Trouwen in het najaar van 2021 in Brabant

Zijn jullie ook druk met het plannen van jullie bruiloft in het najaar van 2021? We hopen dat er in het najaar weer volop getrouwd kan worden in Brabant.

Overweeg een winterbruiloft! Super sfeervol, romantisch EN goed voor je portemonnee! Lees dan snel verder want in deze blog bespreken we alle voordelen van de allermooiste trouwdag, in de winter.

Trouwen in de winter is goed voor de portemonnee

Populaire trouwmaanden zijn traditiegetrouw van mei tot en met september. Maar door deze bijzondere tijd waar we ons nu in bevinden is het trouwseizoen als opgerekt van april tot en met oktober 2022. Omdat er dus minder bruiloften plaats vinden in de winter is dit seizoen dus vaak ook een stuk voordeliger. Een bijkomend voordeel is dat er ook meer leveranciers beschikbaar zijn (denk aan de locatie, fotograaf en trouwambtenaar). Heb je een kleiner budget, dan is trouwen in de winter hele een goede keuze.

De voordelen van het winterweer

Ja, je leest het goed! Het weer heeft ook z’n voordelen. In Nederland dien je altijd rekening te houden met de weersomstandigheden, in welk seizoen je ook gaat trouwen. In de winter (maar ook in de herfst) is het vaak een stuk kouder. Dit weet je vooraf! Geen last minute keuze veranderingen en dus dan ook geen teleurstellingen als het dan toch regent. Daarnaast is het licht in de winter zoveel zachter en warmer dat je vaak niet eens hoeft te wachten tot zonsondergang om het ‘golden hour’ mee te pakken voor dezelfde look and feel, aldus Sasien Photography. Dan heb je nog die prachtige kleuren van de natuur. Toppunt van magie blijft natuurlijk trouwen in de sneeuw, wat je in de andere seizoenen natuurlijk nooit gaat lukken.

Sfeervolle winterbruiloft

Denk aan kaarsen, het geknetter van een openhaard of vuurkorf, zachte dekentjes, mooie decoratie met glitters en goud. Met weinig attributen heb je meteen een hele romantische sfeer te pakken. Extra aankleding voor jullie winterbruiloft kunnen een kaneelslinger of een hot chocolate corner zijn.

I LOVE IT!

Winterse lekkernijen voor jullie bruiloft

Een keer wat anders dan een standaard bruidstaart of bruiloft diner? Denk aan pompoentaart, salted caramel cupcakes, rode wijn of zelfs proosten met glühwein. Of bijvoorbeeld een stamppot buffet of een winterse barbecue. Ook in de winter zijn de mogelijkheden eindeloos voor jullie winterbruiloft.

Trouwen in december

Een groot voordeel van trouwen in de winter is dat er dan vaak minder mensen op vakantie zijn dan in de zomermaanden. De wintersporters zijn een uitzondering. Veel mensen hebben ook een aantal weken vakantie in de winterperiode. Een extra kans dat ze aanwezig kunnen zijn op jullie winterbruiloft. 

Huwelijksreis in najaar 2021

Het is heerlijk om jullie winterse bruiloft af te sluiten met een huwelijksreis naar de zon. Vlieg meteen door naar de zon, strand en zee. Dit klinkt als muziek in mijn oren, bij jou ook? Of ben je een wintersporter? Dan kunnen jullie lekker genieten van de sneeuw, prachtige uitzichten en de mooie pistes. (TIP! Neem je trouwjurk en pak mee, voor een Beyond Wedding Shoot)

Fotograaf: @sasien_photography
Trouwambtenaar: @trouwambtenaar_stefi 
Bloemen: @fleursflowers.nl 
Taart: @de_zoete_tante
Wijn: @wijnkoperij_van_lieverlee 
Locatie: @koekroonluchter 
Illustrator: @van.bregje 
Bruid: @lotte_antonis 
Bruidegom: @peeters.olaf 

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant