Goudsmid Eline de Visser over trouwringen

Trouwringen: het symbool van jullie liefde en verbintenis die jullie, als het goed is, voor de rest van jullie leven gaan dragen. Maar hoe kies je nu de juiste ringen? Goudsmid Eline de Visser helpt je bij het maken van de juiste ringkeuze.

De ringen

Trouwringen: het symbool van jullie liefde en verbintenis die jullie, als het goed is, voor de rest van jullie leven gaan dragen. Maar hoe kies je nu de juiste ringen? Goudsmid Eline de Visser helpt je bij het maken van de juiste ringkeuze. 

Neem je tijd

Zowel om uit te zoeken wat je mooi vindt als ook om de ringen te laten maken. Ga een half jaar voordat je gaat trouwen al een eerste gesprek aan met de goudsmid. Voor het juiste gevoel bij de maker en om het proces van het laten maken met de hand alvast te bespreken.

Eline de Visser goudsmid

Welke vinger?

Je hebt 10 vingers, van mij mag je één van deze kiezen. Het is tenslotte ook jullie huwelijk. Voor de romantici onder ons kan je kiezen voor je linkerhand omdat de ader van je linker ringvinger (Vena Amoris) rechtstreeks naar je hart loopt. Ook kan je rekening houden met het geloof. De linker ringvinger voor de katholieke kerk, rechts voor de protestante kerk. Sommige dragen de ring links, omdat ze rechts zijn en het dus praktischer is om de ring links te dragen. Keuze genoeg!

Eline de Visser goudsmid

Verlovingsring én een trouwring?

Hopelijk heb je een mooie of verlovingsring gekregen toen je lief op de knieën ging en wil je deze ook blijven dragen. Zonde om haar in een doosje te leggen! Je kan kiezen om je trouwring en verlovingsring bij elkaar te dragen. Houd dan rekening met de vorm van de ringen, je kan door de goudsmid je trouwring laten aanpassen aan de vorm van je verlovingsring. Ga je de twee ringen samendragen dan kan je er ook voor kiezen om ze aan de onderkant vast te zetten aan elkaar zodat ze door het draaien niet gaan slijten. Aan iedere hand een ring kan uiteraard ook.

Eline de Visser goudsmid

Design

Wil je strak en glad of juist meer organisch gevormd. Met een mooie gravering of bewerking? Welke breedte past het best bij jouw hand? De goudsmid kan alles zo maken zoals je het wil, omdat de ringen met de hand worden gemaakt naar jouw wens.

Kijk vooral goed naar wat bij jouw hand past. Je lief heeft waarschijnlijk andere handen dan jij en daar past misschien beter een smallere of juist een bredere ring bij. Je hoeft niet persé dezelfde ringen te dragen, je kunt ook een element van elkaars ringen verwerken in je eigen trouwring.

Materiaal

Wil je een geelgouden ring of toch liever witgoud? Of een combinatie van kleuren? Kijk ook naar wat het beste bij je huid past. Het kan zijn dat je je zinnen gezet hebt op een bepaalde kleur, maar die past misschien wel niet mooi bij jouw teint. Je kunt ook sieraden verwerken die van bijvoorbeeld je (groot)ouders zijn geweest. Zo krijgen je ringen een heel persoonlijke betekenis.

Budget

En budget technisch? Handig om mee te nemen in jullie totale begroting. Ga uit van €1000.- tot €2500.- dan kun je zeker een mooie set van laten maken. Leveren jullie zelf oud goud aan,  dan wordt dit weer verrekend met de totaalprijs van de ringen. 

Bedenk hierbij ook…

De ringen ga je de rest van je leven dragen, je jurk maar één keer!

Neem direct contact op met goudsmid Eline de Visser via haar website.
trouwring goudsmid
trouwring goudsmid
trouwring goudsmid
trouwring goudsmid

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant