Maak kennis met trouwambtenaar Johann

De markante trouwambtenaar ben ik medio 2022 gestart. Mijn theaterachtergrond, het spreken voor mensen en mensen een mooie tijd bezorgen, was voor mij de reden om De markante trouwambtenaar in het leven te roepen. Ik wilde nog meer vrolijkheid in mijn leven brengen. En hoe kun je dat beter doen door anderen blij te maken. Tenslotte is gedeeld geluk dubbel geluk.

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Johann Hendrix, vader van twee kinderen. Na vele beroepen te hebben gehad, naast dat ik altijd wel iets zelfstandig ernaast deed. Van fotograaf tot hardlooptrainer, van winkelier tot acteur. En dan nu trouwambtenaar/ceremoniespreker. Veel contact met mensen vind ik heel belangrijk. Mensen motiveren! Dat doe ik al jaren als (evenementen)fotograaf en een tijd als hardlooptrainer. Ik kan mensen betoveren en ze de dingen laten doen, waarvan ze dacht dat dat niet zou lukken.

Als acteur ben ik te zien in het theater en evenementen, maar ook ben/was ik te zien in een aantal commercials en andere reclame-uitingen. Ook heb ik af en toe een kleine rol in een serie.

Bekijk ook de bedrijfspagina van de markante trouwambtenaar Johann >>

johann hendriks trouwambtenaar

Wanneer ben je met dit bedrijf gestart? En waarom ben je dit bedrijf gestart?

De markante trouwambtenaar ben ik medio 2022 gestart. Mijn theaterachtergrond, het spreken voor mensen en mensen een mooie tijd bezorgen, was voor mij de reden om De markante trouwambtenaar in het leven te roepen. Ik wilde nog meer vrolijkheid in mijn leven brengen. En hoe kun je dat beter doen door anderen blij te maken. Tenslotte is gedeeld geluk dubbel geluk.

Van alles wat je tot nu toe hebt mogen doen… waar ben je het meest trots op?

Waar ik het meest trots op ben zijn natuurlijk mijn kinderen, Maar als je het beroepsmatig bedoeld dan vind ik acteren voor live publiek het leukste en ben trots op mijzelf als het applaus luidt. Een trouwambtenaar geeft met zijn huwelijkszegeningen ook een optreden. Maar daar moet voor het nieuwbakken echtpaar geapplaudisseerd worden. Dan ben ik ook trots.

Welke ervaring, die je hebt meegemaakt in je werk, was het meest bijzonder?

Bijzonder maar ook wel een beetje spraakmakend. Ik had een kennismakingsgesprek met een paar. Ik stel altijd de vraag waarom ze voor mij kiezen als trouwambtenaar. De aanstaande bruid antwoordde; “Ik las je website en zag je foto. Dacht meteen dat is hem! Een soort van liefde op het eerste gezicht”. Ik vind dat toch wel een heel leuk antwoord en voelde mij erg gevleid.

 

Aan welk bruidspaar heb je de meest warme herinneringen? En waarom?

Met een Nederlands/Roemeens echtpaar. Dat was meteen een mooie klik. We zaten vanaf seconde één op dezelfde golflengte. Maar ook erg grappig met dit stel was dat hij niet gevraagd heeft en zij alles tot dan al geregeld had. Aanpakken en handelen was hun (lees “haar”) devies.

Bekijk ook de bedrijfspagina van de markante trouwambtenaar Johann >>

johann hendriks trouwambtenaar

Waarom kiezen bruidsparen voor jou? Of waarom zouden aanstaande bruidsparen voor jou moeten kiezen?

De vraag; ‘Waarom zouden aanstaande bruidsparen voor jou moeten kiezen?’, kan ik beantwoorden.

Ze zouden voor mij moeten kiezen, omdat ik met hen meevoel en mij betrokken zal voelen met hun voornemen. Ik kan het aanstaande bruidspaar een ceremonie geven welke volledig naar hun wensen zal zijn. Niets is te gek en met mijn theaterachtergrond kan ik alles bieden. Of ik mij (saai) moet aankleden als een gemeentelijke BABS of ik mij moet verkleden in een “wat dan ook”-kostuum of ik mij moet schminken, Ik doe bijna alles voor een mooie ceremonie! Ik hou gewoon niet van stoffige ceremonies zoals bij de gemeenten. Ik wil het leuk maken! Maar natuurlijk in een gezonde dosis en in samenspraak met het aanstaande paar.

Wat is jouw specialiteit? Waar sta je om bekend?

Mijn specialiteit is dat ik met mensen meeleef en hen een mooie tijd wil bezorgen. Leuke herinneringen maken is ook iets wat ik graag doe. Of dat nu moet met een kleine traan en/of met veel of minder humor.

Wat is de grootste blunder die je hebt meegemaakt?

Heb ik een blunder meegemaakt? Werkelijk, deze vraag? Dat moet het toch dit antwoord zijn. Wellicht zijn het er te veel dat ik geen grootste kan uitzoeken.

Bekijk ook de bedrijfspagina van de markante trouwambtenaar Johann >>

Welke adviezen zou je aanstaande bruidsparen willen meegeven?

Probeer vooraf, ver vooraf, zoveel mogelijk te regelen. Neem mijn checklist om een tijdsplanning aan te houden, opdat je niets kan vergeten. Neem een weddingplanner en/of ceremoniemeester(es) om zaken uit handen te geven. Jullie hoofd is al vol zonder alle zorgen. Laat anderen zaken regelen volgens jullie wensen. Ik als trouwambtenaar/ceremoniemeester neem ook een deel voor mijn rekening. En vooral… vooral genieten van DE DAG.

Wat zijn praktische tips die je kunt delen over m.b.t. vakgebied?

Maak je geen zorgen op de dag zelf. Zorg ervoor dat zaken geregeld zijn. Mij kun je altijd bellen of appen als je nog iets wil weten. Dan is het op de dag zelf alleen maar genieten. Dat is het enige wat moet zijn!

johann hendriks trouwambtenaar

Wat zou je nog meer willen delen?

Als trouwambtenaar met ervaring om voor publiek op te treden in theaters en voor de camera, ben ik hopelijk de trouwambtenaar voor jullie. Ik luister naar jullie wensen, zal deze zo goed mogelijk waar maken om jullie dag memorabel te maken. Voor mij is niets te gek!

Waar kunnen we je volgen en wat deel je daar zoal?

www.demarkantetrouwambtenaar.nl  is mijn website.

Ook ben ik met de naam “De markante trouwambtenaar” te vinden op Facebook, Instagram en Pinterest

Ik deel daar tips, spreuken en content van mij.

 

Bekijk ook de bedrijfspagina van de markante trouwambtenaar Johann >>

 

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant