met mij voel je gelijk mijn enthousiasme voor bruiloften. Ik vind het heerlijk om hier samen over te kletsen. Om dat kleine stukje bij te dragen aan een super belangrijke dag voor bruidsparen. Bruidsparen krijgen eerlijk advies wat door veel mensen gewaardeerd wordt. De smaak van de bruidstaart vind ik net zo belangrijk als het uiterlijk. Maar het allerbelangrijkste vind ik dat de wensen van het bruidspaar uitgevoerd worden. En dat er eigenlijk niet gekeken wordt naar wat anderen verwachten of dat het bruidspaar zich teveel laat leiden door de meningen van buitenaf. 

Bruidstaart Drip en Janneke Brabant (6)
Foto: Marloes Niemeijer Fotografie

Wat is jouw specialiteit? Waar sta je om bekend?

Mijn specialiteit is denk ik toch wel de smaak van de taart. Ja, hij moet er prachtig uit zien, maar een taart die er prachtig uit ziet maar niet te eten is vind ik een echte domper op een bruiloft. Tijdens een proeverij met bruidsparen krijg ik ook altijd het compliment dat het kiezen erg moeilijk is omdat alle smaken zo lekker zijn. Dat is erg leuk om te zien als er moeite is het met het kiezen van de smaken, want dat betekent ook dat ik mijn werk goed doe. 

Wat is de grootste blunder die je hebt meegemaakt?

Gelukkig heb ik op het gebied van bruidstaarten (nog) geen blunder meegemaakt en hopelijk gaat dat ook niet gebeuren of is de blunder maar klein.

In de bakkerij heb ik op een ochtend een pak slagroom van 10 liter laten vallen waardoor alles onder de slagroom zat inclusief mijn schoenen. Dat was echt een bende!

Welke adviezen zou je aanstaande bruidsparen willen meegeven?

Zorg bij het uitzoeken van een bruidstaart dat je al wat inspiratie op hebt gedaan. Zo kun je al een beetje selecteren welke stijl bruidstaart jullie het mooiste vinden. En wat ik ook belangrijk vind, kies de smaak die jullie het lekkerste vinden. Ja, je wilt graag dat iedereen de taart lekker vind. Maar is  jullie favoriete smaak een smaak die wat meer uitgesproken is dan veel mensen gewend zijn? Gewoon doen! Het gaat om de smaak die jullie het lekkerste vinden. Het is tenslotte jullie trouwdag!

Bruidstaart Drip en Janneke Brabant (1)LR
Foto: Marloes Niemeijer Fotografie

Wat zijn praktische tips die je kunt delen over m.b.t. vakgebied?

Mocht je als bruidspaar al een trouwdatum hebben vastliggen, maar nog geen wat voor soort bruidstaart je wilt? Neem dan alvast wel contact op met de bruidstaartenleverancier. Zo weet je zeker dat het bedrijf waar je graag je bruidstaart wilt laten maken deze datum vrij houdt in de agenda. 

Wat zou je nog meer willen delen?

Ik ben gek op taart en ijs.

Waar kunnen we je volgen?

Website: http://www.dripenjanneke.nl
Instagram: @drip_en_janneke
Facebook: @dripenjanneke

 

>> BEKIJK OOK DE BEDRIJFSPAGINA VAN DRIP & JANNEKE <<

Bruidstaart Drip en Janneke Brabant (5)
Foto: Marloes Niemeijer Fotografie

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant