4 opties voor een diner op je bruiloft

Kiezen jullie voor een culinair hoogstandje of voor een snelle hap tijdens jullie bruiloft diner? Het is belangrijk dat jullie je goed voelen bij de keuze die jullie maken. Kijk wat past in de sfeer van de bruiloft en geniet van al het lekkers.

Keuzes, keuzes, keuzes… Als jullie inspiratie gaan op doen voor het diner komen jullie waarschijnlijk veel opties tegen. Van een luxe vijf gangen diner, walking diner, shared dining tot food trucks. Er zijn veel opties mogelijk. Een belangrijk aspect is om te bepalen voor hoeveel personen jullie een diner gaan serveren en wat jullie budget is. Afhankelijk hiervan kunnen jullie keuzes gaan maken voor jullie bruiloft diner. In dit artikel lees je 4 opties voor een heerlijk diner op jullie bruiloft.

Optie één: een traditioneel diner

Heerlijke gerechten worden geserveerd in een drie, vier- of misschien wel vijf gangen diner. Denk aan een heerlijk soepje, garnalen- of kipcocktail, een vlees- en/of visgerecht en een heerlijk toetje. De gasten krijgen een vaste plek aan tafel en alles wordt heerlijk voor jullie geserveerd. Volop genieten tijdens het diner!

Optie twee: Shared dining

Heerlijke schalen met verschillend eten om samen te delen. Erg gezellig en voor ieder wat wils. Een voordeel is dat je niet perse een tafelschikking hoeft te maken, maar je kunt overal aanschuiven tijdens het diner. Bespreek samen met de cateraar wat voor thema en wat voor gerechten jullie willen serveren tijdens het diner. Zo kun je Italiaanse schalen maken met lekkere pasta’s of Franse schalen met heerlijke kazen.

Optie drie: Een foodtruck

Huur een mooie, fancy en schitterende foodtruck voor op jullie bruiloft. Misschien is het verstandig om meerdere foodtrucks te huren. Bespreek met de cateraar hoeveel personen er op de bruiloft komen en wat hij adviseert rondom het huren van meerdere foodtrucks. Het is erg leuk om meerdere foodtrucks te huren. Op deze manier hebben jullie en jullie gasten meer keuze uit wat ze gaan eten tijdens het diner.

Optie vier: Lopend buffet

Een ietwat traditioneler diner is een lopend buffet. Op deze manier kan iedereen zelf de portie en hetgeen wat ze eten bepalen. Natuurlijk kun je vaak kiezen welke style je serveert. Zo sluit het eten goed aan bij de uitstraling van het thema van de dag. Een lopend buffet hoeft helemaal niet traditioneel te zijn. Kies juist voor bijzondere gerechten en smaken voor een unieke beleving!

Het belangrijkste is dat het eten goed bij jullie als bruidspaar past! Kies jullie lievelingsgerechten en bespreek jullie wensen goed met de cateraar. 

Smakelijk eten en geniet!

Bekijk hier alle foodtrucks en cateraars, geselecteerd door Trouwen in Brabant.

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant