Trouwen in een schuur of barn

Trouwen in een schuur is een populaire keuze geworden voor stellen die op zoek zijn naar een rustieke en informele sfeer voor hun bruiloft. Brabant biedt verschillende prachtige schuurlocaties waar jullie jullie speciale dag kunnen vieren.

Wij geven je graag tips voor het plannen van een schuurbruiloft in Brabant:

1. Vind de perfecte schuur/barn/locatie

Er zijn tal van schuurlocaties in Brabant die zijn omgebouwd tot prachtige trouwlocaties. Zoek naar schuren die speciale evenementenfaciliteiten bieden, zoals een ruimte voor de ceremonie, een gezellige receptieruimte en een feestzaal. Let ook op de capaciteit van de schuur om ervoor te zorgen dat deze geschikt is voor jullie gastenlijst. 

TIP VAN TROUWEN IN BRABANT

Kijk eens naar deze locatie: House of Barns in Prinsenbeek 

 

2. Decoratie en thema

Een schuur biedt vaak al een rustieke en landelijke sfeer, maar jullie kunnen het decor aanpassen aan jullie persoonlijke smaak. Overweeg om natuurlijke elementen, zoals bloemen en hooibalen, te gebruiken om de schuur te versieren. Daarnaast kunnen jullie ook kiezen voor een specifiek thema, zoals vintage, boho of landelijk, dat past bij de stijl van de schuur en jullie visie voor de bruiloft.

Tip van Trouwen in Brabant

Wist je dat Yes we Do Rentals echt de hele mooie producten verhuurt?

3. Catering en drankjes

Bespreek met de schuur of barn eigenaren of zij cateringdiensten aanbieden of dat jullie zelf een cateraar kunnen regelen. Een schuurbruiloft biedt vaak mogelijkheden voor informele en smakelijke gerechten, zoals een barbecue, foodtrucks of een buffet. Vergeet ook niet om een drankjesarrangement te regelen dat past bij jullie voorkeuren en die van jullie gasten.

barn wedding schuur bruiloft brabant (2) lr

4. Plan voorzieningen en logistiek

Aangezien een schuur wellicht niet over alle voorzieningen beschikt die een traditionele trouwlocatie biedt, moeten jullie rekening houden met extra logistiek. Zorg ervoor dat er voldoende sanitaire voorzieningen zijn voor jullie gasten en denk na over parkeergelegenheid en eventueel transport naar de locatie. Het kan ook handig zijn om een back-up plan te hebben voor slecht weer, aangezien een schuur buitenactiviteiten kan beïnvloeden.

TIP VAN TROUWEN IN BRABANT

Huur deze te gekke bus voor jullie gasten.

5. Geluid en verlichting

Controleer of de schuur/ barn / locatie geschikt is voor de benodigde geluids- en verlichtingssystemen. Afhankelijk van het aantal gasten en het type feest dat jullie willen hebben, kan het nodig zijn om extra apparatuur te huren.

Zorg ervoor dat jullie ruim van tevoren de locatie vastleggen, aangezien deze vaak snel volgeboekt zijn. Bespreek ook alle details en vereisten met de locatie beheerders om ervoor te zorgen dat jullie bruiloft soepel verloopt.

Een schuurbruiloft kan een charmante en unieke ervaring zijn, waar jullie en jullie gasten nog lang van zullen nagenieten. Veel plezier met het plannen en geniet van jullie barn wedding!

 

Vind hier andere mooie trouwlocaties in Brabant >>

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant