Ben jij ook een duurzame bruid?

Ben jij al in zekere mate bewust bezig met dier, mens en onze planeet? Waarom dan ook niet bij de keuze van jouw trouwjurk? Ja, dat kan tegenwoordig. En nee, duurzaam betekent niet duurder, doffer of saaier, maar juist comfortabeler, ademend, soepel vallend én uniek!

Bruidsboetiek Ciel Flora in Heeze is gespecialiseerd in duurzame en vintage bruidsmode. Durf jij jezelf écht te laten zien en ben je op zoek naar een unieke trouwjurk? Zowel de authentieke vintage trouwjurken van Ciel Flora als duurzame nieuwe collecties van diverse designers hangen voor je klaar.

Duurzame trouwjurk

Bij Ciel Flora kies je gegarandeerd voor een duurzame trouwjurk. Er is zowel een ruime collectie vintage jurken aanwezig als ook nieuwe collecties trouwjurken van relatief jonge, nieuwe designers. Alles wat aangeboden wordt, is bewust uitgekozen door de eigenaresse Cecile. Daarbij wordt zeer nauw gelet op de keuze van de materialen, een ethologisch verantwoord productie- en distributieproces en een zo laag mogelijke impact hiervan op het milieu. Bij Ciel Flora kun je er vanuit gaan dat je altijd kiest voor een eco-vriendelijke en op ethisch verantwoorde wijze geproduceerde bruidsoutfit. Daarnaast bieden ze ook separates aan. De boetiek werkt samen met een gespecialiseerde coupeuse die ervoor zorgt dat de jurk, waar jij verliefd op bent geworden, precies zo mooi zit als je wenst.

Uiteraard is het de meest milieubewuste keuze om te gaan voor een eerder gedragen jurk. Helaas is het aanbod van vintage jurken per maat en stijl wisselend en dus niet altijd voor iedereen haalbaar. Daarom biedt Ciel Flora naast vintage jurken ook nieuwe bruidskleding aan.

In Nederland representeren ze momenteel exclusief de merken Yoora Studio, Leila Hafzi en Poesie Sposa en ze breiden de collectie nog steeds uit.

ciel flora duurzame bruid
Lena Helmstetter

Accessoires

Naast de eerdergenoemde merken heeft Ciel Flora ook een ruime collectie met bruid gerelateerde accessoires en schoenen. De mooiste en uiteraard ook meest verantwoorde items zijn voor je uitgezocht. Zo zijn er veel accessoires van droogbloemen te vinden in de boetiek, zoals oorbellen, haarpinnen, haarspelden en bloemenkronen. Een natuurlijk materiaal dat de hele dag mooi blijft!

 

En heb je een extra warm laagje nodig, maar wil je niet je mooie outfit verstoppen, dan zijn er speciaal hiervoor ontworpen truien/stola’s. Transparant genoeg, maar toch warm en zacht in diverse kleurtinten.

 

En deze collecties worden aangevuld met vintage accessoires, afkomstig uit de jaren ‘20 tot ‘90 van de vorige eeuw. Bij Ciel Flora vind je de meest bijzondere vondsten zoals bijvoorbeeld clutches, haarsieraden, schoenen, stola’s en wollen jasjes.

Alles-Flits

Waarom kiezen bruidsparen voor een jurk van Ciel Flora?

Bruiden die bij Ciel Flora komen, zijn over het algemeen niet op zoek naar een ‘over-the-top’ bruidsjurk. Ze willen meestal wel ‘de bruid’ zijn en iets speciaals dragen, maar een spierwitte jurk met hoepelrok spreekt hen niet aan. Het idee van een comfortabele jurk of separates van natuurlijke, ademende, soepel vallende stoffen doet dat wel. Ze zijn op zoek naar een bepaalde stijl bij de vintage jurken, kiezen bewust voor een eerder gedragen jurk of kiezen juist voor een ‘nieuwe’ jurk, maar dan wel eentje die een zo laag mogelijke footprint achterlaat op mens, dier en onze planeet. Een uniek item dus!

“Iedereen heeft een verhaal. Mooi, ontroerend, grappig, spannend en alles ertussenin. Zo ook de jurken. De ‘eerlijke en natuurlijke’ nieuwe bruidsjurken, maar ook de authentieke vintage trouwjurken hebben een verhaal. Samen zoeken we er eentje die écht bij jou past. Die je laat stralen op de punten waar je trots op bent en kracht geeft op de plekken die je minder graag ziet. En op de dag dat jij één van deze jurken draagt, ben je ook nog eens lief voor de wereld.”

Meer over Ciel Flora

Website: https://www.cielflora.nl/
Bedrijfspagina: Ciel Flora bij Trouwen in Brabant
Instagram: @cielflora

Ciel Flora duurzame bruidswinkel-min

Deze prachtige boho jurk komt ook uit de collectie van Ciel Flora. 

Alles-Flits
Alles-Flits
alles flits boho ciel flora
Alles-Flits

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant