Trouwen met kerst

Trouwen met kerst is voor sommige bruidsparen echt een droom die uitkomt! In december is alles al zo sfeervol en feestelijk versierd en iedereen is al in de feestmodus. Zijn jullie als bruidspaar ook echt helemaal weg van kerst en alles wat daarbij komt kijken? Dan is trouwen met kerst écht iets voor jullie.

Mag je trouwen met kerst?

Yes! In Nederland mag je gewoon op 25 of 26 december trouwen. Let er wel op, dat je de trouwlocatie en andere leveranciers zo snel mogelijk vastlegt. Niet alle locaties zijn deze dagen beschikbaar voor bruiloften en niet alle leveranciers werken tijdens de feestdagen. Houd er ook rekening mee dat de prijzen vaak wat hoger liggen vanwege de feestdagen.

Trouwen met kerst Brabant
Fotograaf: Sanopho www.sanopho.nl

Het gemeentehuis

Veel gemeentehuizen zijn gesloten tijdens de kerst. Check vooraf even goed bij jouw gemeente of zij wel of niet geopend zijn met de feestdagen. Gelukkig bestaan er veel zelfstandig trouwambtenaren. Een zelfstandig trouwambtenaar is aangesteld door de gemeente en is daardoor bevoegd om jullie huwelijk als trouwambtenaar op locatie, die jullie voor ogen hebben, te voltrekken. Zelfs als hij of zij niet uit de gemeente van jullie gekozen trouwlocatie komt.

<< Bekijk de trouwambtenaren die aangesloten zijn bij Trouwen in Brabant >>

 
 
Fotograaf: Sanopho www.sanopho.nl en Jiwa Stories 

Bloemdecoratie en styling: Even Flower Design
Bruidstaart: Gebakkerij
Bruidspaar: Ashley & Stefan Leur

De styling

Trouwen met kerst, wat een romantisch idee!. Logisch dat je rond de kerstdagen wilt trouwen, deze hele periode rondom de feestdagen is al één en al romantiek en gezelligheid. Op het gebied van styling en decoratie biedt de kerstperiode ook al enorm veel mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een echte winter wonderland wedding of bijvoorbeeld een Amerikaanse kerst wedding met gingerbread mannetjes en notenkrakers. Je kunt ook kiezen voor een wat algemenere, traditionelere kerstsfeer en de bruiloft flink aankleden met kerstbomen, kerstballen, lichtjes en nepsneeuw.

>> Wil je graag de styling uit handen geven? Werk dan zorgeloos samen met een wedding planner <<

 
Trouwen met kerst
Trouwen met kerst
Trouwen met kerst Brabant
Trouwen met kerst

Gedekte kersttafels

Denk je aan kerst, dan denk je ook gelijk aan rijkelijk gedecoreerde en mooi opgedekte tafels. Ook bij een bruiloft kun je met de tafelversiering flink uitpakken. Kerststukjes, kaarsen, mooie kleden, luxe servetten en een prachtig bijpassen servies.

Kerstdiner

Stem ook jullie diner af op het gekozen kerstthema. Trouwen met kerst is voor jullie super romantisch, maar realiseer je ook dat jullie gasten nu de kerst met jullie vieren en niet met hun eigen familie en geliefden. Om iedereen toch een kerstgevoel te geven, kun je het diner invullen met traditionele kerstdinergerechten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan varkenshaas, kalkoen, aardappelkroketjes en haricots verts met spek.

Trouwen met kerst
Fotograaf: Sanopho www.sanopho.nl

De bruidstaart en sweettable

Ook de bruidstaart en de sweettable zijn zeer geschikt om geheel mee te nemen in deze wedding stijl. Degene die de bruidstaarten en/of sweettable voor jullie gaat maken, heeft aan een paar woorden en kleuren vaak al genoeg informatie. Bespreek ook met deze leveranciers of je, los van de taarten, cupcakes en donuts, ook bijvoorbeeld echte Christmas treats op de tafel wilt aanbieden, zoals gingerbread mannetjes, candy canes of zuurstokken, kerststollen en peperkoekhuisjes.

 

>> Bekijk de bruidstaarten en sweettable leveranciers >>

Kerstmarkt

Denk je aan kerst, dan denk je ook al snel aan de jaarlijkse kerstmarkten. Waarom niet op jullie bruiloft? Je kunt met de juiste weddingplanner, styling en leveranciers binnen no-time een eigen kerstmarkt creëren op jullie bruiloft. Maak verschillende hoekjes of stel een een marktplein samen. Kies voor romantische live muziek en plaats hier en daar een bijpassende foodtruck of kraam waar de gasten glühwein of chocomel kunnen pakken. En wat dacht je van een Christmas Photobooth? Of een bijpassende Christmas sweettable?

kerstkraam huren veghel
Deze kerstkraam huur je bij Partytools in Veghel

Lichtjes en lichtslingers

Wanneer je kiest voor een kerstbruiloft mogen sfeervolle lichtjes natuurlijk niet ontbreken. Deze kunnen zowel op tafels als op de grond. Je kunt ook kiezen voor LED lichtletters of sfeervolle lampionnen. En wat dacht je van een groot lichtjesgordijn? Hoe romantisch!

>> Lichtletters en photoboots vind je hier <<

 

 

Lichtletters wedding

Mistletoe

De mistletoe (de maretak) is een decoratieve traditie die natuurlijk ook niet mag ontbreken op jullie kerstbruiloft. Je kunt deze mistletoe ook bij de photobooth plaatsen, of ergens anders op de bruiloft. Zo kunnen andere stelletjes elkaar ook even kussen en meteen een foto laten maken. Wie weet worden jullie gasten wel stapelverliefd op jullie bruiloft!

Wat voor trouwjurk draag je met kerst?

Je bent natuurlijk helemaal vrij om te kiezen in welke jurk jij wilt trouwen, maar je kunt ook echt gaan voor een winterse jurk en deze dag stralen als een ware winter queen. Kleuren die je ook in jullie kledingkeuze kunt laten terugkomen zijn goud, bordeau rood, donker groen. Daarnaast hebben bijna alle bruidsmodezaken ook warme winterse accessoires om je bruidsjurk mee kunt aanvullen. Denk daarbij aan stola’s, vestjes, capes, faux fur en bodywarmers. Perfect voor een winterse look!

>> Bekijk onze bruidsmode leveranciers <<

 

De stola’s van bruidsboetiek Ciel Flora

Trouwen jullie in de wintermaanden of tijdens de feestdagen, dan is het vaak toch prettig om een extra laagje aan te kunnen doen. Ga je bijvoorbeeld buiten foto’s maken of proosten bij een kampvuur, dan kan het best fijn zijn om iets warmers over je bruidsjurk aan te kunnen trekken. Maar natuurlijk wil je je prachtige jurk niet helemaal verstoppen. Wat trek je dan aan?

Bruidsboetiek Ciel Flora kan je hierin goed adviseren en beschikt zelf over een ruim assortiment stola’s, jasjes en knitwear. 

Ciel Flora Stola
Foto: Ciel Flora

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant