Bohemian bruiloft in Brabant

Altijd al gedroomd van een bruiloft met een bohemian thema? Lees ons inspirerende artikel met 10 tips van team ‘Trouwen in Brabant’.

De zachte romantische tinten met wat stoere accenten staan centraal bij een bohemian thema. Brabantse ondernemers organiseerden dit voorjaar een mini styled shoot, veilig op 1.5 meter in de tuin van Enjoy pure styling. De foto’s benadrukken het combineren van materialen en producten qua styling, om een bohemian sfeer neer te zetten in ons eigen Brabant.

Natuurtinten op jullie bruiloft

Bij een bohemian thema passen allerlei soorten bloemen. Het ziet er super leuk uit als het boeket niet al té strak gestyled is, maar lekker losjes. Veel neutrale kleuren en niet teveel poespas. Denk bijvoorbeeld aan een boeket bestaande uit droogbloemen of een veldboeket. Deze bloemen en tinten kun je niet alleen in je bruidboeket terug laten komen, maar de natuurtinten kun je ook bij de tafelstyling en decoratie verwerken. Zo krijgt de styling van jullie bruiloft een mooi geheel en bohemian touch.

Kaarten in bohemian thema

Hoe toepasselijk is het om de stijl van jullie uitnodiging door te trekken in de menukaart, welkomsbord of bedankjes! Tegenwoordig kun je de stijl van de trouwkaarten helemaal zelf bepalen. Ga inspiratie opdoen via Pinterest en bespreek jullie ideeën met de ontwerper. Niets is te gek! Kies de sfeer die bij jullie en bij jullie dag past. Zo krijgt alles een mooi totaal plaatje met een heuse bohemian look.

10 tips voor een bohemian bruiloft

Tip 1: Trouw in een tent

Tenten passen helemaal in de stijl van een bohemian bruiloft. Er zijn verschillende soorten tenten. Meer informatie over trouwen in een tent lees je hier.

Tip 2: Bohemian trouwjurk

Natuurlijk kun je de trouwjurk ook aanpassen aan het bohemian thema. Een lekker los vollende jurk waarin je heerlijk kunt zwieren dat past helemaal bij dit thema!

Tip 3: Loop geen blaren op je bruiloft

Ben je bang om de hele dag op hakken te moeten lopen? Dat hoeft absoluut niet bij een bohemian bruiloft. Trouw heerlijk op slippers, sandalen of heerlijk op blote voeten. Blote voeten zijn heerlijk om mee door het gras te lopen of het losse zand te voelen.

Tip 4: Bohemian bruidskapsel

Losse vlechten, beachlook of een los opgestoken kapsel passen goed bij een bohemian bruiloft. Bij dit thema kun je qua kapsel nog alle kanten op. Belangrijk is dat het kapsel niet te strak opgestoken is of te netjes valt. Een los vallend kapsel past perfect bij een bohemian bruiloft.

Tip 5: Bloemen op je bruiloft

Bloemen zijn niet alleen goed te verwerken in je bruidsboeket, maar ook in je sieraden en aankleding. Denk aan een mooie bloemenkrans of bloemenarmband.

Tip 6: Natuurlijke bruiloft

Gebruik veel natuurlijke elementen op jullie bohemian bruiloft. Denk aan houten wegwijsborden, pampasgras, houten takken of veren.

Tip 7: Een bruiloft met dromenvangers

Dromenvangers zijn erg leuk als decoratie voor en bohemian bruiloft. Hang ze op als decoratie als backdrop of bijvoorbeeld in de bomen.

Tip 8: Sfeervolle bohemian bruiloft

Door de natuurlijke tinten oogt een bohemian bruiloft erg sfeervol. Door ook in de avond romantische sfeerverlichting te gebruiken behoud je deze sfeer. Denk bijvoorbeeld aan lantaarns, kleine lichtjes in de bomen of fakkels.

Tip 9: Kampvuur tijdens bruiloft

Een bohemian bruiloft afsluiten met een prachtig kampvuur. Dit is niet alleen gezellig, maar ook erg romantisch!

Tip 10: Volg je hart!

Via internet kun je veel inspiratie op doen als jullie willen trouwen met een bohemian thema. Maak een moodboard en kijk wat bij jullie past. Het wordt jullie droomdag en alles kan naar jullie wens worden geregeld.

Styling: Enjoy pure styling
Bloemen: Natuurlijk Gaaf
Grafisch ontwerper: Lenneke Ontwerpt
Fotograaf: Lucienne Fotografie

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant