De voordelen van een ceremoniële bruiloft

Ook een zelfstandig BABS mag helaas niet altijd in elke gemeente zelfstandig huwelijken sluiten. Dit kan per gemeente verschillen. Mocht een BABS voor één dag niet zijn toegestaan, dan zijn er uiteraard meer wegen die naar Rome leiden. Zelfstandig BABS Els Rijnen van BABS Els, who else vertelt je er meer over.

Een bruidspaar trouwt normaal gesproken op hun trouwdag voor de wet; het burgerlijk huwelijk. Maar als een (zelfstandig) BABS voor één dag niet is toegestaan in een gemeente, is het mogelijk om te kiezen voor een ceremonieel huwelijk. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om op een andere dag je wettelijke huwelijk te laten voltrekken en op de trouwdag zelf het ceremoniële huwelijk.

>> BEKIJK OOK DE PROFIELPAGINA VAN BABS ELS >>

Wat zijn de voordelen?

  • Jullie kunnen trouwen op de manier zoals jullie willen wat betreft trouwlocatie, tijdstip en datum. Zelfs op eerste Paasdag, om middernacht en in de tuin bij je ouders.
  • Jullie kunnen kiezen voor meer dan twee getuigen per persoon. Bij een ceremonieel huwelijk is er geen restrictie wat betreft het aantal.
  • Vaak als er een bode en/of trouwambtenaar van de gemeente aanwezig is, kan het zijn dat er tijdsdruk is, in verband met andere huwelijken. Bij een ceremonieel huwelijk bepalen jullie zelf de duur en het tijdstip waarop de ceremonie begint. Willen jullie een ceremonie van een paar uur? Geen probleem!
  • Een trouwambtenaar van de gemeente is alleen benoemd om op een officiële trouwlocatie een huwelijk te voltrekken. Bij een ceremonieel huwelijk ben je flexibel in de keuze van de trouwlocatie.
  • Jullie hebben geen kosten bij de gemeente en hoeven geen papierwerk in orde te maken voor de benoeming van een zelfstandig trouwambtenaar en de aanvraag voor de huwelijksvoltrekking op de eenmalige locatie. Zeker wanneer jullie er ook nog voor kiezen om gratis te trouwen bij de gemeente, scheelt dat enorm veel geld. Uiteraard zijn hier wel eventuele andere kosten, bijvoorbeeld voor het trouwboekje.
  • Een ceremoniële bruiloft is relaxed en ontspannend, aangezien jullie weten dat het formele gedeelte al bij de wet geregeld is.
  • Na het regelen van het burgerlijk huwelijk, gaan veel bruidsparen met z’n tweeën of met een klein clubje gezellig voor een kop koffie met iets lekkers of voor een lunch. Op de trouwdag zelf vier je de liefde uitgebreid tijdens de ceremonie en kan de bruiloft tot in de late uurtjes doorgaan.
  • Het is de perfecte manier om jullie liefde op jullie manier te vieren, bijvoorbeeld als jullie al een geregistreerd partnerschap hebben en nu in het bijzijn van al jullie dierbaren willen trouwen.
modern chique ceremonie
Foto: Sanopho

Zijn er nadelen?

Nee, die zijn er eigenlijk niet. Voor sommige bruidsparen is het essentieel om op de door hun gekozen dag daadwerkelijk voor de wet te trouwen. Gelukkig zijn hiervoor ook diverse mogelijkheden en is er uiteindelijk voor ieder bruidspaar een perfecte manier om hun trouwdag helemaal naar wens vorm te geven.

 

Tip van BABS Els, who else

Hebben jullie kinderen? Dan is het een leuk idee om hen ook te betrekken bij de ceremonie. Zij kunnen door de BABS actief betrokken worden bij de ‘voltrekking’ van jullie huwelijk en kunnen daarna ook een echte kinderakte tekenen en de ceremonie afhameren. Zo horen zij er ook echt bij tijdens deze speciale dag.

 

>> Bekijk ook de profielpagina van Babs Els >>

 

Contactgegevens

Babs Els, who else
Els Rijnen
www.babsels.nl
www.facebook.com/trouwambtenaarbabsels

Instagram: @babselswhoelse

modern chique ceremonie babs els
Foto: Sonopho

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant