Getrouwd in Brabant: Nick & Jeantien

We hebben het er nog vaak over, ook met familie en vrienden en het was serieus de mooiste dag van ons leven! Alles was precies zoals we het voor ogen zagen en hebben zo genoten en vooral ook gelachen.

Even voorstellen

Wij zijn Nick en Jaentien Scheutjens en woonachtig in Drunen (nabij ’s-Hertogenbosch). Nick is IT-Architect in het dagelijks leven en zelf ben ik Trouwfotograaf.

 

 

 

 

 

Van Tinder naar trouwen

Wij hebben elkaar 6 jaar geleden leren kennen op Tinder (ja, een Tinder huwelijk haha!). Destijds woonde ik nog in Breda. Waar we toen ook een drankje zijn gaan drinken. Vervolgens werd dat een avondje poolen en zijn daarna onafscheidelijk geweest! Nick was destijds ook een huis aan het verbouwen dat bijna klaar was. We zijn redelijk snel na een half jaar gaan samenwonen, omdat ik ook een baan kreeg in ’s-Hertogenbosch. We dachten toen; we zien wel hoe het loopt. En nu 6 jaar laten zijn we getrouwd en verwachten we in oktober 2020 ons 1e kindje!

De grote vraag

Die bal lag vooral bij Nick haha! Ik ben een hopeloze romanticus en wilde dolgraag trouwen. Gelukkig wilde Nick dit ook. Alleen hij vond het leuk om mij totaal onverwacht ten huwelijk te vragen. Twee weken voor het aanzoek waren we nog op vakantie geweest en had hij het alleen maar over trouwen en romantische plekjes. Dus ik dacht; JA het gaat deze vakantie gebeuren. Maar helaas niet dus! 😉 Tot 1 oktober, op een regenachtige maandag avond toen ik van het werk thuis kwam. (Ik had het kunnen weten, aangezien Nick van de makkelijke datums is en juist iets doet als je het niet verwacht).

Hij had het hele huis afgesloten, waardoor ik door de voordeur naar binnen moest. Daar had hij een heel pad met rozenblaadjes en kaarsjes neergelegd richting de huiskamer. Daar zat hij op zijn knie en vroeg mij ten huwelijk. Hij had een mooi woordje voorbereid, maar dat kan ik mij niet meer herinneren van de zenuwen haha!

Nick is zoals het hoort die maandag eerst bij mijn vader geweest om mijn hand te vragen! Dus mijn ouders wisten het al. Diezelfde avond zijn we nog naar de ouders van Nick gegaan om ‘vakantiefoto’s’ te kijken. En daartussen het filmpje gedaan van naderhand dat Nick mij ten huwelijk had gevraagd. De rest hebben we via Social Media op de hoogte gebracht.

De voorbereidingen voor de grote dag

We hebben eigenlijk alles zelf geregeld. We zijn al snel naar locaties gaan kijken, om die als eerste vast te leggen. En omdat ik zelf in de branche zit, wist ik al snel met wie ik samen wilde werken! 😊

We hadden geen kleurthema, maar wel op de uitnodiging staan: Feestelijk Chique. Het is toch een bruiloft. En ondanks het een ‘ongeschreven’ regel is om netjes te komen, weet niet iedereen dat. En aangezien we op een kasteel trouwden, vonden we dit ook wel passend bij de ambiance!

Wij zijn getrouwd op Kasteel Heeswijk in Heeswijk-Dinther. De locatie is echt magisch! En bij slecht weer konden we ook makkelijk uitwijken naar binnen. Dat was uiteindelijk gelukkig niet nodig! En hebben we een onvergetelijke ceremonie in de tuin van het kasteel gehad met op de achtergrond het kasteel. Ook was het voor ons ideaal dat we de gehele dag daar konden blijven en niet tussendoor nog hoefden te reizen tussen locaties. Daarnaast was de organisatie daar gewoonweg perfect geregeld, alles werd uit handen genomen!

 

De getuigen van Nick waren zijn broer en zijn beste maat. Deze heeft hij onder het genot van een biertje gevraagd. Mijn getuigen waren mijn zus en mijn beste vriendin. Ik had een kledinghanger laten ontwerpen met het koperen draad in de tekst: ‘getuige’ met een kaart erbij!

Eindelijk was het dan zo ver…

De dag zelf hebben we redelijk klein gehouden met 24 daggasten. Nick was de avond ervoor in een hotel gaan slapen met zijn beste maat. En ik was thuis gebleven met mijn zus en beste vriendin. In de ochtend kwamen ook mijn ouders naar ons huis en hebben we ons heerlijk in de watten laten leggen door een MUAH.

Rond 11 uur was de first look bij ons in de tuin. We hebben een grote tuin en hadden alle rolluiken omlaag gedaan. Alle daggasten waren hierbij. Nick stond in de tuin met zijn rug naar het huis toe en ik stond achter de rolluiken. Deze gingen omhoog en ik mocht de tuin in lopen om Nick vervolgens op zijn schouder te tikken en zo zagen we elkaar voor het eerst! Dat was toch wel een spannend moment!!!

Vervolgens zijn wij alvast met zijn tweeën naar het kasteel gereden om foto’s te laten maken. Onze daggasten werden later met een bus erheen gebracht.

Om 2 uur was de ceremonie in de tuin van het kasteel. Het was ongeveer 21 graden met een heerlijk briesje, echt perfect weer om te trouwen! Onze Babs was geweldig en we hadden een pianist/zanger die tussendoor echt prachtig heeft gezonden.

Na de ceremonie was de borrel, waar de pianist ook een heerlijke sfeer heeft weggezet. We hebben heerlijk geborreld, gelachen en foto’s gemaakt in deze tijd met onze daggasten.

Het diner was in de keldergewelven van het kasteel, een super ambiance en ook weer heerlijk genoten en vooral ook veel gelachen met de toast en stukjes die werden gedaan door familie en vrienden.

Rond een uur of 8 stroomde de avondgasten binnen en hebben we een onvergetelijke avond gehad, niemand was van de dansvloer te slaan!

Al met al, een feest precies zoals wij het wouden met onze dierbaarste mensen om ons heen en een topteam van leveranciers!

De mooiste dag van ons leven

We hebben het er nog vaak over, ook met familie en vrienden en het was serieus de mooiste dag van ons leven! Alles was precies zoals we het voor ogen zagen en hebben zo genoten en vooral ook gelachen. En die herinneringen aan het lachen en de liefde van de hele dag zijn de mooiste herinneringen die er zijn!

Tips & tricks

Het is een cliché maar GENIET!!! Ook al gaat er wat mis op je dag, maak je daar niet druk om. GENIET, GENIET, GENIET!!!!!!! De dag is zo snel voorbij! En zorg dat je mensen om je heen hebt waar je je dag mee wilt delen, zowel je familie en vrienden, maar ook leveranciers waar je mee samenwerkt!

Leveranciers

Bloemen: Fleuresse Bloemsierkunst Drunen
Locatie: Kasteel Heeswijk Dinther (destijds nog de horeca onder leiding van Rob en Sabine).
Ringen: Juwelier PUUR Waalwijk
Jurk: Bruidshuis Diana Boxmeer
Pak: Suits Supply Tilburg
MUAH: Inge Eichhorn van Rootshairstudio in Heeze
Sieraden: DRKS en Edelsmit Le-Blanc Boxmeer
Taart: Cake5 in Tilburg
Pianist / zanger: Lars Zebregs
Fotograaf: Hylke Greidanus
Babs: Teuntje Koolmees
DJ: De Heeren Verharen Drunen
Uitnodigen: Renie Lamers Illustratie
Decoratie: Verschillende trouwsites.

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant