Zomerse bruiloft in Brabant

Een lekker zonnetje, goed humeur en het is lekker lang licht. Allemaal voordelen voor een bruiloft in de zomer. Dromen jullie ook van een zomer bruiloft? Trouwen in Brabant geeft leuke tips voor de ultieme zomer bruiloft in Brabant.

Veel bruidsparen trouwen in de zomer. De maanden mei tot en met september zijn enorm populair onder bruidsparen. Wij begrijpen dit wel, want vaak is het heerlijk weer en je kunt zelfs kiezen om buiten te trouwen. In de zomermaanden kun je zelfs het feest soms buiten vieren onder een prachtige sterrenhemel! Wie wil dat nu niet? Gaan jullie ook voor een zomerse bruiloft in Brabant?


Fotocredits: Evianne Wiegers Photography

Zonnige zomer bruiloft

De kans op een zonnige dag is natuurlijk groter dan wanneer jullie kiezen voor een winterse bruiloft. Naast het prachtige weer zijn er nog een aantal voordelen van een zomerse bruiloft. Wat denk je van de trouwfoto’s? De foto’s krijgen een extra gloed door de mooie zon die schijnt en de kraakheldere lucht! Jullie stralen als bruidspaar ook helemaal. Dit is anders dan wanneer je staat te koukleumen in de winter. Dus laat dat zonnetje maar komen!

Extra lange bruiloft

Voor je gevoel duurt een bruiloft in de zomer ook extra lang. Dit komt omdat het natuurlijk langer licht is dan in de winter. Ook kun je langer buiten zijn door de aangename temperaturen. Hierdoor is het zelfs mogelijk om jullie openingsdans buiten te doen en het feest te vieren onder de sterrenhemel. Dit zorgt natuurlijk meteen voor een gezellig sfeertje. En je weet wat ze zeggen… ‘Brabantse nachten zijn lang’

Fotocredits: Hylke Greidanus Photography

Buiten trouwen in de zomer

Misschien dromen jullie van een bruiloft op het strand, in het bos of in jullie eigen tuin? Natuurlijk moet de locatie wel geschikt zijn voor jullie wensen. Bekijk hoe veel gasten er komen en hoe groot de locatie is. In de zomer zijn er meer opties mogelijk dan in de winter. Zo kun je ook afspreken met de locatie dat je een plan B maakt wanneer het toch gaat regenen. Want tja… je trouwt toch in Nederland en het weer blijft onvoorspelbaar.

Lees ook ons artikel: 10 tips voor het vinden van de perfecte trouwlocatie in Brabant

Zomerbruiloft met bloemen

In de winter staan er minder bloemen in bloei. Dus je hebt ook minder keuze uit bloemen voor in je boeket, corsage en aankleding. In de zomer staan er veel prachtige bloemen in bloei en heb je veel keuze. Het is prachtig om veel bloemen te gebruiken voor de aankleding. Dit doet de sfeer ten goede en zorgt voor een mooie look op de trouwfoto’s.

Brabantse zomerbruiloft

Twijfelen jullie nog in welk seizoen je wilt gaan trouwen? Alle seizoenen zijn prachtig, maar een zomerse bruiloft past helemaal bij jullie wanneer jullie houden van lekker weer, een tropische sfeer en trouwen in de buitenlucht. Wij zijn dol op Brabantse zomerbruiloften!


Fotocredits: Denise van Duren Fotografie

Bekijk alle prachtige foto’s van deze styled shoot hier:

Concept, planning en organisatie: The Arts of Weddings and Events
Locatie: Events by Loes
Fotografen: Denise van Duren Fotografie, Hylke Greidanus Photography, Evianne Wiegers Photography
Videografie: Luuk Wiersema Visuals en Furstset
Trouwjurk en trouwpak: Koonings
Trouwringen en sieraden: Juwelier van Hooff
Styling: AnnMariage Styling
Materialen: Arjen Verhuurt
Bloemen: MoonDaisy
Stationery: Studio Bomundi
Make up and hair: Jennifer van de Rijt
Trouwambtenaar: Vivienne Homminga-van der Wee
Licht en geluid: IMEX Events
Bruidstaart: Miruna’s Cakes
Catering: Vd Putten Catering Deurne

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant