10 tips voor het vinden van de perfecte trouwlocatie in Brabant

De perfecte trouwlocatie vinden voor jullie bruiloft is een van de belangrijkste voorbereidingen voor jullie trouwdag. Maar hoe vinden jullie nu de leukste trouwlocatie van Brabant? Lees snel onze tips voor het vinden van jullie droomlocatie.

Het zoeken en vinden van jullie droomlocatie is een van de leukste voorbereidingen op jullie bruiloft. De locatie bepaald veel rondom de sfeer en thema van jullie bruiloft. Kies voor een locatie waar jullie je goed bij voelen. We geven jullie alvast 10 tips voor het vinden van de perfecte trouwlocatie in Brabant.

BEKIJK AL ONZE TROUWLOCATIES >> 

Tip 1: Beschikbaarheid trouwlocatie

Een van de belangrijkste voorbereidingen is om te checken of de trouwlocatie beschikbaar is op jullie grote dag. Mochten jullie nog geen trouwdatum vast hebben staan dan is het een optie om samen met de trouwlocatie een datum te plannen. Op deze manier weet je zeker dat je jullie bruiloft op jullie droomlocatie kunnen vieren.

Tip 2: Aantal gasten op bruiloft

Maak een eerste opzet van jullie gastenlijst voordat jullie contact opnemen met de trouwlocatie. Op deze manier kun je informeren of het mogelijk is om jullie bruiloft op deze locatie te vieren met al jullie gasten. Het aantal gasten is bepalend voor de ruimte die jullie nodig hebben voor jullie bruiloft.

BEKIJK AL ONZE TROUWLOCATIES >> 

 
Foto: Pixels + Stories Bekijk de volledige styled shoot en meewerkende leveranciers hier.

Tip 3: Prijs van trouwlocatie

Bepaal samen met je partner wat jullie budget is voor een trouwlocatie en vraag eventueel een brochure op. Op deze manier krijgen jullie alvast informatie over de prijzen die de trouwlocatie hanteert. Door in gesprek te gaan met een contactpersoon van de trouwlocatie krijg je vaak een concreter beeld van de exacte prijzen. De prijzen worden specifieker als duidelijk is hoe veel dag- en avondgasten aanwezig zullen zijn, of jullie in het hoog- of laagseizoen gaan trouwen en of jullie gebruik maken van extra services.

Tip 4: Aanbetaling voor trouwlocatie

Zeker in deze vreemde coronatijden is het wellicht spannend om een aanbetaling te doen. Het is locatie afhankelijk wat ze qua aanbetaling verwachten. Dit kan uiteenlopen van wel 25% tot 75%. Het is belangrijk om dit van te voren goed af te spreken, zodat jullie niet in de knoei komen met de planning van jullie budget.

BEKIJK AL ONZE TROUWLOCATIES >> 

Tip 5: Binnen en buiten mogelijkheden op trouwlocatie

Willen jullie graag buiten trouwen, maar zijn jullie bang voor regen? Bespreek goed wat de mogelijkheden zijn op jullie trouwlocatie. Wellicht kunnen jullie gebruikmaken van zowel de tuin als diverse zaaltjes binnen. Een rondleiding op jullie trouwlocatie voorafgaand aan jullie bruiloft kan jullie een goed beeld geven van hoe de verschillende ruimtes eruit zien. Zo kun je misschien ook al leuke plekjes zoeken om foto’s te maken.

Tip 6: Leveranciers op trouwlocatie

Bespreek met jullie trouwlocatie met welke leverancier jullie graag willen samenwerken of met welke leveranciers de trouwlocatie vaak samenwerkt. Het is goed om te bespreken of het mogelijk is om hier een eigen inbreng in te hebben, want sommige locaties werken met vaste partners samen. 


Foto: Pixels + Stories Bekijk de volledige styled shoot en meewerkende leveranciers hier.

Tip 7: Bereikbaarheid trouwlocatie

Ga voorafgaand aan jullie bruiloft kijken of jullie trouwlocatie goed bereikbaar is. Gasten willen het liefst zo min mogelijk lopen. Kijk dus ook of er voldoende parkeergelegenheid in de buurt van jullie trouwlocatie is. Het kan zijn dat er ook gasten komen die slechter ter been zijn en eventueel in een rolstoel zitten. Bespreek samen met de locatie of ook zij goed op de locatie kunnen komen.

Tip 8: Eindtijd trouwlocatie

Willen jullie dansen tot in de late uurtjes? Kom niet voor verrassingen te staan en bespreek goed met jullie trouwlocatie wat de begin- en eindtijd is. Soms zijn er extra kosten aan verbonden als jullie tot diep in de nacht willen feesten. 

BEKIJK AL ONZE TROUWLOCATIES >> 

Tip 9: Overnachting trouwlocatie

Na een fantastische dag is het tijd voor jullie huwelijksnacht. Misschien kunnen jullie op jullie trouwlocatie overnachten of weet jullie trouwlocatie nog een leuk hotelletje in de buurt voor jullie huwelijksnacht. Boek een overnachting tegelijk met reservering voor jullie trouwlocatie, zodat jullie zeker weten dat jullie kunnen blijven slapen.

Tip 10: Trouwlocaties in Brabant

Natuurlijk heeft Brabant fantastische locaties om te trouwen! Neem snel een kijken bij ons overzicht en vind jullie droomlocatie voor jullie bruiloft! 

BEKIJK AL ONZE TROUWLOCATIES >> 


Foto: Kim Vos fotografie Bekijk de volledige styled shoot en meewerkende leveranciers hier.

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant