Social media op je bruiloft: hoe ga je daarmee om?

Hoe gaan jullie om met social media op de bruiloft? Wij delen onze tips!

Social media op je bruiloft… het kan een discussiepuntje zijn. Want hoe ga je ermee om? Denk van te voren goed na over social media en hoe jullie hierin staan. Want zelfs je tikkie ‘ouderwetse’ buurvrouw zit tegenwoordig op social media en deelt maar al te graag alle ins and outs van jullie dag met haar volgers. Anderzijds zijn wij, en waarschijnlijk jullie ook, helemaal dol op social media en vinden jullie het misschien júist leuk als er mooie plaatjes gedeeld worden op Facebook en Instagram. Kortom: lees lekker verder en kom erachter hoe je met social media om kunt gaan op je bruiloft!
social media bruiloft

Social Media tijdens de voorbereiding, graag!

Na maanden, misschien jaren fantaseren, gaan jullie trouwen! Hoera! Wij kunnen al raden wat de eerste dingen zijn die je gaat doen. Natuurlijk eerst al je dierbaren inlichten, maar daarna zul je het nieuwtje waarschijnlijk vol trots delen op social media. En over social media gesproken, de kans is groot dat je de komende periode vele uurtjes op Pinterest rondzwerft opzoek naar inspiratie. Vergeet ook zeker niet om een kijkje te nemen bij Trouwen in Brabant op Instagram, voor de mooiste bruiloft plaatjes.

Niet alleen om de stijl voor jullie bruiloft te bepalen zul je veel tijd doorbrengen op social media, ook voor het selecteren van leveranciers. De social mediakanalen geven een goed beeld van de stijl van een leverancier en ongetwijfeld vind je ook een aantal reviews.

Bepaal zelf de regels voor social media

Laten we dit vooropstellen: het is jullie bruiloft, dus geef duidelijk jullie wensen aan. Misschien heb je sowieso een hekel aan smartphones op de bruiloft en wil je alleen maar aandacht voor de liefde? Misschien ben je bang dat, ondanks dat je er schitterend uitziet, je later allerlei onderkin foto’s tegenkomt ;). Dat kunnen wij ons helemaal voorstellen, maar geef de richtlijnen dan vooraf aan. Zet dit desnoods op de uitnodiging of op het welkomstbord. Social media op je bruiloft kán, maar het moet natuurlijk wel leuk blijven.

Gebruik jullie eigen hashtag

Wanneer gasten foto’s op social media gaan delen van jullie grote dag, wil je deze natuurlijk later ook zelf terug kunnen zien. Onze tip: maak een eigen hashtag voor jullie bruiloft! Breng iedereen van deze hashtag op de hoogte, zodat gasten hem gebruiken bij het plaatsen van foto’s op social media. Via de hashtag kun je alle foto’s bekijken op één plek. Bovendien zijn deze foto’s een persoonlijke aanvulling op de professionele beelden van de trouwfotograaf.

Maak een besloten Facebookgroep

Op Facebook en LinkedIn is het mogelijk om een besloten groep te maken. Je bepaalt zelf wie hier toegang toe krijgen. Maak bijvoorbeeld een besloten groep voor bruiloftsgasten, zodat je de route, dresscode, weersvoorspelling en andere leuke feitjes kunt delen. Mooie manier ook voor de gasten om elkaar al een beetje te leren kennen. Na de bruiloft kan iedereen de gemaakte foto’s delen in deze groep en kun jezelf bepalen welke je uiteindelijk op social media wilt plaatsen.

Bewaar de mooiste beelden voor The Gram

Wat je niet wilt is de dag na de bruiloft lekker door social media scrollen en daar oom Joop stomdronken met ontbloot bovenlijf tegenkomen. Dat is waarschijnlijk niet de manier waarop je wilt dat jouw bruiloft gezien wordt door de buiten wereld, liever deel je enkel liefdevolle foto’s. Vraag je gasten gerust om te wachten met het publiceren van foto’s tot de dag erna. Meestal zijn de beelden die naderhand worden gedeeld iets meer social proof en je voorkomt dat iedereen tijdens het feest met een telefoon in z’n hand staat.

Perfect gestylede plaatjes

Hebben jullie een stylist ingehuurd voor het aankleden van de bruiloft? Grote kans dat hij of zij een aantal prachtige hoekjes heeft gecreëerd. Zorg voor een mooie belichting op deze plekken, zodat gasten hier mooie foto’s kunnen maken voor social media. Zij hebben immers ook hun uiterste best gedaan om er tip top uit te zien en willen dit vast graag vastleggen voor social media.

Don’t: gebruik zelf géén social media tijdens jullie dag

Natuurlijk ben je super trots en blij en wil je het liefst dat de hele wereld kan meegenieten van jullie bruiloft. En hoe kun je de hoogtepunten beter delen dan via social media. Maar realiseer je dat het niet echt leuk overkomt bij je gasten en je aanstaande (of kersverse echtgenoot) als jij steeds naar je schermpje staart. Wij zouden zeggen: geef je telefoon aan de ceremoniemeester en deel ná de grote dag de mooiste plaatjes. Op de bruiloft zelf vermijd je liever social media en geniet je volop van het moment.

bruiloft met social media

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant