De voor- en nadelen van een online bruiloft

Een online bruiloft heeft voor- en nadelen. Een groot voordeel is dat jullie ondanks de coronamaatregelen alle gasten kunnen uitnodigen.

Een online bruiloft… Hoe doe je dit en waar moet je beginnen? Natuurlijk kunnen we allemaal enkele nadelen bedenken voor een online bruiloft. Ten eerste is het missen van familie en vrienden een erg belangrijk punt. Helaas kan niet iedereen fysiek aanwezig zijn op jullie grote dag en kunnen de gasten jullie niet zien stralen in real life. Daarnaast kun je niet iedereen persoonlijk spreken, samen dansen en proosten. Niet iedereen is handig met techniek, maar een online bruiloft hoeft niet moeilijk te zijn!

 

Een online bruiloft heeft zeker voordelen. In dit artikel worden zes voordelen genoemd voor een online bruiloft! 

Fotocredits: @elkeverbruggenfotografie⁠

1: Zend online een livestream uit

Via een livestream kun je oneindig veel lieve familieleden, vrienden, collega’s en andere belangrijke personen uitnodigen om online aan te sluiten. Je kunt met een planning werken en mensen op diverse tijden uitnodigen, zodat je meer tijd hebt om je gasten persoonlijk te spreken op jullie online bruiloft. Daarnaast kun je ook iedereen tegelijk laten aansluiten via een livestream, zodat iedereen bij de belangrijkste momenten van jullie online bruiloft kunnen zijn.

2. Een online ceremonie

De ceremonie kan gewoon doorgaan! Ook al moet er het een en ander veranderd worden op jullie bruiloft. De ceremonie kan doorgaan en jullie gasten kunnen online allemaal aansluiten. Ook hebben ze allemaal het beste uitzicht, doordat ze eerste rang zitten.

3. Iedereen kan genieten

Omdat jullie iedereen online kunnen uitnodigen kan ook iedereen jullie zien stralen! De bruiloftsgasten zien niet alleen de foto’s achteraf, maar op de dag zelf zien ze jullie al via het beeldscherm stralen en spatten jullie vast en zeker van het beeldscherm af.

4. Persoonlijke touch

Een livestream kan ook erg persoonlijk zijn, doordat gasten ook een boodschap kunnen vertellen en dit te horen is via de boxen. Een online bruiloft wordt hierdoor nog specialer, bijzonderder en persoonlijker.

5. Genieten van elkaar

Via een zoomverbinding kunnen jullie de gasten ook allemaal zelf zien. Plaats een groot scherm, zodat jullie een goed overzicht hebben. Het voelt als een warm bad om iedereen te kunnen zien tijdens jullie online bruiloft.

6. Een goede voorbereiding is volop genieten

Vinden jullie het spannend of de verbinding het de gehele ceremonie of dag blijft volhouden? Controleer dit een dag of paar dagen eerder en zorg voor een back-up plan. Een goede tip is om een mifi te gebruiken. Op deze manier heb je een eigen hotspot voor jullie online bruiloft en dit geeft je meer zekerheid voor een goede verbinding. Zorg dat al je gasten tijdig op de hoogte zijn waar ze de livestream kunnen volgen. Zo kunnen ze eventueel een aantal dagen voor de grote dag al de juiste app downloaden.

7. Jullie bruiloft gaat zéker door!

Jullie mooiste dag is gelukkig niet geheel in het water gevallen, maar kan ondanks deze tijden van corona toch digitaal doorgaan!

Geniet van alle live en online gasten en maak er een onvergetelijke dag van!

Bonus: Handige tools voor jullie online bruiloft

Controleer goed wat de mogelijkheden zijn per platform. Hoeveel mensen kunnen online aansluiten en hoelang kan een sessie maximaal duren? Veel tools hebben mogelijkheden tot een upgrade, zodat er meer mogelijk is. Controleer dit goed voorafgaand aan jullie bruiloft, zodat jullie niet voor verrassingen komen te staan.

  • Zoom: Je kunt een gratis account gebruiken, maar let op! Een sessie duurt maximaal 40 minuten en er kunnen maximaal 100 gasten online aansluiten. Je kunt wel een betaald account aanschaffen voor meer mogelijkheden.
  • YouTube: Het voordeel van een livestream via YouTube is dat deze video bewaard wordt na de opname! Het gebruik van de livestream via YouTube is gratis.
  • FaceTime: Het gebruik van FaceTime is gratis, maar hiervoor dienen je gasten wel een iPhone, iPad of iPod touch te hebben. Ook kunnen er slechts 32 gasten online aansluiten.
  • Google Handouts: Je kunt een gratis proefversie aansluiten, zodat je tot 250 gasten kunt uitnodigen. Voor een gratis versie kunnen er slechts 25 gasten aansluiten. 
  • Facebook Live: Natuurlijk kun je ook via de live functie van Facebook je bruiloft streamen. Iedereen kan het zien, er zit geen limiet op het aantal gasten of op de tijd. Een nadeel kan zijn dat al je vrienden de livestream kunnen bekijken. 
  • Skype: Een fijne manier van streamen is Skype. Skype heeft echter een limiet van 50 gasten.


Fotocredits: @angelabloemsaat⁠

De foto’s bij dit artikel zijn gemaakt tijdens een Styled Shoot. Bekijk hier alle foto’s en de leveranciers.

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant