Alles wat je moet weten over jullie openingsdans

Willen jullie indruk maken bij jullie gasten? Zorg dan voor een spetterende openingsdans op jullie bruiloft en het feest gaat meteen los.

Een openingsdans vraagt om de nodige voorbereiding. Zorg dat jullie vooraf samen op dansles gaan of studeer zelf een openingsdans in. Hoe beter je voorbereid bent, hoe strakker en beter de dans er uit ziet. Natuurlijk zorgt de dans voor enige zenuwen. Alle gasten kijken tenslotte uit naar dit moment en jullie zijn het middelpunt van de aandacht. Zodra de openingsdans is ingezet is dit de aftrap van een geweldig feest wat zal volgen!


Foto: Kelly van Rooijen Fotografie – Bekijk de hele shoot en meewerkende leveranciers hier

Voorbereiding

Start al een aantal maanden voor jullie bruiloft met de voorbereidingen voor jullie openingsdans. Bedenk wat de stijl van jullie dans wordt, maar bedenk ook op welke muziek jullie willen dansen. Mochten jullie dit lastig vinden, dan kunnen jullie natuurlijk ook dansles nemen bij een dansschool of bij een privé leraar. Om de dans goed onder de knie te krijgen is het verstandig om al een aantal maanden met de dans bezig te zijn. Zo ziet de openingsdans er strak uit en maken jullie zeker indruk op alle gasten!

Praktische tips

Enkele praktische tips voor jullie openingsdans zijn bijvoorbeeld maak je dans niet té moeilijk, pas je dans aan op je jurk en oefen genoeg. Als je nooit danst kies dan niet voor een extreem moeilijke dans. Kies voor een dans die je onder de knie kunt krijgen. Op deze manier maak je op de dansvloer indruk op de gasten. 

Ook is het belangrijk dat de openingsdans geschikt is voor je jurk. Als je een strakke jurk aan hebt kan het lastig zijn om grote danspassen uit te voeren. Pas de openingsdans daarom aan op je jurk, zodat je zeker weet dat alles mogelijk is op hét moment suprême. De laatste tip is: oefenen, oefenen, oefenen! Zorg dat je voldoende tijd hebt om te oefenen, zodat je de openingsdans uit je hoofd kent en de danspassen strak kunt uitvoeren. Danspasjes vergeten wil je natuurlijk voorkomen!

stijl van jullie openingsdans

Natuurlijk zijn er allerlei stijlen die je kunt gebruiken voor jullie openingsdans. Je hoeft niet perse voor één stijl te kiezen, maar je kunt ook kiezen voor een combinatie. Kies een stijl of combinatie die goed bij jullie past. Dit is een goed onderwerp om met de dansleraar te bespreken.

Stijlen waar jullie aan kunnen denken zijn: Rumba, quickstep, ballroom, wals of een jive.


Foto: Elke Verbruggen Fotografie – Bekijk de hele shoot en meewerkende leveranciers hier

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant