Maak kennis met Magical Flower

Zij verzorgen bruidsbloemen en werken zowel met droogbloemen, zijdebloemen en indien gewenst dit ook in combinatie met verse bloemen.

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Rianne Seuren en een gepassioneerde bloemstylist én trotse eigenaresse van droogbloemen/zijdebloemen webshop en atelier Magical Flower. Ik heb al ruim 20 jaar ervaring als bloemstylist en in 2014 ben ik mijn eigen bedrijf gestart.

Vanuit ons atelier en webshop verzorgen wij: droogboeketten, zijdeboeketten, droogbloemen creaties, bloemen cadeau pakketten, bloemschikworkshops en DIY bloemschikpakketten.

En in opdracht verzorgen wij op maat: bruidsbloemen, rouwbloemen, bedrijfsaankledingen en interieur aankledingen. We werken zowel met droogbloemen, zijdebloemen en indien gewenst dit ook in combinatie met verse bloemen.

>> Bekijk ook de bedrijfspagina van Magical Flower <<

Magical Flower Brabant
Esther Maria Photography

Wanneer ben je met dit bedrijf gestart?

In 2014 ben ik gestart met Magical Flower.

Wat is jouw achtergrond en waarom ben je dit bedrijf gestart?

Mijn vader is tuinder, dus werken met bloemen is mij met de paplepel ingegoten.
Het zit in het bloed om met planten en bloemen te werken. Vroeger toen ik klein was, hielp ik ons pap al mee in de tuin. Nu tuinieren we nog steeds samen. Mijn vader helpt met bloemen kweken, die ik vervolgens weer verwerk in mijn droogboeketten en bloemproducten.

Afgestudeerd bloemstyliste

Rond mijn twintigste ben ik afgestuurd als bloemstyliste, een vierjarige opleiding met kader functionaris, zodat ik ook een eigen bedrijf kon beginnen. Tijdens deze opleiding volgde ik een aparte tak, complex bloemwerk, waar ik een kunstenaar moest kiezen als inspiratiebron. Ik koos voor Carel Visser, die in zijn kunst de prachtigste creaties kon maken met afval, zoals oud ijzer, oude schroeven, spijkers of staal. Dat is altijd een grote inspiratiebron gebleven. Zijn werk was zó duurzaam. Mijn creaties destijds heb ik ook gemaakt van natuurlijke materialen in combinatie met schroeven, blik en spijkers. Het was zo gaaf om te doen! Vandaar dat ik nog steeds af en toe “vreemde” elementen aan mijn bloemstukken en workshops toevoeg.

Van alles wat je tot nu toe hebt mogen doen… waar ben je het meest trots op?

Ik ben enorm trots op de ontwikkelingen die er telkens weer ontstaan in ons bedrijf. Wij gaan mee met de tijd en volgen de stylen en trends. Nu zijn de droogbloemen en zijdebloemen erg trendy. Daar speel je als florale vormgever op in. Ook zijn we ons gaan ontwikkelen in Bohemien bruidswerk en maken we bruidsboeketten van droogbloemen die we combineren met zijdebloemen. Hierin hebben we al veel ontwerpen gecreëerd en mogen ontwikkelen, waarmee we ook al veel bruidsparen in Nederland en België hebben mogen verblijden.

Bruidsboeket Bohemian-min
Esther Maria Photography

Welke ervaring, die je hebt meegemaakt in je werk, was het meest bijzonder?

De meest bijzondere momenten blijven de reacties die er ontstaan, wanneer de klant het bloemwerk ontvangt of komt ophalen. Bloemen vertellen namelijk altijd een verhaal. Tijdens het maken van bruidswerk of rouwwerk komt dit verhaal duidelijk naar voren. Het verhaal van een bruidsboeket vertelt veel over het karakter van de persoon die het bij zich draagt. Het laat zien waar de persoon van houdt. Zo kan er gekozen worden voor neutrale kleuren in een rustige stijl, en compacte vorm. Of juist voor felle kleuren en ruim van opzet.

De keuze in bloemen speelt ook een rol. Ook symboliek kan hierin worden toegepast. Bloemen kunnen verwijzen naar iets of iemand. Op deze manier krijgt het bloemwerk een symbolische waarde.

Aan welk bruidspaar heb je de meest warme herinneringen? En waarom?

Aan alle bruidsparen, want ieder paar is uniek! Ieder stel heeft een eigen verhaal en daar worden de bruidsbloemen op afgestemd.

Vieren zij de bruiloft kleinschalig en intiem?

Dan kiezen ze vaker voor:

 • een polscorsage voor de bruid
 • een herencorsage
 • enkele corsages voor de familie. 

Magical Flower Brabant Trouwen
Esther Maria Photography
Vieren ze het groots?

Dan wordt er vaker gekozen voor:

 • een bruidsboeket
 • een bruidegom corsage
 • een haarcorsage of polscorsage voor de bruid
 • polscorsages of haarbandjes voor de bruidsmeisjes
 • corsages voor de gasten
 • en mooie extra bruidsversieringen zoals flowercloud (die op een backdrop of kamerscherm wordt bevestigd) grote vazen met droogbloemen die ernaast worden geplaatst, vaasjes met droogbloemen voor op tafel etc.
Magical Flower Brabant
Esther Maria Photography
Magical Flower Brabant
Esther Maria Photography

Waarom kiezen bruidsparen voor jou? Of waarom zouden aanstaande bruidsparen voor jou moeten kiezen?

Wij zijn gespecialiseerd in het maken van Bohemien bruidsbloemen en hebben met de jaren al vele mensen door heel Nederland en België mogen voorzien van onze bruidsbloemen. Wij gaan met de klant in gesprek en laten onze mogelijkheden zien via ons portfolio waarin alle eigen ontwerpen van ons bruidswerk staan omschreven. Dit kan middels een fysieke of online afspraak. Indien we samen de wensen van de klant hebben besproken, stellen wij een offerte op en na akkoord van de offerte zorgen we dat het bruidwerk al tijdig voor de trouwdatum klaar is. Tussendoor sturen we de klant foto’s en filmpjes door van de ontwikkelingen omtrent hun bruidsbloemwerk.

Daarnaast bieden wij altijd een zeer goede kwaliteit van de bloemen en een eigen en persoonlijk ontwerp van het bloemwerk.

Het voordeel van droogbloemen in combinatie met zijdebloemen:

 • Men kan de bruidsbloemen al tijdig in huis hebben
 • Ook hoeft men zich geen zorgen te maken omtrent de verzorging van de bloemen. Als het bijvoorbeeld heel warm is buiten dan gaan deze bloemen niet slaphangen.
 • En, hoe mooi is het als de bruidsbloemen na de bruiloft op tafel en in het interieur komen staan als aandenken aan de mooiste dag van hun leven?!

Wat is jouw specialiteit? Waar sta je om bekend?

Magical Flower staat voor het magische gevoel dat bloemen met zich mee kunnen brengen. Dit magische gevoel wordt dan ook duidelijk naar voren gebracht in het bloemwerk dat wij op maat maken. Het bloemwerk vertelt een verhaal over de persoon, over het stel, of over het bedrijf. En dat is uniek! Telkens weer!

Welke adviezen zou je aanstaande bruidsparen willen meegeven?

Maak geen keuzes met de reden ‘omdat het zo hoort’, maar kies hetgeen dat écht bij jullie past. Al is het niet iets alledaags, gewoon doen!

Magical flower (2)
Magical flower (2)

Wat zijn praktische tips die je kunt delen over m.b.t. vakgebied?

 1. Kies voor duurzaam! Droogbloemen en zijdebloemen daar kun je later nog iets mee.
 2. Vind je een backdrop met flowercloud mooi, maar past dit niet in het budget? Dat kun je ze bij ons ook huren.
 3. Als je op gesprek gaat bij de bloemist, verzamel dan alvorens wat voorbeelden van foto’s die de stijl weergeven die jullie mooi vinden. Daar kan een bloemist op in spelen.
 4. Droogbloemen kunnen afgeven! Let er op dat ze geen kleur achterlaten op je mooi bruidsjurk of pak.

Bohemian Wedding Style wat is dat?

Als jullie de laatste trends volgen dan hebben jullie zeker al ondervonden dat de Bohemian Wedding Style helemaal hot is.

Deze stijl is alles behalve doorsnee of alledaags en kenmerkt zich door sterke invloeden vanuit de Hippie-tijd en Ibiza-sferen. Warme kleuren, dromenvangers, vintage, kussens en Perzische kleden, kamerschermen en bamboe stoelen brengen al de Boho sfeer tot leven.

De bloemcreaties zorgen uiteraard voor de final touch. Deze zijn gevormd van natuurlijke materialen als pampasgras, veren, palmbladeren, natuurlijke elementen etc. En met deze natuurlijke materialen worden de mooiste droogboeketten en versieringen gevormd van droogbloemen in combinatie met zijde bloemen én verse bloemen.

Meer weten over Magical Flower? 

Facebook: https://www.facebook.com/magiemetbloemen/
Instagram: @magical_flower_budel_schoot
E-mail: info@magical-flower.nl
Website: http://www.magical-flower.nl

>> Bekijk ook de bedrijfspagina van Magical Flower <<

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant