Kinderen op je bruiloft, doen of niet?

Nodigen jullie kinderen uit op je bruiloft? Lees hier de belangrijkste voor- en nadelen én hoe je kinderen kunt vermaken op jullie trouwdag!

Kinderen uitnodigen op jullie bruiloft, moet je dat nou wel doen? Ongetwijfeld loop je tegen deze vraag aan bij het samenstellen van de gastenlijst. Kinderen kunnen de sfeer namelijk nogal (zowel negatief als positief) bepalen. Nodig je kinderen uit? Zorg dan voor voldoende vermaak! Je wilt namelijk dat de kids zelf ook en leuke dag hebben en dat de ouders zich niet de hele dag ‘oppas’ voelen tijdens jullie grote dag. Met deze tips kun je met een gerust hart kinderen uitnodigen op jullie bruiloft.

 

Kinderen op de bruiloft

De voordelen van kinderen op je bruiloft

Kinderen zijn natuurlijk super schattig, dik pluspunt voor de trouwfoto’s. Hoe leuk is het als de kinderen ringen kunnen brengen of een andere rol krijgen tijdens de ceremonie?

Bruiloftgasten hoeven bovendien geen oppas te regelen. Maar let er wel op dat je zelf voldoende entertainment regelt, anders zullen de ouders continu bezig zijn met de kinderen.

Je kunt outfits matchen met de kleintjes. Hallo kleine bruidsmeisjes en/of jonkertjes! Je gasten zullen gegarandeerd smelten bij het zien van deze mini-me’s

De nadelen van kinderen op je bruiloft

Kinderen zijn relatief snel verveeld. Wanneer ze zich niet op hun gemak voelen, kunnen ze de sfeer verstoren.

Zoals hierboven al vernoemd, ouders kunnen het idee krijgen dat ze continu hun kroost in de gaten moeten houden. Dit maakt dat zij minder aandacht hebben voor het bruidspaar.

Gasten met kinderen blijven niet altijd tot het einde, aangezien de kleintjes naar bed moeten. Overigens zullen de echte feestbeesten voor later op de avond vaak alsnog een oppas regelen.

Kinderen uitnodigen: ja of nee?

Zoals je leest zitten er nogal wat voor- en nadelen aan kinderen uitnodigen op je bruiloft. Natuurlijk maakt de leeftijdscategorie van de kids ook uit. En het is een groot verschil of het gaat om je eigen kroost, directe neefjes en nichtjes of kinderen van vrienden. Neem bovenstaande punten in overweging en maak een keuze waar jullie je goed bij voelen.

Kinderen uitnodigen bruiloft

Kindvriendelijke locatie

Tijdens het boeken van de locatie kun je al rekening houden met de allerkleinste gasten. Zijn er kinderen aanwezig op de bruiloft? Dan is het echt een must om te kiezen voor een kindvriendelijke trouwlocatie. Zit er bijvoorbeeld een speeltuintje bij de locatie, dan is dat ideaal.

Trouwakte en ringen door kinderen

Geef de kleintjes een speciale rol tijdens jullie trouwdag. Laat ze bijvoorbeeld de ringen brengen of een trouwakte ondertekenen tijdens de ceremonie.

Goodiebags voor de mini’s

Reik bij binnenkost een goodiebag uit aan de kinderen. Stop er spullen in waarmee ze zich kunnen vermaken. Bijvoorbeeld een kleurboek, klei of een bellenblaas. Maar denk ook aan lekkere snacks of vers fruit. Succes gegarandeerd!

outfit kinderen bruiloft

Kinderhoek

Als de locatie de mogelijkheid biedt om een eigen plekje in te richten voor de kinderen, is dat geweldig. Ze kunnen daar lekker hun eigen gang gaan. Zorg ervoor dat in de kinderhoek (of op een tafel) genoeg spullen aanwezig zijn, waarmee de kids zich kunnen vermaken. Denk aan een verkleedkist, spelletjes en knutselspullen.

Gastenboek voor kinderen

Maak een speciaal gastenboek voor kinderen. Zo kunne zij een mooie tekening of gedichtje achterlaten ter herinnering aan jullie speciale dag. Door een apart gastenboek te gebruiken voor kinderen, hoef je bovendien niet bang te zijn dat jullie andere gastenboek vol komt te staan met krabbels.

Limonadebar of chocoladefontein

Net zoals de volwassen gasten, houden de kleintjes van lekker smullen tijdens een trouwdag. Zorg voor lekkers voor de kleintjes. Door bijvoorbeeld een limonadebar of chocoladefontein te plaatsen, kunnen ze zichzelf bovendien ook lekker bezighouden. Een ander idee is om ze cupcakes of een bruidstaart te laten versieren. En daarna natuurlijk lekker smullen!

Kindertractatie bruiloft

Opvang voor kinderen tijdens de trouwdag

Wist je dat er speciale nanny’s bestaan die werkzaam zijn op bruiloften? Bovendien nemen zij van alles voor je uit handen, van entertainment tot catering. Zo hebben jullie en de ouders een ontspannen dag, terwijl de kinderen zich vermaken.

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant