Waarom zou je investeren in goede bruidsmake-up?

De foto’s van jullie trouwdag hebben een emotionele waarde. Ze herinneren jullie aan een prachtige dag. Omgeven door jullie lievelingsmensen, met wie jullie deze liefdevolle dag hebben gevierd. Jij ziet er op je mooist uit. Je hebt de perfecte jurk en de perfecte sieraden uitgekozen. Daar hoort natuurlijk bij dat ook jouw haar en make-up op z’n allermooist zijn.

Tatiana Orsini is professioneel make-up artist en legt je uit waar investeren in goede bruidsmake-up juist zo belangrijk is.

De make-up artist

Een make-up artist weet hoe ze jou op je allermooist kan laten stralen. Of je nou voor een mooie rustige make-up look gaat of voor een elegante glamourlook, op iedere foto zal je er mooi uitzien. Een make-up artist weet wat daglicht of het gebruik van een flits op een foto doet. Gedurende de dag wil je niet ineens een glimmend voorhoofd hebben of een mascara die uitloopt, omdat je een traantje hebt moeten laten bij de geloftes van je partner en je er vervolgens als een pandabeer bij loopt. Dat wil je gewoon écht niet.

Het is fijn om mooie make-up op te hebben. Make-up die niet afgeeft en die er aan het einde van de dag nog net zo mooi uitziet als tijdens de first look in de ochtend. Dan hoef jij je daar in ieder geval de hele dag niet druk over te maken.

>> Bekijk ook de bedrijfspagina van Tatiana Orsini >>

tatiana orsini brabant make up

Ben ik nog wel mezelf als ik me laat opmaken door iemand anders?

De meeste bruiden die ik in mijn stoel heb, vinden het in het begin mega spannend. Ik hoor vaak:
 “Ja, ik wil wel wat, maar ik draag eigenlijk nooit make-up. Dus het moet wel rustig zijn.” Dat is precies mijn ding! Ik ‘kijk’ naar wat iemand nodig heeft. Ik focus me op de oneffenheden. Camoufleer een klein pukkeltje hier en daar en haal de overdreven roodheid uit het gezicht. Ik zorg voor een mooie natuurlijke glow, waardoor je er heel stralend uit zal zien. Vooraf bespreken we tijdens een proefsessie welke look jij graag wilt. Want het gaat om jouw plaatje in je hoofd. Ik laat je ook nog wat andere looks zien, zodat je echt goed kan kiezen wat bij jou past en waar jij je fijn bij voelt. De proefsessie is pas afgelopen als we jou zien stralen en je helemaal overtuigd bent. Ik merk ook altijd dat, op de trouwdag zelf, de bruiden heel relaxed zijn als ik arriveer. Omdat ze al precies weten hoe het eruit komt te zien en ze weten dat het helemaal goed komt.

tatiana orsini brabant make up

Tijdens de fotoshoot

Wist je dat het van veel meerwaarde is als de make-up artist ook bij de fotoshoot aanwezig is? Tijdens de fotoshoot wordt er constant in de gaten gehouden of jouw make-up, haar en jurk goed zitten, zodat iedere foto raak is. Mocht er een kleine touch-up nodig zijn, dan kan dit ter plekke worden gedaan. Ook is het handig voor de fotograaf dat er assistentie aanwezig is. En zo ben jij gegarandeerd van de mooiste foto’s!

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van de juiste make-up artist?

  1. Bekijk het portfolio van verschillende make-up artists. Wat spreekt jou aan? Iedere make-up artist zal een eigen stijl hebben.
  2. Informeer vooraf met wat voor producten en of merken gewerkt wordt. Dit zal je ook terug zien in de prijs. Want een make-up artist die met luxere producten werkt, zal een ander tarief hanteren dan iemand die producten van de lokale drogist gebruikt.
  3. Heeft de make-up artist een gerenommeerde opleiding gevolgd of alleen een paar YouTube filmpjes gekeken?
  4. Heeft de make-up artist ervaring in bruidsmake-up?
  5. Bel de make-up artist ook eens op. Dan kun je meteen horen of het ‘klikt’. Je wilt immers graag samenwerken met prettige en fijne personen op jullie bruiloft!

 

Wat kun je zelf doen om de make-up er zo mooi mogelijk uit te laten zien?

  1. Zorg ervoor dat je huid in optimale conditie is voor jullie trouwdag. Dat kun je bijvoorbeeld doen door een (aantal) keer de schoonheidsspecialiste te bezoeken.
  2. Kijk uit met de zon en het gebruik van een zonnebank in de drie weken voordat je gaat trouwen. We willen allemaal een mooi bruin kleurtje, maar als je een verbrande huid hebt, zal de make-up meer op je huid blijven liggen in plaats van ermee samen te smelten. Hierdoor wordt het ‘natuurlijke effect’ verminderd.
  3. Ga voorbereid je proefmake-up in. Zoek plaatjes van looks die jij mooi vindt en neem ook een foto van je jurk mee. Het beste `complete plaatje` van jouw look, krijg je als je tijdens de proefsessie iets draagt in dezelfde kleur als jouw jurk. Een rood shirt komt natuurlijk heel anders over in je gezicht dan een wit shirt.
  4. Bedenk ook of je misschien nog een andere look wil voor de avond of touch-ups gedurende de dag.
tatiana orsini brabant make up

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant