De bruiloft van Melanie en Paul

Melanie en Paul zijn in mei 2023 getrouwd in het mooie Brabant. Zij delen graag hun ervaring en tips met alle aanstaande bruidsparen.

Wij zijn Paul en Melanie en wij zijn getrouwd op 31 mei 2023. Onze bruiloft vond plaats bij Kasteelhoeve Geldrop en er waren die dag 30 gasten aanwezig. Voor de organisatie van onze bruiloft hebben wij samengewerkt met WEDDINGPLANNER KIM VAN THE ARTS OF WE.

Hoe ver van tevoren zijn jullie gestart met het plannen van de bruiloft?

Anderhalf jaar van te voren.

Hoe hebben jullie de plannen van jullie bruiloft aangepakt?

We zijn eerst begonnen met de weddingplanner, daarna de locatie en toen volgde de fotograaf, de taart, de jurk, trouwringen, trouwauto en tot slot langzaam de andere dingen zoals muziek, photobooth en alle andere details.

https://jamiedeleeuw.com/

Hoe heb je de juiste trouwleveranciers gevonden waarmee jullie hebben samengewerkt?

Onze weddingplanner heeft hier vooral bij geholpen. Als je geen weddingplanner hebt, is Instagram ook een hele fijne inspiratiebron. 

Hebben jullie voor een specifiek thema gekozen?

Niet echt. Qua dresscode hadden we als voorkeur pastelkleuren opgegeven.

Hebben jullie nog gebruik gemaakt van specifieke decoratie of styling?

Met name styling van de locatie, omdat zij al een basis pakket aanbieden en je hierbij de mogelijkheid hebt om dit uit te breiden.

>> VIND METEEN DE LEUKSTE LEVERANCIERS VOOR JULLIE DROOMBRUILOFT >>

Heb je zelf ook decoratie, bedankjes, uitnodigingen gemaakt?

Voor het welkomstbord en de bedankjes hebben we de website van weddingdeco.nl aangehouden. Als bedankjes hadden we flesstoppers met onze initialen en trouwdatum erop. We hadden nog apart ballondozen besteld met LOVE erop. Verder hebben we de uitnodigingen, menukaarten, naamkaartjes en onze gelofteboekjes via cottonbird.nl besteld.

https://jamiedeleeuw.com/

Hebben jullie de getuigen ook op een originele manier gevraagd? 

Ja, ik heb mijn vader een wijnkist gegeven op vaderdag. Op de wijnfles stond de vraag: “Wil je mijn getuige zijn?”. Mijn man heeft zijn zusje als getuige gevraagd op dezelfde dag met een cadeau pakketje. We gaven ze ook allebei een speciale pen, zodat het persoonlijk was. Tip: Let bij de pen wel op de inkt. Voor de trouwakte moet dit namelijk zwarte inkt zijn.

Waar liep je tegenaan bij het plannen van de bruiloft? Of welke uitdagingen kwamen jullie tegen?

Wij vonden de locatie vooral moeilijk in het begin. Wij hadden niet echt een beeld van wat het moest gaan worden. Dus wij zijn naar een kasteel, hotel en beach club gegaan om te onderzoeken wat het beste bij ons past. Ook hebben we gebruik gemaakt van de open toptrouwlocatie route. Dit is een dag waar je de locaties kunt bezoeken en waarbij de locaties speciaal aangekleed zijn op een bruiloft. Zo heb je meteen een goede indruk van hoe het er uiteindelijk uit kan gaan zien.

Kun je ons vertellen hoe jullie dagindeling eruit zag?

Als eerste kwam de visagiste voor het haar en make-up samen met de fotograaf en de weddingplanner. We hadden thuis onze first-look om vervolgens met de trouwauto door te rijden naar Strijp-S in Eindhoven voor de fotoshoot. Daarna gingen we naar de locatie en werden we door onze gasten ontvangen met een erehaag. We werden allebei weg gegeven, ik door mijn vader en mijn man door zijn moeder. Dat was het moment dat de ceremonie begon. Na de ceremonie hadden we een erehaag met bellenblaas en gingen we naar het proostmoment. Daar stond een champagnetoren op ons te wachten en hebben we de taart aangesneden. Toen brak het moment van felicitaties aan en fotomoment met familie en vrienden. Vervolgens werden we naar het diner begeleid. Na het diner hadden mijn man en ik nog een kleine golden hour fotoshoot. En dat kunnen wij iedereen aanraden! Daarna hadden we nog een erehaag met sterretjes en toen was het moment van onze openingsdans aangebroken. Dat was heel erg spannend en iedereen was verrast. We eindigden onze avond met een pianococktailbar en een photobooth.

>> VIND METEEN DE LEUKSTE LEVERANCIERS VOOR JULLIE DROOMBRUILOFT >>

Hoe zag jullie ceremonie eruit? 

We hadden een zelfstandig trouwambtenaar gekozen, omdat we met een intieme groep waren en we het dus persoonlijk wilden houden. Dit is ook echt een aanrader, want de ceremonie was uniek. De ringen zijn rond gegaan bij de gasten en iedereen heeft een wens voor ons uitgesproken. Er mocht ook iemand met de hamer slaan om het huwelijk te beklinken. En het verhaal van de BABS was puur, grappig en paste perfect bij ons. We hebben ook onze geloften aan elkaar voor gelezen. Dit was heel erg mooi en persoonlijk.

https://jamiedeleeuw.com/

Hebben jullie nog speciale elementen toegevoegd aan de bruiloft? 

We hebben last-minute ervoor gekozen om een livestream te regelen, omdat mijn oma van 90 jaar oud er helaas toch niet bij kon zijn. Wat hier heel fijn aan is, is dat wij zelf ook de ceremonie voor altijd op beeld hebben. Wij hadden namelijk geen videograaf.

Op welke momenten van de bruiloft was er muziek of entertainment?

Tijdens het diner hadden we een piano (akoestisch). Tijdens het feest hadden we de piano met zangeres. Bij de ceremonie hebben we gebruik gemaakt van een eigen Spotify lijst, omdat we voor bepaalde momenten speciale liedjes hadden, zoals bij het weggeven, de ringen door het publiek laten gaan en de erehaag. Tijdens het proostmoment met de taart, hadden we muziek van de locatie.

Wat hebben jullie gekozen op het gebied van eten en drinken? 

We hadden thuis lunch omdat de ceremonie pas om 15 uur begon. Na het taartmoment hebben we wat hartige hapjes gekozen zoals kaasstengels etc. Het diner was bij ons shared-dining waarbij wij per ronde (voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht) 2 tot 3 gerechten hebben kunnen kiezen. Tijdens het feest hadden we bruschetta’s, borrelhapjes en puntzak friet. Qua drinken hadden we het assortiment van de locatie, dus koffie, thee, wijn, bier, fris en dergelijke. Voor het feest hadden we nog apart een pianococktailbar waarbij er keuze was uit 4 cocktails (ook alcoholvrij).

Hadden jullie ook een bruidstaart of sweettable? 

Wij hadden een hele mooie witte bruidstaart met gouden elementen erbij en een mooie taarttopper. Daarnaast hadden wij ook een sweet table, deze bestond onder andere uit cup cakes, koekjes en nog veel meer zoetigheden.

 

https://jamiedeleeuw.com/

>> VIND METEEN DE LEUKSTE LEVERANCIERS VOOR JULLIE DROOMBRUILOFT >>

Hoe hebben jullie zelf de bruiloft ervaren?

Als de mooiste dag van ons leven. We zijn nu al een aantal weken later en we praten we er nog steeds met een brede glimlach erover. Het ging wel snel de dag zelf. Iedereen zegt altijd dat je geleefd wordt en dat klopt echt!

Welke momenten zijn je het meeste bijgebleven?

Onze familie had een leuk spel geregeld, omdat wij vaak bordspellen spelen. Er werden vragen gesteld en wij moesten allebei één voor één zonder dat we elkaar zagen bordjes omhoog steken waarvan we dachten wie daarbij het beste paste. Zo konden de gasten zien of we elkaar écht goed kenden.

Achteraf gezien, zou je op sommige onderdelen misschien andere keuzes gemaakt hebben?

Een videograaf is toch wel echt aan te raden, dat is het enige wat mistte.

Bleven jullie en/of de gasten ook overnachten op of in de buurt van de trouwlocatie?

Ja, wij hebben Hotel Nijver geboekt in Geldrop. Op 5 minuten loopafstand van de locatie. Een aantal gasten van ons zijn ook blijven slapen. Dat vonden we erg leuk, want we konden gezamenlijk ontbijten en nog gezellig napraten over de mooiste dag van ons leven.

https://jamiedeleeuw.com/

Zijn jullie op huwelijksreis geweest?

Ja! Een roadtrip van twee weken naar West-Canada.

Heb je nog waardevolle tips voor aanstaande bruidsparen?

Begin op tijd! Zeker als je in het hoogseizoen trouwt van mei tot en met september en al helemaal als dat op een vrijdag, zaterdag of zondag is. Wij trouwden wel in mei, maar op een woensdag. Hierdoor hebben wij nooit problemen gehad met de beschikbaarheid.

 

Zijn er leveranciers die je echt te gek vond en die je graag aan anderen wilt aanbevelen?

Onze lieve BABS Stefi Beckers, onze fantastische fotograaf Jamie de Leeuw, onze taarttopper Miruna Gouveneur van Miruna’s Cakes en natuurlijk onze lieve weddingplanner Kim Arts. Angelique van Look of Love Bridal Boutique in Bergen op Zoom heeft ook geweldig werk verzet met haar team om mijn droomjurk te kunnen regelen, die ik in het buitenland op vakantie gezien had. Mijn mooie kapsel en prachtige make-up is gedaan door Sarah van Sarah Colors. Dit is haar website en zij zit in Sterksel.

 

 

>> VIND METEEN DE LEUKSTE LEVERANCIERS VOOR JULLIE DROOMBRUILOFT >>

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant