Trouwen in de provincie Brabant

Gefeliciteerd jullie gaan trouwen! De provincie Brabant is echt een prachtige regio in Nederland om te trouwen. Met haar pittoreske landschappen, historische steden en gastvrije, bourgondische sfeer creëer je al snel de bruiloft van jullie dromen. Wij geven je graag een aantal suggesties.

Gefeliciteerd jullie gaan trouwen! De provincie Brabant is echt een prachtige regio in Nederland om te trouwen. Met haar pittoreske landschappen, historische steden en gastvrije, bourgondische sfeer creëer je al snel de bruiloft van jullie dromen. Er zijn verschillende opties om jullie bruiloft in Brabant te organiseren. Wij geven je enkele suggesties.

>> Bekijk al onze mooie locaties >>

1. Stadsbruiloft in Den Bosch

Den Bosch, de hoofdstad van Noord-Brabant, biedt een charmante setting met zijn middeleeuwse straatjes, grachten en de beroemde Sint-Janskathedraal. Jullie kunnen ervoor kiezen om te trouwen in een van de historische locaties, zoals het stadhuis of een van de prachtige kerken, en daarna een feest te houden in een van de sfeervolle restaurants of hotels in de stad.

2. Natuurlijke omgeving in de Biesbosch

De Biesbosch is een uniek natuurgebied in Brabant, bekend om zijn uitgestrekte moerassen en rivieren. Als jullie van de natuur houden, kunnen jullie overwegen om jullie bruiloft te vieren in een van de sfeervolle trouwlocaties aan het water. Denk aan een boottocht door de Biesbosch of een romantische ceremonie aan de oever van een van de rivieren.

3. Kasteelbruiloft in de Kempen

In de Kempen, een regio in het zuiden van Brabant, zijn er verschillende prachtige kastelen en landgoederen waar jullie een sprookjesachtige bruiloft kunnen beleven. Deze locaties bieden vaak uitgebreide faciliteiten, waaronder een kapel voor de ceremonie, een idyllische tuin voor de receptie en een stijlvolle balzaal voor het feest. Of bekijk deze parel van een locatie. 

>> Bekijk al onze mooie locaties >>

Locatie: Akkerzicht / Fotograaf:

4. Brabantse boerderijbruiloft

Als jullie de voorkeur geven aan een meer informele en landelijke sfeer, kunnen jullie overwegen om te trouwen op een traditionele Brabantse boerderij. Er zijn verschillende boerderijen en landelijke locaties die speciale arrangementen bieden voor bruiloften, compleet met een karakteristieke schuur voor het feest en ruimte voor buitenactiviteiten.

5. Trouwen in een schuur

Trouwen in een schuur is een populaire keuze geworden voor stellen die op zoek zijn naar een rustieke en informele sfeer voor hun bruiloft. Brabant biedt verschillende prachtige schuurlocaties waar jullie jullie speciale dag kunnen vieren.  Bekijk ook deze prachtige locatie in Prinsenbeek.

 

Kortom, het is belangrijk om tijdig te beginnen met het plannen van jullie bruiloft, aangezien populaire trouwlocaties mogelijk al ruim van tevoren zijn volgeboekt. Daarnaast kunnen jullie overwegen om een weddingplanner in te schakelen om jullie te helpen met de organisatie en het vinden van de perfecte locatie die past bij jullie wensen.

Veel succes met de voorbereidingen en geniet van jullie trouwdag in het mooie Brabant!

>> VIND DIRECT EEN WEDDING PLANNER >>

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant