Even voorstellen: Lotte van Lots of Love Weddings

Zijn jullie op zoek naar een open en transparante weddingplanner en ceremoniemeester? Lotte van Lots of Love Weddings is erg toegankelijk en vindt een informele omgang heel fijn.

Weddingplanner en ceremoniemeester

Ik ben Lotte en ik ben weddingplanner en professioneel ceremoniemeester, dat betekent dat bruidsparen mij kunnen inhuren voor de planning & organisatie van hun bruiloft, maar ook als ceremoniemeester op de dag zelf. Ik verzorg zowel bruiloften in Nederland als in het buitenland en zit veel in Toscane, Italië.

>> Bekijk ook de bedrijfspagina van Lots of love weddings >>

Fotocredits: Laura Knipsael Photography

De start van Lots of Love Weddings

Ik heb zelf Communicatiewetenschap gestudeerd en heb jarenlang in de marketing & communicatie gewerkt. Ook héél leuk, maar ik miste iets… Nadat ik aanwezig was op een bruiloft in Thailand die verzorgd werd door Vivian ter Huurne van ‘het Bruidsmeisje begon het te kriebelen en ben ik de opleiding tot weddingplanner gaan volgen. Ik kwam erachter dat het héél goed bij me paste en heb de sprong gewaagd. En daar heb ik tot op de dag van vandaag geen spijt van! Officieel ben ik in augustus 2018 gestart, daarvoor heb ik al veel bruiloften van vrienden gedaan en meegelopen met ervaren weddingplanners.

Bijzondere ervaring als weddingplanner

Ik heb al veel bijzondere bruiloften meegemaakt. Zo was een van mijn eerste bruiloften in Sevilla, Spanje, die was wel heel erg gaaf!
Begin 2020, nèt voor Corona, heb ik een bruiloft mogen verzorgen op Terschelling, waarvan de bruidegom wist dat hij niet lang meer te leven had. Zó bijzonder om samen met het bruidspaar een prachtige dag neer te zetten.
Tot slot vind ik het zo mooi om te merken dat je schijnbaar vaak bruidsparen aantrekt die bij je passen en met wie je vervolgens echt een band opbouwt. Ik zie veel ‘oude’ bruidsparen dan ook nog wel eens!

>> Bekijk ook de bedrijfspagina van Lots of love weddings >>

Werkwijze Lots of Love Weddings

Mijn werkwijze is heel open en transparant. Ik betrek de bruidsparen bij alle keuzes en benoem altijd alle voors en tegens. Daarnaast ben ik toegankelijk en vind ik een informele omgang heel fijn. Ik drink dus ook graag af en toe een wijntje met ‘mijn’ bruidsparen om elkaar beter te leren kennen en samen lekker te brainstormen over de voor hen perfecte bruiloft!
Mijn specialiteit ligt bij het plannen van bruiloften in Toscane, Italië!

Blunder van een weddingplanner

Gelukkig heb ik (nog..) geen hele grote blunders begaan! Mijn uitgewerkte draaiboek zorgt er over het algemeen wel voor dat die kans heel erg klein is. Wel ben ik ooit eens met een bruidspaar in zee gegaan wat helemaal niet bij mij bleek te passen. Voor mijn gevoel had ik enorm hard gewerkt, maar niks bleek goed genoeg. Achteraf zag ik in dat we gewoon geen goede match waren.

Advies van een weddingplannner

Probeer het regelgedeelte op de dag zelf echt volledig los te laten, door te vertrouwen op je (al dan niet professionele) ceremoniemeester. Alleen dan kun je zelf echt volledig genieten. Probeer ook de dagen voor de bruiloft leeg te houden en zorg dat je hier niet veel meer hoeft te regelen, zodat er lekker wat lummeltijd overblijft. Op die manier ga je zo ontspannen mogelijk de grote dag tegemoet! (En tja, ik kan het niet laten om te zeggen: een professioneel ceremoniemeester kan je daar natuurlijk éxtra goed bij helpen!)

Praktische tips van een weddingplanner

Een weddingplanner klinkt voor sommige bruidsparen soms nog als een ver-van-hun-bed-show, heel Amerikaans. Toch is dit al lang niet meer zo en kan het voor elk bruidspaar interessant zijn. Een bruiloft organiseren blijkt namelijk bijna altijd veel meer werk te zijn dan het bruidspaar vooraf dacht en daar kun je best wel wat hulp bij gebruiken. Daarnaast leveren de meeste weddingplanners diensten op maat en is er dus bijna altijd wel iets mogelijk wat bij jullie past.

>> Bekijk ook de bedrijfspagina van Lots of love weddings >>

Waarom wel of niet een professionele ceremoniemeester in huren?

Twijfel je erover om een professioneel ceremoniemeester in te huren of een vriend/vriendin voor deze taak te vragen? Laat je vriend/vriendin lekker gast zijn tijdens de dag, hij of zij moet ook kunnen genieten zonder de hele dag druk bezig te zijn met van alles en nog wat. Een professioneel ceremoniemeester heeft ervaring, is op alle onverwachte situaties voorbereid en kan zich volledig focussen op alle regelzaken, het ontvangen van leveranciers, de aankleding, etc.

Fotocredits: Laura Knipsael Photography

Contact opnemen met Lotte van Lots of love weddings

Op mijn kanalen deel ik vooral foto’s van bruiloften die ik heb mogen verzorgen om andere bruidsparen te inspireren. Neem gerust een kijkje! 

Instagram: Lots of Love Weddings
Facebook: Lots of Love Weddings
Pinterest: Lots of Love Weddings 
Website: Lots of Love Weddings

Huur ook een Fiat 500 Oldtimer bij Lots of Love weddings 

 

Naast het organiseren van bruiloften, kun je bij Lots of Love Weddings ook terecht voor het huren van een Fiat oldtimer. Maak indruk met een bijzondere trouwauto. En huur deze Fiat voor jullie bruiloft.

fiat 500 trouwvervoer brabant
Foto: @totemfotovideo

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant