5 redenen om te kiezen voor een professioneel ceremoniemeester

Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen! Grote kans dat jullie wel wat hulp kunnen gebruiken op de mooiste dag van jullie leven, van bijvoorbeeld een ceremoniemeester. Veel bruidsparen vragen iemand die dicht bij hen staat als om deze taak op zich te nemen. Maar hebben jullie er al eens aan gedacht om een professioneel ceremoniemeester in te huren? Hier wordt steeds vaker voor gekozen en dat is niet voor niks! Lotte van Lots of Love Weddings is professioneel ceremoniemeester. Ze vertelt jullie graag wat de voordelen zijn van het inhuren van een ceremoniemeester! Lees je mee?

1. Ervaring van een ceremoniemeester


Een professioneel ceremoniemeester heeft al zóveel verschillende bruiloften gezien dat ze precies weet waar je allemaal aan moet denken. Ze kent de belangrijke momenten, weet wanneer ze waar moet klaarstaan én heeft standaard een back-up plan klaar. Ervaring is goud waard!

2. Een zorgeloze bruiloft voor jullie én jullie gasten

Niet alleen is het belangrijk dat júllie een zorgeloze dag beleven, dit geldt natuurlijk ook voor jullie gasten! Door niet je beste vriendin of zus als ceremoniemeester te vragen, gun je hen ook een relaxte dag, waarop ze ieder moment mee beleven en niet continu aan het rennen zijn. Iedereen die zelf wel eens als ceremoniemeester is gevraagd weet het: het is een dankbare, maar ook behoorlijk pittige taak. Overweeg dus eens om deze uit te besteden.

3. Professioneel draaiboek

Een professioneel ceremoniemeester legt alles vast in een uitgebreid draaiboek. Van het moment dat jullie ’s ochtends wakker worden tot aan het moment dat de laatste gasten zijn uitgezwaaid. Enkele dagen vóór de grote dag heeft zij dit document klaar en kunnen jullie er dus op vertrouwen dat overal aan is gedacht. Het is dus tijd om alles nu los te laten en te gaan genieten! Op de dag zelf zorgt de ceremoniemeester ervoor dat iedereen overal op tijd is en dat de juiste spullen aanwezig zijn. Zij heeft het spiekbriefje paraat als jullie je geloften gaan uitspreken en ze weet waar het bruidsboeket is als je dat wilt gaan gooien.

4. Eén aanspreekpunt: jullie ceremoniemeester

Een professioneel ceremoniemeester is hét centrale aanspreekpunt. In de eerste plaats voor jullie, maar daarnaast ook voor alle gasten én de leveranciers. Wel zo overzichtelijk. De banketbakker die belt dat hij een half uurtje later is. Een extra kussentje voor tante Margriet. Een vegetarisch diner voor je beste vriendin. Je laat het met een gerust hart over aan de ceremoniemeester die je hebt ingehuurd.

5. Een bruiloft in stijl

Bij een bruiloft hoort styling! Weten jullie al hoe de ceremonie-setting eruit moet zien? En hoe willen jullie de tafels dekken voor het diner? Willen jullie decoraties op de feestlocatie? Een professioneel ceremoniemeester helpt jullie bij de aankleding en styling. Ze heeft talloze ideeën, kent de laatste trends en weet precies wat er mogelijk is. Zo ziet alles er op en top uit!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Lotte.
Mijn naam is Lotte, weddingplanner en professioneel ceremoniemeester bij Lots of Love Weddings. Willen jullie meer weten over de mogelijkheden om mij in te huren als professioneel ceremoniemeester? Bezoek de pagina van Lotte op Trouwen in Brabant.
 

 

Contactgegevens van Lots of Love Weddings:
www.lotsofloveweddings.nl
info@lotsofloveweddings.nl
06-48793098

 

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant