Maak kennis met Liz Hendriks Fotografie

Ik ben een enthousiaste en ervaren trouwfotograaf. Ik fotografeer bruiloften op een spontane, humoristische en pure manier.

Wat is jouw achtergrond en waarom ben je dit bedrijf gestart?

k kom uit het basisonderwijs, waar ik ruim tien jaar met veel plezier heb gewerkt als muziekleerkracht. Hiernaast had ik fotografie als hobby en ik merkte dat ik het werken met kinderen graag wilde combineren met fotograferen. Ik ben gestart als kinder- en familiefotograaf en toen per toeval de trouwfotografie ingerold. Dit was zo’n cadeautje! Ik merkte dat ik heel blij word van bruidsparen gelukkig maken met de allermooiste beelden van hun bruiloft.

Bekijk ook het bedrijfsprofiel van Liz Hendriks Fotografie >>

 

Van alles wat je tot nu toe hebt mogen doen… waar ben je het meest trots op?

Ik ben het meeste trots op de groei die mijn bedrijf in korte tijd heeft doorgemaakt. Ik ben begonnen met het maken van familie- en kinderportretten en inmiddels ben ik trouwfotograaf, heb ik mijn eigen studio en een hele grote kring vaste klanten. Het allerleukste vind ik het zien groeien van een koppel of gezin. Er zijn koppels van wie ik de bruiloft heb gefotografeerd, een aantal maanden laten de zwangerschap, weer wat later de newbornshoot en vervolgens een echte familieshoot. Dat ik onderdeel mag zijn bij die bijzondere gebeurtenissen uit de levens van mensen en daar een tastbare herinnering van mag maken, daar ben ik enorm trots op!

liz hedriks fotografie trouwfotograaf brabant

Welke ervaring, die je hebt meegemaakt in je werk, was het meest bijzonder?

Elke bruiloft is bijzonder, omdat deze dag altijd zo persoonlijk is. Tijdens de ceremonie hoor je vaak hele persoonlijke verhalen en de reacties van een bruidspaar of de daggasten zijn altijd zo mooi om te zien (en om te fotograferen).

Bekijk ook het bedrijfsprofiel van Liz Hendriks Fotografie >>

Aan welk bruidspaar heb je de meest warme herinneringen? En waarom?

Mijn allereerste bruidspaar, dat was echt heel bijzonder. Ik kreeg telefoon van de bruid, lichtelijk in paniek, want ze trouwden over drie weken en hun fotograaf had vanwege omstandigheden afgezegd. Of ik het zag zitten om hun bruiloft te fotograferen. Ik had altijd heel hard geroepen dat ik dat niet wilde gaan doen, want ik ben een perfectionist en de druk van een bruiloft leek me veel te groot, maar omdat ik ze toch graag vooruit wilde helpen heb ik de bruiloft gefotografeerd. Tot op de dag van vandaag ben ik zo blij dat ze mij gevraagd hebben en dat ik toen heb mogen ervaren hoe ontzettend leuk trouwfotografie is. Na die dag was ik “verslaafd” aan de sfeer op bruiloften en toen ging het dan ook erg hard, in mijn eerste jaar als trouwfotograaf heb ik meteen 15 bruiloften gefotografeerd.

Waarom kiezen bruidsparen voor jou? Of waarom zouden aanstaande bruidsparen voor jou moeten kiezen?

Bruidsparen kiezen voor mij vanwege mijn toegankelijkheid, snelle werkwijze en reacties op berichten, mijn enthousiasme en humor in mijn fotografie en om mijn ervaring met het werken met kinderen.

Wat is jouw specialiteit? Waar sta je om bekend?

Ik krijg vaak te horen dat mensen het prettig vonden om bij mij voor de camera te staan en dat ik ze op hun gemakt stelde. Ik hou van het maken van pure, warme foto’s met hierop spontaniteit en connectie. Ik maak het liefst zo min mogelijk geposeerde, foto’s. Door middel van opdrachten, vragen of spelletjes zorg ik er voor dat die echte lach vanzelf komt.
Wat is de grootste blunder die je hebt meegemaakt?: Ik ben een echte kluns, het komt dan ook regelmatig voor dat ik tijdens het fotograferen struikel of ergens over val. Wanneer ik een bruiloft ga fotograferen heb ik altijd een tweede set kleding bij me, mocht het eens voorkomen dat ik tijdens de trouwreportage in een vijver val.

Bekijk ook het bedrijfsprofiel van Liz Hendriks Fotografie >>

Welke adviezen zou je aanstaande bruidsparen willen meegeven?

Maak kennis met een fotograaf tijdens een gesprek. Ik krijg regelmatig mailtjes van bruidsparen die graag informatie willen ontvangen via de mail. Ik nodig ze altijd uit voor een gesprek, omdat je dan pas ervaart of er een klik is. Een fotograaf is een groot deel van de trouwdag dicht bij het bruidspaar en dan is het wel fijn als een bruidspaar zich prettig voelt bij de fotograaf als persoon. Ook kun je tijdens een gesprek wat trouwalbums doorbladeren. Pas dan krijg je een compleet beeld van het eindresultaat van het werk van de fotograaf en dit is echt heel anders dan bijvoorbeeld een online portfolio of social media.

 

liz hedriks fotografie trouwfotograaf brabant

Wat zijn praktische tips die je kunt delen over m.b.t. vakgebied?

Foto’s zijn één van de weinige, tastbare herinneringen van een bruiloft. Als jullie over 35 jaar gezellig samen op de bank jullie trouwalbum nog eens doorbladeren, wil je niet het gevoel hebben dat je destijds de verkeerde keuze hebt gemaakt voor de fotograaf. De foto’s zijn namelijk de herinneringen die blijvend zijn, die bij opa en oma op de kast komen te staan en waar je graag mee wilt pronken. Mijn advies is dan ook om hier niet op te besparen, want hier krijg je achteraf altijd spijt van.
Wat zou je nog meer willen delen?: Wanneer jullie het nog een beetje ongemakkelijk vinden om voor de camera te staan, adviseer ik altijd om een loveshoot te doen voorafgaand aan de bruiloft. Ik fotografeer regelmatig bruidsparen-to-be een aantal maanden voor hun trouwdag en die foto’s worden vaak ook gebruikt voor de uitnodigingen. Je doet samen al wat ervaring op voor de trouwreportage, je went aan de fotograaf en aan zijn/haar manier van werken en je houdt er dus ook nog hele leuke foto’s aan over.

 

Bekijk ook het bedrijfsprofiel van Liz Hendriks Fotografie >>

liz hedriks fotografie trouwfotograaf brabant

Waar kunnen we je volgen en wat deel je daar zoal?

Op mijn website www.lizhendriks.nl en op mijn Instagram @lizhendriksfotografie is mijn portfolio altijd up to date. Ik deel tips, ervaringen en natuurlijk héél veel foto’s.

liz hedriks fotografie trouwfotograaf brabant

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant