Hoe kies je de perfecte trouwjurk?

Je droom komt uit: jij mag je eigen trouwjurk uit gaan kiezen. Maar waar begin je met deze zoektocht? Wij helpen je!

Ongetwijfeld heb je al jaren over dit moment gedroomd, het is tijd om je trouwjurk uit te gaan zoeken. Maar hoe kies je de juiste? En wat past het beste bij je? Ga je voor een prinsessenjurk of juist een minimalistisch model? Kortom: genoeg vragen spoken door je hoofd. Wij helpen je op weg, zodat je in staat bent om de perfecte trouwjurk te kiezen!

Plan de afspraak om jouw trouwjurk uit te kiezen

Ons allereerste advies: begin op tijd! Op veel jurken zit een maandenlange levertijd, dus plan je afspraak lekker vroeg. Na het kiezen van je trouwjurk is er tijd nodig om jouw jurk op maat te maken, ook dat kost tijd. Plan je eerste pasafspraak zo’n negen tot zes maanden voor de grote dag.

(Te) ver vooruit plannen van deze afspraak heeft geen zin. De kans dat je smaak veranderd in de tussentijd is aanwezig en tegen de tijd dat jouw bruiloft plaatsvindt zijn er al nieuwe collecties trouwjurken.

Maak een moodboards met droomjurken

Pinterest is een goudmijntje, geloof ons. Maak een bord aan en ga alles pinnen wat je mooi vindt. Van complete trouwjurken tot details, van stoffen tot materialen. Vervolgens kun je een bruidsmodezaak uitkiezen die aansluit bij jouw stijl. Je moodboards helpt de verkoper en/of ontwerper bovendien om de juiste jurken voor je te selecteren.

Laat je moodboards een inspiratie zijn, maar houd je er niet te veel aan vast. Je mag hier best vanaf wijken. Misschien heb je een voorbeeld van een schitterende jurk, die uiteindelijk helemaal niet blijkt te passen bij jouw lichaamsbouw.

Trouwjurk kiezen

Bruidsmodezaak of ontwerp op maat

Je hebt twee opties om je trouwjurk te kiezen. Dit kun je doen bij een bruidsmodezaak of je laat een ontwerp op maat maken door een ontwerper. In een bruidsmodezaak vind je jurken van diverse ontwerpers om uit te kiezen. Het aanbod is groot en je kunt verschillende modellen passen. 

Een ontwerper kan een unieke jurk maken speciaal voor jou. Deze jurk wordt helemaal afgestemd op jouw lichaamsbouw, huidskleur, je persoonlijkheid en natuurlijk jouw eigen wensen.

In het Trouwen in Brabant magazine vind je een uitgebreid overzicht van bruidsmodezaken en ontwerpers. Bestel het magazine hier!

Wie neem je mee naar de pasafspraak?

Super spannend die eerste afspraak om je trouwjurk te kiezen. Maar wie neem je mee naar dit speciale moment? Wij adviseren je om maximaal twee tot drie personen mee te nemen. Hoe meer meningen, hoe sneller jij je van je stuk kunt laten brengen.

Neem dierbaren mee die jouw door en door kennen. Mensen die aan één blik genoeg hebben en goed kunnen inschatten of jij je lekker voelt in een jurk. En vergeet niet dat jij de bruid bent en dat de keuze dus aan jou is. Meningen zijn fijn, maar jij beslist.

Jurk bij je karakter

Kies een jurk die past bij jouw karakter. Ben je bescheiden en terughoudend, dan past een jurk vol pailletten en veren misschien minder goed bij je. Wees niet bang als dit even zoeken is, dat is heel logisch. Het kan zelfs zo zijn dat je een aantal verschillende zaken moet bezoeken, voordat je jouw keuze kunt maken.

Kijk naar je lichaamsbouw

Kies een jurk die past bij jouw lichaamsbouw. Het kan zijn dat je een schitterende jurk hebt gevonden, maar dat blijkt dat deze totaal niet mooi zit wanneer je hem aan hebt. Laat je hierin goed adviseren en durf ook kritisch te zijn.

Bruidsjurken

Check, check, dubbelcheck

Blijf niet stil voor de spiegel staan tijdens het passen. Doe een dansje, spring, loop, zwaai met je armen. Je wilt tijdens jouw grote dag niet belemmerd worden door je jurk. Twijfel je nog? Neem rustig je tijd, beslis (nog) niet wanneer je er niet 100% achter staat.

Nu weet je waar je op moet letten bij het kiezen van de trouwjurk van je dromen. Wij wensen je heel veel plezier tijdens de zoektocht, toch wel één van de leukste voorbereidingen voor jullie bruiloft. Geniet!

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant