Trouwen in de lente? Zo organiseer je een geweldige lente bruiloft

Gaan jullie trouwen in de lente? Het voorjaar is een perfecte tijd voor het plannen van een bruiloft. Hier vind je alle inspiratie voor jullie grote dag in het voorjaar.

Vier de lente, vier de liefde! In het voorjaar komt alles weer tot leven, een perfect moment om te trouwen. Een voorjaarsbruiloft biedt bovendien veel mogelijkheden, onder andere omdat je een van de eersten in het seizoen bent. Droom jij van trouwen in de lente? Wij geven je de beste tips!


Foto: Pleuni van der Pas – Bekijk de volledige styled shoot en meewerkende trouwleveranciers hier

Een lente bruiloft vraagt om een thema

Trouw je in de lente? Kies voor een thema! De lente staat symbool voor een nieuwe start, voor bloei. Iedereen proeft de sfeer van het voorjaar. De eerste zonnestralen laten zich zien, teennagels worden weer gelakt, de vogels beginnen te fluiten. Voer het thema overal door, gebruik bijvoorbeeld bloemen die typische passen bij de lente in je boeket en voor de tafelstyling. Onze favoriet zijn toch wel de pioenrozen. Of vraag je gasten om zich aan een dresscode te houden, pastelkleuren passen perfect bij het voorjaar.

voorjaarsboeket

Alles staat in bloei

We zeiden het al eerder, alles staat in bloei nu het lente wordt. Kies daarom voor bloemen die passen bij het voorjaar. Of wat dacht je van bloesem of kleurige droogbloemen? Voor bloemen geldt op een lentebruiloft: more is more. Pak lekker uit met fleurige boeketten en aankleding.

Smullen van zoetigheid

In de lente verlangen we massaal naar zoetigheid. Of het nu gaat om vers fruit (tip: aardbeien met chocolade doen het áltijd goed) of lekkere gebakjes. Smaken als aardbei, framboos en citroen passen perfect bij het voorjaar. Of serveer verfrissende drankjes met een fruitig tintje in jullie eigen limonadekraam.

Voorjaarsbruiloft

Laat je vervoeren in stijl

Ga voor origineel trouwvervoer. Ga met een bakfiets als het weer het toelaat. Of gooi het dak van jullie oldtimer lekker open. Of wat dacht je van aankomen met een bootje.

Trouwen in de lente? Ga naar buiten

‘De wei in!’ Ga lekker naar buiten.  Proost met jullie geliefden in de tuin of eet onder mooie bomen aan een lange tafel.

Foto: Thamar Esveld – Alle foto’s van deze tafelstyling bewonderen? Bestel het Trouwen in Brabant Magazine hier

Lente diner

Een voorjaarsbruidstaart

Ga voor een bruidstaart in lente kleuren. Wat ons betreft de perfecte keuze voor een voorjaar bruiloft? Een Naked Wedding Cake. En natuurlijk mogen fruit en bloemen op je bruidstaart niet ontbreken in de lente.

Bruidstaart lente

Wanneer de avond valt

…staat er ongetwijfeld een mooi feest op de planning. Zodra de dag ten einde komt bedanken jullie de gasten met een persoonlijk bedankje met, wederom, een vleugje voorjaar.

huwelijksbedankjes lente

En dan is het tijd om jullie huwelijksnacht in te gaan. Wanneer het mooi weer is, is het heerlijk om te overnachten op een mooie plek met een fijne tuin om de volgende ochtend te ontbijten. Of wat dacht je van een buiten wellness? Misschien brengen jullie de huwelijksnacht door met een deel van de gasten. Een weide met tentjes waar jullie de nacht doorbrengen om vervolgens de dag erna samen te ontwaken en na te genieten.

Overnachten bruiloft

Niets zo onvoorspelbaar als het weer

Trouwen in de lente klinkt heerlijk, iedereen wil weer naar buiten en is vrolijk. Meestal schijnt het zonnetje lekker. Maar vergis je niet, het kan ook fris zijn. Vooral in de avond kan het afkoelen.

Overleg met de locatie wat te doen bij regen. Is er een optie om binnen te trouwen? Of kun je gebruik maken van een tent? Bekijk hier onze tips voor trouwlocaties in Brabant.

Voordelig trouwen in de lente

Wanneer je in het voorjaar trouwt, ben je vaak een van de eerste stellen dat jaar. Het leuke daarvan is dat jullie gasten staan te popelen om te feesten.

Maar trouwen in de lente heeft nóg een belangrijk voordeel. Wanneer jullie datum vroeg genoeg is, kan het financieel ook voordeliger zijn ten opzichte van een bruiloft later in het trouwseizoen. De populaire trouwlocaties hebben vaak nog plek en misschien zelfs een korting, omdat jullie datum voor het officiële trouwseizoen valt.


Foto: By Eline Nijburg Photography – Bekijk de volledige styled shoot en meewerkende trouwleveranciers hier

Lentekriebels?

Dat kunnen wij ons helemaal voorstellen. Een lentebruiloft wil je, geloof ons!

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant